Nyhedsartikel

Morten vil have fjernet afgifter på benzin og diesel – og over 70.000 er enige

Ida Kristensen & Mathias Bonde
idk@radio4.dk

Fjern alle afgifter på benzin og diesel. Sådan lyder overskriften på et borgerforslag, som i skrivende stund har fået lidt over 72.000 støtter. Priserne på brændstof er nemlig røget i vejret de sidste par uger som en konsekvens af Ruslands invasion i Ukraine.

Morten Overgaard Kjeldsen er forslagsstilleren bag borgerforslaget. Han arbejder til daglig som lastbilchauffør, og han er træt af de stigende priser på benzin og diesel. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Det er blevet for dyrt at køre rundt i sin egen privatbil. Og transportbranchen lider også rigtig meget af det her efterhånden,” siger han i Radio4 Morgen og fortsætter:

”Jeg er personligt ramt af det her, da jeg bruger mellem 600-700 kroner ekstra om måneden bare på benzin privat. Og så ser jeg, hvordan alle fødevarer, el, vand og varme også stiger efterhånden. Så jeg bliver ramt af det økonomisk.”

Statens ansvar at hjælpe økonomisk

Lige nu ligger afgiften på en liter diesel 5,21 kroner, mens ca. 7 kroner af en liter benzin går til staten. Men spørger man Morten Overgaard Kjeldsen er det tid for politikerne at give en hjælpende hånd ved at fjerne afgifterne.

”Jeg synes, det er rimeligt, fordi politikerne har et ansvar for, at vi kan komme på arbejde og passe det. Sådan som det ser ud på de stigninger, der kommer på fødevarer og alt det. Vi andre får ikke noget i vores lønpose. Derfor synes jeg, det er deres ansvar at hjælpe os her økonomisk.”

Hvis priserne på brændstof fortsætter himmelflugten, vil Morten Overgaard Kjeldsen overveje at sælge sin bil inden for et år.

Borgerforslaget “Fjern alle afgifter på benzin og diesel” har siden oprettelsen i februar i år fået 72.417 underskrifter ind til videre. Dermed er forslaget klar til at blive behandlet i Folketinget.

Foto: Klaus Dreyer/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet