Nyhedsartikel

Modebranche behøver forbrugsfest – Risikerer lukninger

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Black Friday kan ende med at se rigtig sort ud for flere butikker i år.

Med stigende inflation og store elregninger har mange butikker akut brug for, at danskere svinger dankortet – ellers risikerer butiksejerne at måtte dreje nøglen om.

Sådan lyder analysen fra Jens Obel, CEO for modegruppen DK Company

”Butikkerne er ramt af den perfekte storm. Mange har købt stort ind på baggrund af et godt sidste år, og nu kommer så den stigende inflation og høje energiregninger. Samtidigt afregner mange fortsat på coronalån. Der er nogen, som må smide håndklædet på den her baggrund.”

Du kan høre mere om de konsekvenser som modebranchen kan stå overfor, ifølge Jens Obel, her:

Også hos brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, er analysen forud for Black Friday dyster.

Det siger administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, Thomas Klausen.

”Der blev købt stort ind sidste år, fordi man troede, at corona var ovre, nu så alt godt ud igen. Vi havde bare ikke forudset inflation og stigende elpriser på den her måde. Vores indtryk er, at der i øjeblikket er stor nervøsitet overalt i branchen. Der er ingen, som går forbi den her krise.”

Ifølge Thomas Klausen er vinterkollektionerne typisk de dyreste, og derfor krydser han fingre for, at forbrugerne vil bruge mange penge på Black Friday og i den øvrige julehandel for at hjælpe butikker af med deres store lagre.

Du kan høre hele interviewet med Thomas Klausen her:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet