Nyhedsartikel

Minkavler er optimistisk efter ny rapport om sundhedsrisiko

Mikkel Juul

Statens Serum Institut (SSI) har i går udfærdiget en rapport, som vurderer sundhedsrisikoen ved at starte minkerhvervet op igen.

Rapporten peger bl.a. på at sandsynligheden for, at der opstår en ny coronavirus-variant er lav, men at konsekvensen er stor, hvis der gør.

Jesper Vad Jensen er tidligere minkavler i Jernvedlund ved Ribe. Han er en af de minkavlere, der håber, at kunne starte sin bedrift op igen næste år.

“Jeg er glædeligt overrasket over, at de endelig har brugt tid på at lave en ordentlig vurdering denne gang,” siger Jesper Wad Jensen.

Hør Jesper Vad Jensens reaktion på rapporten fra Statens Serum Institut her:

Jesper Vad Jensen startede sin bedrift i 1998, og da han måtte dreje nøglen om i 2020, producerede han ca. 16.000 skin årligt.

“Der har altid været fokus på minkavl – særligt fra Dyrenes Beskyttelse og andre rabiate dyreværnsorganisationer – og den kamp vil formentlig fortsætte til evig tid.”

Hvorvidt minkerhvervet får mulighed for at genoptage produktionen, skal fødevareminister Rasmus Prehn og Folketinget nu overveje på baggrund af den nye SSI-rapport.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet