Nyhedsartikel

Mindst 1500 danskere hjælpes hjem fra Italien efter voldsomt uvejr

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Mens det meste af Sydeuropa kæmper med vanvittigt høje temperaturer, så har man i Norditalien haft udfordringer med et andet vejrfænomen – nemlig hagl.

De voldsomme haglbyger har betydet, at mange hundrede danske familier har fået deres biler ødelagt.

En af dem er Michael Grauer Almsten fra Lystrup ved Aarhus, som er på ferie i Italien i familien.

“Vi har 16 kæmpe store slag i foruden alene, og en af dem er lige i synsfeltet,” fortæller han til Radio4.

De mange skader på bilerne betyder, at assistance-selskabet SOS International i stedet bliver nødt til at fragte danskerne hjem.

De formoder, at de kommer til at hente mellem 1500 til 1800 danskere hjem fra Norditalien, og de er allerede gået i gang med arbejdet, fortæller Anette Juncher, som er vagtcentralchef hos SOS International.

“Vi har de første busser på vej til Italien og vi har faktisk den første bus på vej hjem med et hold danskere,” siger hun.

Grunden til, at der er så mange danskere, som skal hentes hjem, er, at ruderne i deres biler er smadrede, og derfor kan de ikke køre, forklarer Anette Juncher.

“Det er rigtig meget ruderne, det er gået ud over. Dermed kan de ikke køre i bilerne. Man kan godt køre, hvis det er kosmetisk, men det her er rigtig meget glas som er ødelagt,” tilføjer hun.

Hør hele interviewet med Anette Juncher her: 

De voldsomme storme i den nordlige dele af landet har ikke kun haft materielle skader. De har også haft fatale konsekvenser.

En 16-årig pige, der var på en campingtur, var blandt to mennesker, der døde i uvejret, der ramte det nordlige Italien. Det har landets premierminister, Giorgia Meloni, tidligere udtalt.

Pigen mistede livet, da et træ faldt på hendes telt, mens hun var på spejderlejr nær byen Brescia, som ligger godt 70 kilometer øst for Milano.

Mandag døde en kvinde efter også at være blevet ramt af et faldende træ i Lissone lidt nord for Milano.

Giorgia Meloni bekræftede tirsdag, at dødsfaldene var sket på grund af dårligt vejr. Hun kondolerede til de afdødes pårørende.

 

Foto: Privatfoto – Michael Grauer Almsten

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet