Nyhedsartikel

Miljøminister Lea Wermelin: Vi går ikke på kompromis med dyrevelfærden

Miljøminister Lea Wermelin er en hovedperson i debatten om rewilding. Og i søndags var hun med i Vildspor på Radio4.

Et centralt fokus på hendes post er, at få naturnationalparkerne sat i søen. Det er et projekt, der har fået enormt stor bevågenhed, og et projekt, der ofte bringer følelserne i frit spil blandt danskerne. For skal vi overhovedet have mere vild natur, eller er det synd for dyrene?

”Jeg har selv understreget utallige gange og i utallige debatter, at vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden, og alligevel kører der en fortælling om, at dyrene i naturnationalparkerne skal sulte. Det er helt forkert,” siger Lea Wermelin.

”Som politiker har jeg kæmpe respekt for at man kan være uenig, det er helt fair,” fortæller hun, men understreger på samme tid, at Danmark er ”bundskrabere” i EU, når det gælder målet om vild natur, hvorfor hun anser sin forpligtelse over for naturnationalparkerne som vigtig.

”Lad os ikke gentage den samme fejl, som vi begik med klimakrisen, hvor vi i alt for mange år diskuterede, om der er en klimakrise, i stedet for hvad vi skal gøre ved det. Det har sat os meget langt bagud,” forklarer ministeren.

Næste politiske projekt på baggrund af erfaringerne fra naturnationalparkerne er, at ”bringe dette i spil på de private og kommunale arealer. Vi er startet med de statslige arealer, men et naturligt skridt kunne være at se på de arealer, vi ikke ejer,” siger Lea Wermelin.

Hør også lektor og antropolog Stine Krøijer fra Københavns Universitet og professor og politolog Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet forklare, hvorfor naturnationalparkerne kan bringe så store følelser frem i folk.

 

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet