Nyhedsartikel

Miljøminister Lea Wermelin: Vi går ikke på kompromis med dyrevelfærden

Miljøminister Lea Wermelin er en hovedperson i debatten om rewilding. Og i søndags var hun med i Vildspor på Radio4.

Et centralt fokus på hendes post er, at få naturnationalparkerne sat i søen. Det er et projekt, der har fået enormt stor bevågenhed, og et projekt, der ofte bringer følelserne i frit spil blandt danskerne. For skal vi overhovedet have mere vild natur, eller er det synd for dyrene?

”Jeg har selv understreget utallige gange og i utallige debatter, at vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden, og alligevel kører der en fortælling om, at dyrene i naturnationalparkerne skal sulte. Det er helt forkert,” siger Lea Wermelin.

”Som politiker har jeg kæmpe respekt for at man kan være uenig, det er helt fair,” fortæller hun, men understreger på samme tid, at Danmark er ”bundskrabere” i EU, når det gælder målet om vild natur, hvorfor hun anser sin forpligtelse over for naturnationalparkerne som vigtig.

”Lad os ikke gentage den samme fejl, som vi begik med klimakrisen, hvor vi i alt for mange år diskuterede, om der er en klimakrise, i stedet for hvad vi skal gøre ved det. Det har sat os meget langt bagud,” forklarer ministeren.

Næste politiske projekt på baggrund af erfaringerne fra naturnationalparkerne er, at ”bringe dette i spil på de private og kommunale arealer. Vi er startet med de statslige arealer, men et naturligt skridt kunne være at se på de arealer, vi ikke ejer,” siger Lea Wermelin.

Hør også lektor og antropolog Stine Krøijer fra Københavns Universitet og professor og politolog Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet forklare, hvorfor naturnationalparkerne kan bringe så store følelser frem i folk.

 

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet