Nyhedsartikel

Minkavlerne venter stadig svar fra fødevareminister

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Det stadig usikkert, hvornår de minkavlere, der har søgt om dvalekompensation, får mulighed for at starte en produktion op igen. De var blevet lovet svar af fødevareminister Rasmus Prehn før sommerferien, om forbuddet mod minkavl bliver ophævet til nytår.

Det svar er ifølge Landbrugsavisen stadig ikke kommet.

Det er et stort problem for de 15 minkavlere, der har søgt om dvalekompensation, at de stadig ikke ved, om de har nogen fremtid i erhvervet, mener formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

– Det er en skandale, at de ikke får truffet en beslutning, den er jo ganske nem at træffe. Da mink blev erklæret ulovlig i 2020 på grund af corona, så sagde man, at lige så snart at corona ikke var et samfundsmæssigt problem, kunne man starte med mink, og det er det jo ikke længere, siger han.

Hør ham i vores nyheder:

Allerede den 3. maj vurderede Statens Serum Institut, at sandsynligheden er lav for,  at der opstår en bekymrende virusvariant ved begrænset dansk minkavl.

Fødevareminister Rasmus Prehn siger, at beslutningen bliver overvejet grundigt:

– Det er afgørende, at en beslutning om genåbning træffes på et forsvarligt grundlag. Det er en meget stor beslutning, og vi er nødt til at tænke os grundigt om og overveje det meget nøje, skriver han i et mailsvar til Ritzau.

Ministeren understreger, at der arbejdes på højtryk for så hurtigt som muligt at komme med en afgørelse.

Tage Pedersen siger, at den sene beslutning kan få store konsekvenser for de 15 minkavlere, der gerne vil starte igen. Hvis de ikke snart får et svar, kan det forsinke deres opstart med et år, fordi de ikke kan nå at skaffe avlsdyr og få de tilladelser, der er nødvendige, så de kan komme i gang, siger han.

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet