Nyhedsartikel

Modebranche behøver forbrugsfest – Risikerer lukninger

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Black Friday kan ende med at se rigtig sort ud for flere butikker i år.

Med stigende inflation og store elregninger har mange butikker akut brug for, at danskere svinger dankortet – ellers risikerer butiksejerne at måtte dreje nøglen om.

Sådan lyder analysen fra Jens Obel, CEO for modegruppen DK Company

”Butikkerne er ramt af den perfekte storm. Mange har købt stort ind på baggrund af et godt sidste år, og nu kommer så den stigende inflation og høje energiregninger. Samtidigt afregner mange fortsat på coronalån. Der er nogen, som må smide håndklædet på den her baggrund.”

Du kan høre mere om de konsekvenser som modebranchen kan stå overfor, ifølge Jens Obel, her:

Også hos brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, er analysen forud for Black Friday dyster.

Det siger administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, Thomas Klausen.

”Der blev købt stort ind sidste år, fordi man troede, at corona var ovre, nu så alt godt ud igen. Vi havde bare ikke forudset inflation og stigende elpriser på den her måde. Vores indtryk er, at der i øjeblikket er stor nervøsitet overalt i branchen. Der er ingen, som går forbi den her krise.”

Ifølge Thomas Klausen er vinterkollektionerne typisk de dyreste, og derfor krydser han fingre for, at forbrugerne vil bruge mange penge på Black Friday og i den øvrige julehandel for at hjælpe butikker af med deres store lagre.

Du kan høre hele interviewet med Thomas Klausen her:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet