Nyhedsartikel

Næstformand i DF om Thulesen Dahl: Det er rart at få en afklaring

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Til næste folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti. Det fortæller han til Radio4 på årets Folkemøde.

René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, synes det er rart, at der nu er kommet en afklaring om Kristian Thulesen Dahl´s fremtid i partiet.

“På et eller andet tidspunkt skulle der træffes et valg og det er jo ingen hemmelig, at vi har været udfordret i forhold til det samarbejde, der har været i partiet”, siger René Christensen.

Hør interviewet med René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, her:

René Christensen ser frem til at der nu kan komme mere ro i partiet.

“Når Kristian siger, at han ikke genopstiller, så betyder det at Kristian kan komme videre, men det gør også at partiet kan komme videre for det har fyldt alt for meget på det sidste,” siger han.

Overfor Radio4 siger Kristian Thulesen Dahl dog, at han ikke agter at forlade partiet inden næste folketingsvalg:

“Man skal forstå, at der er mange, jeg holder af, og som jeg har arbejdet sammen med i mange år. At melde sig ud er ikke bare noget, man lige gør. Jeg har været lang tid i politik, og der er også ting, jeg gerne vil lave færdigt i mit politiske arbejde.”

I dag er Kristian Thulesen Dahl forsvarsordfører i Dansk Folkeparti og den post mener René Christiansen godt han kan forsætte i.

“Kristian kan bestemt udfylde sit ordførerskab for han er ikke uenig i den politiske linje,” siger han.

Adspurgt om Kristian Thulesen Dahl kan få andre vigtige ordførerskaber i sin sidste tid i Dansk Folkeparti svarer René Christiansen:

“Nej, det er jo ligesom at være på en arbejdsplads, hvor man har sagt op. Det er jo ikke der man bliver forfremmet, der passer man bare sine ting til den dag man stopper.”

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet