Nyhedsartikel

Michael Rasmussen om Vingegaard: Den er 99 procent hjemme

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Jonas Vingegaard tog et meget stort skridt mod den samlede sejr i årets Tour de France, da han kom først over stregen på 18. etapes sidste stigning, Hautacam.

Lige nu fører han touren med 3 minutter og 26 sekunder til nummer to Tadej Pogacar.

Sejren i går gav samtidig danskeren nok point til at overtage føringen i bjergkonkurrencen og tilmed sikre ham den prikkede bjergtrøje, hvis han når hele vejen over målstregen i Paris søndag.

Inden søndag venter 2 flade etaper og en enkeltstart, men ifølge den tidligere toprytter Michael Rasmussen er den allerede nu hjemme. I hvert fald næsten.

“Jeg vil sige, at det er 99 procent sikkert, at Jonas Vingegaard ender med den gule trøje i Paris,” siger Michael Rasmussen.

Hør interviewet med Michael Rasmussen her:

I morgen lørdag skal rytterne ud på 40 kilometer enkelstart, men heller ikke her tror Michael Rasmussen, det kan gå galt.

Og det på trods af at han selv tabte 7 minutter og 47 sekunder til vinderen, da han lå nummer 3 før den afgørende enkelstart i 2005, men endte som nummer 7.

“Det er stort set det samme hold, Jonas kører på nu, som jeg kørte på dengang, og jeg ved, de er blevet klog af skade. Så jeg tror ikke på, at Jonas Vingegaard kører historiens dårligste enkelstart, som jeg gjorde dengang,” siger Michael Rasmussen til Radio4 Morgen.

 

 

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet