Nyhedsartikel

Messerschmidt: “Vi skulle have væltet regeringen, da syrere kom gående på E45”

ritzau, Mikkel Juul

DF-formand Morten Messerschmidt mener, at partiet skulle have væltet den daværende borgerlige regering med Venstre i spidsen for håndteringen af flygtningekrisen i 2015-2016.

Det siger han i radioprogrammet “Det Blå Hjørne” på Radio4, hvor han debatterer med Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne.

“Når jeg kigger tilbage på den periode, hvor du var integrationsminister, så er der nogle områder, hvor det ærgrer mig, at vi ikke gik mere til stålet. For eksempel da man sad på hænderne, og alle de her syrere kom gående op ad E45. Der tror jeg simpelthen, vi skulle have væltet jer som regering. I stedet for bare at sige: OK,” siger Morten Messerschmidt i debatprogrammet Det blå hjørne.

Støjberg var udlændinge- og integrationsminister i den periode, hvor Messerschmidt mener, at den daværende regering svigtede.

Støjberg er uenig. Hun mener, at hun kæmpede for grænsekontrollen.

“Altså vi indførte jo grænsekontrol,” siger Inger Støjberg.

Men det var ikke godt nok, mener Morten Messerschmidt:

“Ja, men lidt for sent, ikke? Hvor mange syrere nåede der at komme ind på din vagt? Lidt over 40.000?” spørger han.

Du kan høre Det blå hjørne med Morten Messerschmidt (DF), Inger Støjberg (DD) og Lars Boje Mathiesen (NB) her:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet