Nyhedsartikel

Mette Frederiksen: Støjberg taler ikke til S-vælgere

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

Mens coronakrisen var på sit højeste, oplevede Socialdemokratiet en tårnhøj opbakning blandt vælgerne. Mere end hver tredje dansker var dengang klar til at sætte sit kryds ud for regeringspartiet. Siden er opbakningen skrumpet til godt hver fjerde vælger.

Analyser fra blandt andet Altinget viser dog, at særligt Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne har haft held til at hente vælgere fra regeringspartiet. Alligevel understreger statsministeren, at hun er godt tilfreds med opbakningen til Socialdemokratiet. Samtidig stiller hun sig tøvende overfor, om Inger Støjberg vil kunne flytte S-vælgere over midten ved et kommende valg.

“Det ved jeg ikke, om Danmarksdemokraterne vil kunne. Ud fra de meldinger, der er kommet, er det jo et fuldtonet borgerligt parti, og det er jeg slet ikke så sikker på har så stor tiltrækningskraft hos mange socialdemokrater”, siger statsminister Mette Frederiksen til Radio4.

Her kan du høre hele interviewet med Mette Frederiksen:

Ved valget i 2019 lykkedes det netop for Socialdemokratiet at hive vælgere over midten, da partiet stjal et stort antal vælgere fra Dansk Folkeparti. Statsministeren konkluderer dog, at forskellen mellem datidens Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne er så stor, at samme vælgergruppe ved et valg ikke bør blive tiltrukket af Støjbergs politik.

“I mine øjne er den afgørende forskel på Danmarksdemokraterne og det Dansk Folkeparti, vi så tidligere, at partiet også var ret socialdemokratisk. Men så vidt jeg kan høre, så siger Støjberg klart, at det er et borgerligt-liberalt parti, der går ind for topskattelettelser og massive besparelser i velfærdssamfundet. Så de kan ikke sammenlignes”, fortæller Mette Frederiksen til Radio4.

Samtidig angriber statsministeren Inger Støjberg for selv at være skyld i den centralisering af magten, som Danmarksdemokraterne har gjort det til en mærkesag at bekæmpe. Mette Frederiksen mener, at den tidligere næstformand i Venstre derfor selv bærer et stort ansvar, hvis forbindelseslinjer mellem hovedstaden og resten af landet er blevet dårligere.

“Den centralisering, som Danmark har gennemgået, har jo været med Inger Støjbergs opbakning og hende som minister. Det er jo vigtigt at have med i sine overvejelser. Det største opgør med centralisering i Danmark er sket de seneste tre år under den her regering. Jeg synes jo, at man skal måle os politikere på, hvad vi gør og ikke så meget på, hvad vi siger”, siger Mette Frederiksen til Radio4.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet