Nyhedsartikel

Minkavlerne venter stadig svar fra fødevareminister

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Det stadig usikkert, hvornår de minkavlere, der har søgt om dvalekompensation, får mulighed for at starte en produktion op igen. De var blevet lovet svar af fødevareminister Rasmus Prehn før sommerferien, om forbuddet mod minkavl bliver ophævet til nytår.

Det svar er ifølge Landbrugsavisen stadig ikke kommet.

Det er et stort problem for de 15 minkavlere, der har søgt om dvalekompensation, at de stadig ikke ved, om de har nogen fremtid i erhvervet, mener formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

– Det er en skandale, at de ikke får truffet en beslutning, den er jo ganske nem at træffe. Da mink blev erklæret ulovlig i 2020 på grund af corona, så sagde man, at lige så snart at corona ikke var et samfundsmæssigt problem, kunne man starte med mink, og det er det jo ikke længere, siger han.

Hør ham i vores nyheder:

Allerede den 3. maj vurderede Statens Serum Institut, at sandsynligheden er lav for,  at der opstår en bekymrende virusvariant ved begrænset dansk minkavl.

Fødevareminister Rasmus Prehn siger, at beslutningen bliver overvejet grundigt:

– Det er afgørende, at en beslutning om genåbning træffes på et forsvarligt grundlag. Det er en meget stor beslutning, og vi er nødt til at tænke os grundigt om og overveje det meget nøje, skriver han i et mailsvar til Ritzau.

Ministeren understreger, at der arbejdes på højtryk for så hurtigt som muligt at komme med en afgørelse.

Tage Pedersen siger, at den sene beslutning kan få store konsekvenser for de 15 minkavlere, der gerne vil starte igen. Hvis de ikke snart får et svar, kan det forsinke deres opstart med et år, fordi de ikke kan nå at skaffe avlsdyr og få de tilladelser, der er nødvendige, så de kan komme i gang, siger han.

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet