Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Lars Løkke Rasmussen (i midten), tidligere statsminister, stiftede formelt partiet Moderaterne med nyt logo og partifarve under partiets første landsmøde. Flere nye folketingskandidater blev præsenteret. Det blev afholdt i Vejle.

Skrevet af

25. marts 2023

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde.

Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd, som er stiftet for at styrke det ungdomspolitiske arbejde i Danmark, og et ungdomsparti kan stille op til skolevalg, som foregår næste år. Det har hidtil ikke været muligt.

Det betyder, at partistifter Lars Løkke Rasmussens drøm om at opbygge et parti er ved at være fuldendt, da partiet også vil stille op til kommunal- og regionalvalg samt EU-parlamentsvalg de kommende år.

– Det skal være indgangsnøglen til, at vores unge politikere kan engagere sig med andre ungdomsorganisationer. Der skal blandt andet være skolevalg næste år, og det vil vi gerne have, at Moderaterne stiller op til, siger Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen i DGI-Huset i Vejle.

Samtidig med at Moderaterne holder årsmøde, viser en ny meningsmåling fra Voxmeter, at kun en fjerdedel af vælgerne er enige i, at SVM-regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, indtil videre har gjort det godt. Det ryster ikke Lars Løkke Rasmussen, der siger, at der ikke er noget alternativ til regeringen.

Hør mere i vores nyheder, hvor vi følger Moderaternes landsmøde.

Afspiller nu

FRONTLINJEN

15:05
16:00