Nyhedsartikel

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde.

Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd, som er stiftet for at styrke det ungdomspolitiske arbejde i Danmark, og et ungdomsparti kan stille op til skolevalg, som foregår næste år. Det har hidtil ikke været muligt.

Det betyder, at partistifter Lars Løkke Rasmussens drøm om at opbygge et parti er ved at være fuldendt, da partiet også vil stille op til kommunal- og regionalvalg samt EU-parlamentsvalg de kommende år.

– Det skal være indgangsnøglen til, at vores unge politikere kan engagere sig med andre ungdomsorganisationer. Der skal blandt andet være skolevalg næste år, og det vil vi gerne have, at Moderaterne stiller op til, siger Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen i DGI-Huset i Vejle.

Samtidig med at Moderaterne holder årsmøde, viser en ny meningsmåling fra Voxmeter, at kun en fjerdedel af vælgerne er enige i, at SVM-regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, indtil videre har gjort det godt. Det ryster ikke Lars Løkke Rasmussen, der siger, at der ikke er noget alternativ til regeringen.

Hør mere i vores nyheder, hvor vi følger Moderaternes landsmøde.

Læs også

30.05.23

Atomkraft – en mulig investering?

Når snakken falder på atomkraft, som vi heldigvis er begyndt på – på ny – så oplever jeg ofte, at det bliver en diskussion mellem hjertet og hjernen. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvad der er frygt, og hvad der er fakta. Det synes jeg er ærgerligt. For hvad nu, hvis…

Læs mere
30.05.23

Styrelse giver kritik til lægehus efter otteårig piges død

Styrelsen for Patientklager kritiserer lægehus i Vojens for behandlingen af en otteårig syrisk pige, der døde af et hjertestop som følge af mangelfuld astmabehandling i august sidste år. Ekspert vurderer, at pigen kunne have overlevet, hvis behandlingen havde været bedre.   Der var flere fejl i behandlingen, som ledte op til, at 8-årige Aryam fik…

Læs mere
29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet