Nyhedsartikel

Michael Rasmussen om Vingegaard: Den er 99 procent hjemme

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Jonas Vingegaard tog et meget stort skridt mod den samlede sejr i årets Tour de France, da han kom først over stregen på 18. etapes sidste stigning, Hautacam.

Lige nu fører han touren med 3 minutter og 26 sekunder til nummer to Tadej Pogacar.

Sejren i går gav samtidig danskeren nok point til at overtage føringen i bjergkonkurrencen og tilmed sikre ham den prikkede bjergtrøje, hvis han når hele vejen over målstregen i Paris søndag.

Inden søndag venter 2 flade etaper og en enkeltstart, men ifølge den tidligere toprytter Michael Rasmussen er den allerede nu hjemme. I hvert fald næsten.

“Jeg vil sige, at det er 99 procent sikkert, at Jonas Vingegaard ender med den gule trøje i Paris,” siger Michael Rasmussen.

Hør interviewet med Michael Rasmussen her:

I morgen lørdag skal rytterne ud på 40 kilometer enkelstart, men heller ikke her tror Michael Rasmussen, det kan gå galt.

Og det på trods af at han selv tabte 7 minutter og 47 sekunder til vinderen, da han lå nummer 3 før den afgørende enkelstart i 2005, men endte som nummer 7.

“Det er stort set det samme hold, Jonas kører på nu, som jeg kørte på dengang, og jeg ved, de er blevet klog af skade. Så jeg tror ikke på, at Jonas Vingegaard kører historiens dårligste enkelstart, som jeg gjorde dengang,” siger Michael Rasmussen til Radio4 Morgen.

 

 

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet