Nyhedsartikel

Messerschmidt: “Vi skulle have væltet regeringen, da syrere kom gående på E45”

ritzau, Mikkel Juul

DF-formand Morten Messerschmidt mener, at partiet skulle have væltet den daværende borgerlige regering med Venstre i spidsen for håndteringen af flygtningekrisen i 2015-2016.

Det siger han i radioprogrammet “Det Blå Hjørne” på Radio4, hvor han debatterer med Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne.

“Når jeg kigger tilbage på den periode, hvor du var integrationsminister, så er der nogle områder, hvor det ærgrer mig, at vi ikke gik mere til stålet. For eksempel da man sad på hænderne, og alle de her syrere kom gående op ad E45. Der tror jeg simpelthen, vi skulle have væltet jer som regering. I stedet for bare at sige: OK,” siger Morten Messerschmidt i debatprogrammet Det blå hjørne.

Støjberg var udlændinge- og integrationsminister i den periode, hvor Messerschmidt mener, at den daværende regering svigtede.

Støjberg er uenig. Hun mener, at hun kæmpede for grænsekontrollen.

“Altså vi indførte jo grænsekontrol,” siger Inger Støjberg.

Men det var ikke godt nok, mener Morten Messerschmidt:

“Ja, men lidt for sent, ikke? Hvor mange syrere nåede der at komme ind på din vagt? Lidt over 40.000?” spørger han.

Du kan høre Det blå hjørne med Morten Messerschmidt (DF), Inger Støjberg (DD) og Lars Boje Mathiesen (NB) her:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet