Nyhedsartikel

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen.

Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager.

Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange år, har negligeret netop praktisk undervisning.

“Folkeskolen har også en bred dannelsesopgave, hvor fagene skal udfordre bogligt – men også praktisk og kreativt. Det er en opgave vi har i dag, og som vi ikke har løst godt nok.”

Du kan høre mere om hvorfor Gordon Ørskov Madsen mener, at regeringens forslag er et godt udgangspunkt her:

Men også hos de elever som det handler om, er der roser til regerings forslag. Men kun så længe det ikke ender med, at genindføre sløjd og håndarbejde som man kender det.

Det siger Marie Holt Hermansen, formand i Danske Skoleelever.

“Det handler for os om, at det skal være moderne og innovativt. Praktikken skal møde elevernes interesse, og det skal afspejle det, som vi kan møde senere i uddannelseslivet.

Du kan høre hele interviewet med formanden for Danske Skoleelever, Marie Holt Hermansen, her:

Regeringens forslag skal primært målrettes mod de ældste elever i folkeskolen, og udover at indføre nye fag, skal allerede eksisterende fag også gøres mere anvendelsesorienteret hedder det.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet