Nyhedsartikel

Minkavler er optimistisk efter ny rapport om sundhedsrisiko

Mikkel Juul

Statens Serum Institut (SSI) har i går udfærdiget en rapport, som vurderer sundhedsrisikoen ved at starte minkerhvervet op igen.

Rapporten peger bl.a. på at sandsynligheden for, at der opstår en ny coronavirus-variant er lav, men at konsekvensen er stor, hvis der gør.

Jesper Vad Jensen er tidligere minkavler i Jernvedlund ved Ribe. Han er en af de minkavlere, der håber, at kunne starte sin bedrift op igen næste år.

“Jeg er glædeligt overrasket over, at de endelig har brugt tid på at lave en ordentlig vurdering denne gang,” siger Jesper Wad Jensen.

Hør Jesper Vad Jensens reaktion på rapporten fra Statens Serum Institut her:

Jesper Vad Jensen startede sin bedrift i 1998, og da han måtte dreje nøglen om i 2020, producerede han ca. 16.000 skin årligt.

“Der har altid været fokus på minkavl – særligt fra Dyrenes Beskyttelse og andre rabiate dyreværnsorganisationer – og den kamp vil formentlig fortsætte til evig tid.”

Hvorvidt minkerhvervet får mulighed for at genoptage produktionen, skal fødevareminister Rasmus Prehn og Folketinget nu overveje på baggrund af den nye SSI-rapport.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet