Nyhedsartikel

Minkavler er optimistisk efter ny rapport om sundhedsrisiko

Mikkel Juul

Statens Serum Institut (SSI) har i går udfærdiget en rapport, som vurderer sundhedsrisikoen ved at starte minkerhvervet op igen.

Rapporten peger bl.a. på at sandsynligheden for, at der opstår en ny coronavirus-variant er lav, men at konsekvensen er stor, hvis der gør.

Jesper Vad Jensen er tidligere minkavler i Jernvedlund ved Ribe. Han er en af de minkavlere, der håber, at kunne starte sin bedrift op igen næste år.

“Jeg er glædeligt overrasket over, at de endelig har brugt tid på at lave en ordentlig vurdering denne gang,” siger Jesper Wad Jensen.

Hør Jesper Vad Jensens reaktion på rapporten fra Statens Serum Institut her:

Jesper Vad Jensen startede sin bedrift i 1998, og da han måtte dreje nøglen om i 2020, producerede han ca. 16.000 skin årligt.

“Der har altid været fokus på minkavl – særligt fra Dyrenes Beskyttelse og andre rabiate dyreværnsorganisationer – og den kamp vil formentlig fortsætte til evig tid.”

Hvorvidt minkerhvervet får mulighed for at genoptage produktionen, skal fødevareminister Rasmus Prehn og Folketinget nu overveje på baggrund af den nye SSI-rapport.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet