Nyhedsartikel

Morten vil have fjernet afgifter på benzin og diesel – og over 70.000 er enige

Ida Kristensen & Mathias Bonde
idk@radio4.dk

Fjern alle afgifter på benzin og diesel. Sådan lyder overskriften på et borgerforslag, som i skrivende stund har fået lidt over 72.000 støtter. Priserne på brændstof er nemlig røget i vejret de sidste par uger som en konsekvens af Ruslands invasion i Ukraine.

Morten Overgaard Kjeldsen er forslagsstilleren bag borgerforslaget. Han arbejder til daglig som lastbilchauffør, og han er træt af de stigende priser på benzin og diesel. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Det er blevet for dyrt at køre rundt i sin egen privatbil. Og transportbranchen lider også rigtig meget af det her efterhånden,” siger han i Radio4 Morgen og fortsætter:

”Jeg er personligt ramt af det her, da jeg bruger mellem 600-700 kroner ekstra om måneden bare på benzin privat. Og så ser jeg, hvordan alle fødevarer, el, vand og varme også stiger efterhånden. Så jeg bliver ramt af det økonomisk.”

Statens ansvar at hjælpe økonomisk

Lige nu ligger afgiften på en liter diesel 5,21 kroner, mens ca. 7 kroner af en liter benzin går til staten. Men spørger man Morten Overgaard Kjeldsen er det tid for politikerne at give en hjælpende hånd ved at fjerne afgifterne.

”Jeg synes, det er rimeligt, fordi politikerne har et ansvar for, at vi kan komme på arbejde og passe det. Sådan som det ser ud på de stigninger, der kommer på fødevarer og alt det. Vi andre får ikke noget i vores lønpose. Derfor synes jeg, det er deres ansvar at hjælpe os her økonomisk.”

Hvis priserne på brændstof fortsætter himmelflugten, vil Morten Overgaard Kjeldsen overveje at sælge sin bil inden for et år.

Borgerforslaget “Fjern alle afgifter på benzin og diesel” har siden oprettelsen i februar i år fået 72.417 underskrifter ind til videre. Dermed er forslaget klar til at blive behandlet i Folketinget.

Foto: Klaus Dreyer/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet