Nyhedsartikel

Morten Messerschmidt reagerer på Thulesen Dahls melding

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil ikke stille op for Dansk Folkeparti ved næste valg, og dråben, der udløste beslutningen, var formand Morten Messerschmidts håndtering af ordførerskaber til den tidligere formand.

Den forklaring af Thulesen Dahl i Radio4 kan Messerschmidt ikke genkende.

– Det kan jeg ikke rigtig genkende. Han har selv talt om ordførerskaberne i offentligheden, siger Morten Messerschmidt.

Kristian Thulesen Dahl luftede tidligere på året i offentligheden, at han vil tage flere ordførerskaber efter sommerferien.

Præcis, hvad Morten Messerschmidt har gjort i forhold til ikke at holde det internt, uddyber Kristian Thulesen Dahl ikke.

Men meldingen fra den tidligere formand om, at han ikke vil stå på stemmesedlen under DF ved næste valg, kommer ikke bag på Morten Messerschmidt, siger han.

– Denne beslutning har han loyalt drøftet med mig for flere uger siden, siger han.

Han kalder det “ærgerligt”, at Thulesen Dahl har truffet denne beslutning.

– Jeg havde selvfølgelig gerne set, at han var blevet og havde brugt sine kompetencer. Men jeg har forståelse for, at han gerne vil noget andet. Han har taget en MBA (masteruddannelse, red.) og vil prøve noget andet, siger Messerschmidt.

Kristian Thulesen siger i et interview med Radio4, at han ikke ved, hvad han skal.

Han har ikke lagt skjul på, at han har haft et tæt samarbejde med Inger Støjberg, og at han før formandsskiftet i DF ønskede hende som ny formand for partiet. En rigsretsdom til Støjberg ændrede den sag.
Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg forlod Venstre for over et år siden og blev løsgænger i Folketinget. Hun har i mellemtiden afsonet en dom, som faldt i Rigsretten i december sidste år.

Om Thulesen Dahl vil gå sammen med Støjberg i et nyt parti, vil han ikke sige, man han holder “øjne og ører åbne”, som han udtrykker det.

– Det, som han siger til mig, er, at han vil prøve noget andet. Det ligger i forlængelse af den fine uddannelse, som han har taget oppe på Aalborg Universitet, siger Messerschmidt.

/ritzau/

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet