Mens Danmark lukker op, lukker Sverige ned

FILE PHOTO: State epidemiologist Anders Tegnell of the Public Health Agency listens at a news conference on the coronavirus pandemic situation in Stockholm, Sweden October 22, 2020. Anders Wiklund/TT News Agency via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN/File Photo

Skrevet af

24. februar 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Imens Danmark taler om genåbningsplaner og næste skridt i åbningen af det danske samfund, er flere steder i Sverige i stedet i gang med at lukke ned igen.

Det sker med frygt for en tredje bølge af coronavirusset.

Det fortæller Jesper Zølck, der er korrespondent bosiddende i Stockholm i Sverige:

“De kommer i Sverige fra et niveau, hvor rigtig mange ting er åbne. Alle børn går i skole, man kan gå på restaurant og blive klippet. Så de kommer fra et helt andet niveau end i Danmark. Men i øjeblikket frygter man den tredje bølge. Især mutationerne,” siger Jesper Zølck til Radio4 Morgen.

Ifølge Jesper Zølck sker de nye restriktioner i Sverige især på regionalt niveau i øjeblikket:

“I Stockholm, hvor jeg er, sagde regionen i går, at man anbefaler at bære mundbind flere steder. Hidtil har der ikke været krav om mundbind, og anbefalingerne er begrænset til myldretiden. Nu vil man gerne udvide det, så det også er nogle arbejdspladser og kollektivtrafikken.”

Nogle regioner i Sverige er også begyndt at lukke de ældre klasser. Derudover har Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, lagt op til, at der vil komme flere restriktioner:

“Man forventer, at der i løbet af i dag vil komme yderligere restriktioner. Og så ved vi også, at regeringen nu er begyndt at arbejde med lovgivning, som skal gøre det muligt for eksempel at lukke fitnesscentre ned. Det vil være nyt. Man har ikke tidligere haft de samme politiske muskler til at gøre det, som man også har gjort det i Danmark,” siger Jesper Zølck.

Hør Jesper Zølck fortælle om situationen i Sverige i Radio4 Morgen her:

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

FREDAGSMISSIONEN

12:05
14:00