Nyhedsartikel

Michael Rasmussen om Vingegaard: Den er 99 procent hjemme

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Jonas Vingegaard tog et meget stort skridt mod den samlede sejr i årets Tour de France, da han kom først over stregen på 18. etapes sidste stigning, Hautacam.

Lige nu fører han touren med 3 minutter og 26 sekunder til nummer to Tadej Pogacar.

Sejren i går gav samtidig danskeren nok point til at overtage føringen i bjergkonkurrencen og tilmed sikre ham den prikkede bjergtrøje, hvis han når hele vejen over målstregen i Paris søndag.

Inden søndag venter 2 flade etaper og en enkeltstart, men ifølge den tidligere toprytter Michael Rasmussen er den allerede nu hjemme. I hvert fald næsten.

“Jeg vil sige, at det er 99 procent sikkert, at Jonas Vingegaard ender med den gule trøje i Paris,” siger Michael Rasmussen.

Hør interviewet med Michael Rasmussen her:

I morgen lørdag skal rytterne ud på 40 kilometer enkelstart, men heller ikke her tror Michael Rasmussen, det kan gå galt.

Og det på trods af at han selv tabte 7 minutter og 47 sekunder til vinderen, da han lå nummer 3 før den afgørende enkelstart i 2005, men endte som nummer 7.

“Det er stort set det samme hold, Jonas kører på nu, som jeg kørte på dengang, og jeg ved, de er blevet klog af skade. Så jeg tror ikke på, at Jonas Vingegaard kører historiens dårligste enkelstart, som jeg gjorde dengang,” siger Michael Rasmussen til Radio4 Morgen.

 

 

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet