Nyhedsartikel

Miljøminister Lea Wermelin: Vi går ikke på kompromis med dyrevelfærden

Miljøminister Lea Wermelin er en hovedperson i debatten om rewilding. Og i søndags var hun med i Vildspor på Radio4.

Et centralt fokus på hendes post er, at få naturnationalparkerne sat i søen. Det er et projekt, der har fået enormt stor bevågenhed, og et projekt, der ofte bringer følelserne i frit spil blandt danskerne. For skal vi overhovedet have mere vild natur, eller er det synd for dyrene?

”Jeg har selv understreget utallige gange og i utallige debatter, at vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden, og alligevel kører der en fortælling om, at dyrene i naturnationalparkerne skal sulte. Det er helt forkert,” siger Lea Wermelin.

”Som politiker har jeg kæmpe respekt for at man kan være uenig, det er helt fair,” fortæller hun, men understreger på samme tid, at Danmark er ”bundskrabere” i EU, når det gælder målet om vild natur, hvorfor hun anser sin forpligtelse over for naturnationalparkerne som vigtig.

”Lad os ikke gentage den samme fejl, som vi begik med klimakrisen, hvor vi i alt for mange år diskuterede, om der er en klimakrise, i stedet for hvad vi skal gøre ved det. Det har sat os meget langt bagud,” forklarer ministeren.

Næste politiske projekt på baggrund af erfaringerne fra naturnationalparkerne er, at ”bringe dette i spil på de private og kommunale arealer. Vi er startet med de statslige arealer, men et naturligt skridt kunne være at se på de arealer, vi ikke ejer,” siger Lea Wermelin.

Hør også lektor og antropolog Stine Krøijer fra Københavns Universitet og professor og politolog Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet forklare, hvorfor naturnationalparkerne kan bringe så store følelser frem i folk.

 

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet