Nyhedsartikel

Michael Rasmussen om Vingegaard: Den er 99 procent hjemme

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Jonas Vingegaard tog et meget stort skridt mod den samlede sejr i årets Tour de France, da han kom først over stregen på 18. etapes sidste stigning, Hautacam.

Lige nu fører han touren med 3 minutter og 26 sekunder til nummer to Tadej Pogacar.

Sejren i går gav samtidig danskeren nok point til at overtage føringen i bjergkonkurrencen og tilmed sikre ham den prikkede bjergtrøje, hvis han når hele vejen over målstregen i Paris søndag.

Inden søndag venter 2 flade etaper og en enkeltstart, men ifølge den tidligere toprytter Michael Rasmussen er den allerede nu hjemme. I hvert fald næsten.

“Jeg vil sige, at det er 99 procent sikkert, at Jonas Vingegaard ender med den gule trøje i Paris,” siger Michael Rasmussen.

Hør interviewet med Michael Rasmussen her:

I morgen lørdag skal rytterne ud på 40 kilometer enkelstart, men heller ikke her tror Michael Rasmussen, det kan gå galt.

Og det på trods af at han selv tabte 7 minutter og 47 sekunder til vinderen, da han lå nummer 3 før den afgørende enkelstart i 2005, men endte som nummer 7.

“Det er stort set det samme hold, Jonas kører på nu, som jeg kørte på dengang, og jeg ved, de er blevet klog af skade. Så jeg tror ikke på, at Jonas Vingegaard kører historiens dårligste enkelstart, som jeg gjorde dengang,” siger Michael Rasmussen til Radio4 Morgen.

 

 

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet