Nyhedsartikel

Miljøminister Lea Wermelin: Vi går ikke på kompromis med dyrevelfærden

Miljøminister Lea Wermelin er en hovedperson i debatten om rewilding. Og i søndags var hun med i Vildspor på Radio4.

Et centralt fokus på hendes post er, at få naturnationalparkerne sat i søen. Det er et projekt, der har fået enormt stor bevågenhed, og et projekt, der ofte bringer følelserne i frit spil blandt danskerne. For skal vi overhovedet have mere vild natur, eller er det synd for dyrene?

”Jeg har selv understreget utallige gange og i utallige debatter, at vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden, og alligevel kører der en fortælling om, at dyrene i naturnationalparkerne skal sulte. Det er helt forkert,” siger Lea Wermelin.

”Som politiker har jeg kæmpe respekt for at man kan være uenig, det er helt fair,” fortæller hun, men understreger på samme tid, at Danmark er ”bundskrabere” i EU, når det gælder målet om vild natur, hvorfor hun anser sin forpligtelse over for naturnationalparkerne som vigtig.

”Lad os ikke gentage den samme fejl, som vi begik med klimakrisen, hvor vi i alt for mange år diskuterede, om der er en klimakrise, i stedet for hvad vi skal gøre ved det. Det har sat os meget langt bagud,” forklarer ministeren.

Næste politiske projekt på baggrund af erfaringerne fra naturnationalparkerne er, at ”bringe dette i spil på de private og kommunale arealer. Vi er startet med de statslige arealer, men et naturligt skridt kunne være at se på de arealer, vi ikke ejer,” siger Lea Wermelin.

Hør også lektor og antropolog Stine Krøijer fra Københavns Universitet og professor og politolog Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet forklare, hvorfor naturnationalparkerne kan bringe så store følelser frem i folk.

 

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet