Nyhedsartikel

Morten Bødskov: Forsvarschefen er forsvarschef, og det bliver han ved med at være

I sidste uge overtog Morten Bødskov forsvarsministeriet efter Trine Bramsen.

I sin tid blev Bramsen mødt med stor modstand og hovedrysten, da hun insisterede på at kalde forsvarschefen for en styrelseschef, og det er næppe for meget sagt, at stolen, hun sad på, brændte i hendes tid som forsvarsminister.

Men allerede en uge inde i embedet lægger den nye forsvarsminister an til en anderledes jargon.

I sagen om forsvarschefens titulering, melder han klart ud:

»Flemming Lentfer er forsvarschef, og jeg synes sådan set ikke, at der er nogen grund til at bruge mere tid på det. Han er forsvarschef, og han er regeringens og Folketingets væsentligste militærfaglige rådgiver. Og det skal han blive ved med at være,« siger Morten Bødskov til Peter Ernstved Rasmussen i ‘Frontlinjen’ på Radio4.

Bødskov gør det samtidig klart, at kommunikationen fra hans nye ministerium ikke udelukkende er et ministerielt foretagende.

»Det er klart, at jeg og andre selvfølgelig gerne vil høre, hvad der ligger bag de beslutninger, som han (forsvarschefen, red.) træffer. I diskussionen om han skal og hvor meget, må jeg sige, at han selvfølgelig skal udtale sig. Det er vigtigt for vores fælles forståelse af, hvad Forsvaret er for en størrelse, og den rolle som Forsvaret spiller i vores samfund,« siger Morten Bødskov.

 

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet