Nyhedsartikel

Minkavlerne venter stadig svar fra fødevareminister

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Det stadig usikkert, hvornår de minkavlere, der har søgt om dvalekompensation, får mulighed for at starte en produktion op igen. De var blevet lovet svar af fødevareminister Rasmus Prehn før sommerferien, om forbuddet mod minkavl bliver ophævet til nytår.

Det svar er ifølge Landbrugsavisen stadig ikke kommet.

Det er et stort problem for de 15 minkavlere, der har søgt om dvalekompensation, at de stadig ikke ved, om de har nogen fremtid i erhvervet, mener formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

– Det er en skandale, at de ikke får truffet en beslutning, den er jo ganske nem at træffe. Da mink blev erklæret ulovlig i 2020 på grund af corona, så sagde man, at lige så snart at corona ikke var et samfundsmæssigt problem, kunne man starte med mink, og det er det jo ikke længere, siger han.

Hør ham i vores nyheder:

Allerede den 3. maj vurderede Statens Serum Institut, at sandsynligheden er lav for,  at der opstår en bekymrende virusvariant ved begrænset dansk minkavl.

Fødevareminister Rasmus Prehn siger, at beslutningen bliver overvejet grundigt:

– Det er afgørende, at en beslutning om genåbning træffes på et forsvarligt grundlag. Det er en meget stor beslutning, og vi er nødt til at tænke os grundigt om og overveje det meget nøje, skriver han i et mailsvar til Ritzau.

Ministeren understreger, at der arbejdes på højtryk for så hurtigt som muligt at komme med en afgørelse.

Tage Pedersen siger, at den sene beslutning kan få store konsekvenser for de 15 minkavlere, der gerne vil starte igen. Hvis de ikke snart får et svar, kan det forsinke deres opstart med et år, fordi de ikke kan nå at skaffe avlsdyr og få de tilladelser, der er nødvendige, så de kan komme i gang, siger han.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet