Nyhedsartikel

Michael Rasmussen: Jeg er ikke med i klubben for fine eksprofessionelle

Claus Elgaard & Mikkel Juul
sport@radio4.dk

Det er ikke længere nogen nyhed, at nogle af de største danske cykelryttere gjorde brug af doping, da de toppede på de internationale ranglister. Men når det gælder de tidligere rytteres eftermæle, så er der store forskelle rytterne imellem.

Mange tidligere dopingdømte danske cykelryttere har formået at etablere flotte karrierer i cykelsporten, selv om de har indrømmet brug af doping. Det samme har ikke dog ikke gjort sig gældende for Michael “Kyllingen” Rasmussen, der mener, at han er blevet straffet ekstraordinært hårdt for sine dopingindrømmelser. Det fortæller han i et opsigtsvækkende interview med journalist Claus Elgaard.

I programmet Fremkaldt ripper “Kyllingen” også op i den virkelighed, der har mødt ham, siden han blev dømt.

Hør Michael Rasmussen fortælle om “klubben for de fine eksprofessionelle” herunder:

Har du nogen kontakt med de gamle?

“Brian (Holm, red) og Bo (Hamburger, red) snakker jeg lidt med engang imellem. Og Rolf (Sørensen, red) ham støder jeg jo nede på touren.”

Men det er ikke sådan, at du er blevet frosset ude af det selskab?

“Nej, altså man kan sige, jeg er jo ikke med i den fine klub, de har for eksprofessionelle. Brian har jo egentlig spurgt, og Per Bausager har også spurgt, om jeg har lyst til at være med, men det kan jeg jo ikke. Jeg kan jo ikke sidde til bords med Jesper Vorre. Jeg kan ikke sidde til bords med Bjarne Riis.”

Det bliver akavet?

“Ja, det bliver mærkeligt. Så uanset hvor søde og rare de andre er, så kommer det ikke til at ske. Der er nogle ting, der ikke kan laves om her i livet.”

Du siger jo her, at du ikke kan sidde til bords Bjarne Riis og Jesper Vorre. Det er jo meget direkte, næsten konfronterende. Har du altid været sådan?

“Ja, jeg har nok aldrig været kompromissets mand.”

“Der er nogle ting, som der ikke bare lige kan tilgives. Det er også derfor, jeg ikke bare lige kan sidde til bords med Jesper Vorre. Bjarne Riis kunne jeg sagtens sidde til bords med, men jeg tænker, at han nok har et større problem med det end jeg har.”

Michael Rasmussen uddyber ikke konflikten med Jesper Worre og Bjarne Riis. Men efter Rasmussens dopingindrømmelse i 2013 fulgte også bogudgivelsen Gul feber, hvor Rasmussen langede ud efter Riis for at kende til omfattende brug af doping på cykelholdet Saxo-Tinkoff.

Også Jesper Worre og Michael Rasmussen har været i konflikt med hinanden tidligere. Da Rasmussen i 2013 indrømmede brug af doping, var Vorre ude med kritik af Rasmussens cykelsportslige adfærd:

“Han er ikke en helt og skal ikke være en helt for vores unge mennesker,” sagde han ifølge Ritzau.

Hør hele interviewet her:

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet