Nyhedsartikel

Modebranche behøver forbrugsfest – Risikerer lukninger

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Black Friday kan ende med at se rigtig sort ud for flere butikker i år.

Med stigende inflation og store elregninger har mange butikker akut brug for, at danskere svinger dankortet – ellers risikerer butiksejerne at måtte dreje nøglen om.

Sådan lyder analysen fra Jens Obel, CEO for modegruppen DK Company

”Butikkerne er ramt af den perfekte storm. Mange har købt stort ind på baggrund af et godt sidste år, og nu kommer så den stigende inflation og høje energiregninger. Samtidigt afregner mange fortsat på coronalån. Der er nogen, som må smide håndklædet på den her baggrund.”

Du kan høre mere om de konsekvenser som modebranchen kan stå overfor, ifølge Jens Obel, her:

Også hos brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, er analysen forud for Black Friday dyster.

Det siger administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, Thomas Klausen.

”Der blev købt stort ind sidste år, fordi man troede, at corona var ovre, nu så alt godt ud igen. Vi havde bare ikke forudset inflation og stigende elpriser på den her måde. Vores indtryk er, at der i øjeblikket er stor nervøsitet overalt i branchen. Der er ingen, som går forbi den her krise.”

Ifølge Thomas Klausen er vinterkollektionerne typisk de dyreste, og derfor krydser han fingre for, at forbrugerne vil bruge mange penge på Black Friday og i den øvrige julehandel for at hjælpe butikker af med deres store lagre.

Du kan høre hele interviewet med Thomas Klausen her:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet