Nyhedsartikel

Moderaterne til oppositionen: Det er for nemt at sige nej

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Hvis regeringen insisterer på at afskaffe store bededag, må Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne indgå det kommende forsvarsforlig med hinanden UDEN deltagelse fra andre partier.

Så kontant var meldingen fra samtlige ni oppositionspartier i et åbent brev til regeringen tirsdag.

Men det er for nemt for oppositionen at stille sig på hælene. Det siger Moderaternes politiske ordfører, Monika Rubin.

”Det er da interessant, man kan blive enige om noget på begge fløje, men det er også nemt nok at sige nej. Kan de blive enige om at finde en anden finansiering? Det synes jeg hellere vi skulle tale om.”

Du kan høre heler interviewet med Monika Rubin her:

Det er oppositionspartierne SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Alternativet, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige som står samlet mod regeringen.

Og ifølge medlem af Liberal Alliance Sólbjørg Jakobsen står den samlede opposition ikke kun som modstykke til regeringens forslag, men også til selve metoden.

”Det er et udtryk for, at regeringen har lagt et forslag på bordet og vredet armen rundt på os, for at vi kan være med i en helt anden forhandling. Når regeringen siger; ’de har bare samlet sig for at sige nej’, så er det en decideret løgn.”

Du kan høre hele interviewet med Liberal Alliances Sólbjørg Jakobsen her:

Også for Signe Munk, politisk ordfører for SF, handler modstanden mod regeringen om måden, hvorpå regeringen har stillet et ultimatum for partierne, og hun kalder det flertalstyranni.

”Det er under et år siden, at vi satte os ned og i fællesskab fandt pengene til det nationale kompromis. Vi er villige til at kigge på flere områder, hvor vi kan finde pengene til forsvaret, vi vil bare ikke fjerne store bededag, og vi vil ikke gøre det i pressen.”

Du kan høre hele interviewet med Signe Munk her:

Regeringen vil afskaffe store bededag for at kunne fremrykke de øgede forsvarsudgifter, så Danmark fra 2030 bruger to procent af bruttonationalproduktet på forsvar og sikkerhed.

Det koster 4,5 milliarder kroner at fremrykke de øgede forsvarsudgifter til 2030.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet