Nyhedsartikel

Minkavler er optimistisk efter ny rapport om sundhedsrisiko

Mikkel Juul

Statens Serum Institut (SSI) har i går udfærdiget en rapport, som vurderer sundhedsrisikoen ved at starte minkerhvervet op igen.

Rapporten peger bl.a. på at sandsynligheden for, at der opstår en ny coronavirus-variant er lav, men at konsekvensen er stor, hvis der gør.

Jesper Vad Jensen er tidligere minkavler i Jernvedlund ved Ribe. Han er en af de minkavlere, der håber, at kunne starte sin bedrift op igen næste år.

“Jeg er glædeligt overrasket over, at de endelig har brugt tid på at lave en ordentlig vurdering denne gang,” siger Jesper Wad Jensen.

Hør Jesper Vad Jensens reaktion på rapporten fra Statens Serum Institut her:

Jesper Vad Jensen startede sin bedrift i 1998, og da han måtte dreje nøglen om i 2020, producerede han ca. 16.000 skin årligt.

“Der har altid været fokus på minkavl – særligt fra Dyrenes Beskyttelse og andre rabiate dyreværnsorganisationer – og den kamp vil formentlig fortsætte til evig tid.”

Hvorvidt minkerhvervet får mulighed for at genoptage produktionen, skal fødevareminister Rasmus Prehn og Folketinget nu overveje på baggrund af den nye SSI-rapport.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet