Nyhedsartikel

Morten Messerschmidt reagerer på Thulesen Dahls melding

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil ikke stille op for Dansk Folkeparti ved næste valg, og dråben, der udløste beslutningen, var formand Morten Messerschmidts håndtering af ordførerskaber til den tidligere formand.

Den forklaring af Thulesen Dahl i Radio4 kan Messerschmidt ikke genkende.

– Det kan jeg ikke rigtig genkende. Han har selv talt om ordførerskaberne i offentligheden, siger Morten Messerschmidt.

Kristian Thulesen Dahl luftede tidligere på året i offentligheden, at han vil tage flere ordførerskaber efter sommerferien.

Præcis, hvad Morten Messerschmidt har gjort i forhold til ikke at holde det internt, uddyber Kristian Thulesen Dahl ikke.

Men meldingen fra den tidligere formand om, at han ikke vil stå på stemmesedlen under DF ved næste valg, kommer ikke bag på Morten Messerschmidt, siger han.

– Denne beslutning har han loyalt drøftet med mig for flere uger siden, siger han.

Han kalder det “ærgerligt”, at Thulesen Dahl har truffet denne beslutning.

– Jeg havde selvfølgelig gerne set, at han var blevet og havde brugt sine kompetencer. Men jeg har forståelse for, at han gerne vil noget andet. Han har taget en MBA (masteruddannelse, red.) og vil prøve noget andet, siger Messerschmidt.

Kristian Thulesen siger i et interview med Radio4, at han ikke ved, hvad han skal.

Han har ikke lagt skjul på, at han har haft et tæt samarbejde med Inger Støjberg, og at han før formandsskiftet i DF ønskede hende som ny formand for partiet. En rigsretsdom til Støjberg ændrede den sag.
Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg forlod Venstre for over et år siden og blev løsgænger i Folketinget. Hun har i mellemtiden afsonet en dom, som faldt i Rigsretten i december sidste år.

Om Thulesen Dahl vil gå sammen med Støjberg i et nyt parti, vil han ikke sige, man han holder “øjne og ører åbne”, som han udtrykker det.

– Det, som han siger til mig, er, at han vil prøve noget andet. Det ligger i forlængelse af den fine uddannelse, som han har taget oppe på Aalborg Universitet, siger Messerschmidt.

/ritzau/

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet