Nyhedsartikel

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen.

Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager.

Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange år, har negligeret netop praktisk undervisning.

“Folkeskolen har også en bred dannelsesopgave, hvor fagene skal udfordre bogligt – men også praktisk og kreativt. Det er en opgave vi har i dag, og som vi ikke har løst godt nok.”

Du kan høre mere om hvorfor Gordon Ørskov Madsen mener, at regeringens forslag er et godt udgangspunkt her:

Men også hos de elever som det handler om, er der roser til regerings forslag. Men kun så længe det ikke ender med, at genindføre sløjd og håndarbejde som man kender det.

Det siger Marie Holt Hermansen, formand i Danske Skoleelever.

“Det handler for os om, at det skal være moderne og innovativt. Praktikken skal møde elevernes interesse, og det skal afspejle det, som vi kan møde senere i uddannelseslivet.

Du kan høre hele interviewet med formanden for Danske Skoleelever, Marie Holt Hermansen, her:

Regeringens forslag skal primært målrettes mod de ældste elever i folkeskolen, og udover at indføre nye fag, skal allerede eksisterende fag også gøres mere anvendelsesorienteret hedder det.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Læs også

31.03.23

Nålestik gør ondt – når der er mange nok

Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard angriber udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen for at ville lempe udlændingepolitikken. Her og nu rammer kritikken ikke for alvor. Men det kan ændre sig. Det sker ikke hver dag, at en udenrigsminister beskylder en modstander for at have et hjerte af is. Men tirsdag blev folketingssalen rammen om et skarpt politisk…

Læs mere
31.03.23

Institut for Menneskerettigheder: Nøgenkalendere på arbejdspladsen er ulovligt

Det bør udløse et påbud fra Arbejdstilsynet, hvis en virksomhed har en nøgenkalender hængende på arbejdspladsen. Det siger Bjarne Oxlund, der er ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder. ”De danske ligebehandlingslove definerer, at en enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle toner, som kan skabe et ydmygende eller ubehageligt klima, er ulovlige.”…

Læs mere
31.03.23

Medstifter ekskluderet fra Nye borgerlige: ”Jeg er ikke racist”

Svend Pedersen blev torsdag ekskluderet af Nye Borgerlige og mister sin plads i partiets hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen mener, han har ytret sig racistisk. Selv afviser han at være racist. Eksklusionen sker selvom partistifter og fungerende partiformand Pernille Vermund i mandags afviste at ekskludere Svend Pedersen. Når Nye Borgerliges hovedbestyrelse alligevel skred til eksklusion torsdag, skyldes det,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet