Nyhedsartikel

Messerschmidt: “Vi skulle have væltet regeringen, da syrere kom gående på E45”

ritzau, Mikkel Juul

DF-formand Morten Messerschmidt mener, at partiet skulle have væltet den daværende borgerlige regering med Venstre i spidsen for håndteringen af flygtningekrisen i 2015-2016.

Det siger han i radioprogrammet “Det Blå Hjørne” på Radio4, hvor han debatterer med Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne.

“Når jeg kigger tilbage på den periode, hvor du var integrationsminister, så er der nogle områder, hvor det ærgrer mig, at vi ikke gik mere til stålet. For eksempel da man sad på hænderne, og alle de her syrere kom gående op ad E45. Der tror jeg simpelthen, vi skulle have væltet jer som regering. I stedet for bare at sige: OK,” siger Morten Messerschmidt i debatprogrammet Det blå hjørne.

Støjberg var udlændinge- og integrationsminister i den periode, hvor Messerschmidt mener, at den daværende regering svigtede.

Støjberg er uenig. Hun mener, at hun kæmpede for grænsekontrollen.

“Altså vi indførte jo grænsekontrol,” siger Inger Støjberg.

Men det var ikke godt nok, mener Morten Messerschmidt:

“Ja, men lidt for sent, ikke? Hvor mange syrere nåede der at komme ind på din vagt? Lidt over 40.000?” spørger han.

Du kan høre Det blå hjørne med Morten Messerschmidt (DF), Inger Støjberg (DD) og Lars Boje Mathiesen (NB) her:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet