Nyhedsartikel

Mette Bock vil være præst

Den tidligere kultur- og kirkeminister Mette Bock forfølger en ny karrierevej: Hun vil læse til præst.

“For mig giver det rigtig god mening. Jeg har været kirkegænger hele mit liv. Jeg har beskæftiget mig med kristendom og Folkekirken hele mit liv. Og jeg synes, det kunne være interessant at bruge nogle år på at virke som præst. Vi ved jo, at der bliver præstemangel de kommende år,” siger Mette Bock til Radio4 Morgen.

62-årige Mette Bock har siddet i Folketinget for Liberal Alliance fra 2011 til 2019, og har været kultur- og kirkeminister fra 2016 til 2019. Inden da havde hun chefstillinger hos Muskelsvindfonden, JydskeVestkysten og Danmarks Radio.

Hun har kandidatuddannelse i Filosofi, og det betyder, at hun kan gå op til en såkaldt Paragraf 2-prøve, som er tilrettelagt for mennesker med en anden akademisk baggrund end teologi. Der skal afleveres en række skriftlige opgaver, inden man skal på pastoralseminariet og søge embede.

“Det giver meget dyb mening for mig at forbinde de her gamle tekster, som evangelierne jo er, som rummer en kæmpestor livsvisdom, og få dem fortalt på en måde, som bygger bro. Jeg har oplevet mange præster. Nogle af dem har været rigtig dygtige prædikanter, og andre prædiker på en måde, sådan at tankerne er fløjet andre steder hen efter bare et minut. Så det er en stor opgave at få forkyndt evangeliet, så det taler ind i moderne menneskers liv,” siger Mette Bock.

Hvis Mette Bock kommer succesfuldt igennem prøverne, vil hun blive sognepræst som 64-årig, hvilket er tæt på pensionsalderen i andre erhverv. Det ser hun dog ingen forhindringer i, efter at have rådført sig med biskoppen i Århus Stift:

“Jeg spurgte faktisk biskop Henrik Wigh-Poulsen, om han synes, jeg er for gammel – for så synes jeg, at han skulle sige det direkte. Og det sagde han, at det syntes han bestemt ikke. Og i en tid med præstemangel, der er syv års virke vel også noget, der tæller. Jeg har masser af energi endnu, så jeg vil gerne bidrag dér, hvor jeg kan,” siger Mette Bock til Radio4.

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet