Nyhedsartikel

Næstformand i DF om Thulesen Dahl: Det er rart at få en afklaring

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Til næste folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti. Det fortæller han til Radio4 på årets Folkemøde.

René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, synes det er rart, at der nu er kommet en afklaring om Kristian Thulesen Dahl´s fremtid i partiet.

“På et eller andet tidspunkt skulle der træffes et valg og det er jo ingen hemmelig, at vi har været udfordret i forhold til det samarbejde, der har været i partiet”, siger René Christensen.

Hør interviewet med René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, her:

René Christensen ser frem til at der nu kan komme mere ro i partiet.

“Når Kristian siger, at han ikke genopstiller, så betyder det at Kristian kan komme videre, men det gør også at partiet kan komme videre for det har fyldt alt for meget på det sidste,” siger han.

Overfor Radio4 siger Kristian Thulesen Dahl dog, at han ikke agter at forlade partiet inden næste folketingsvalg:

“Man skal forstå, at der er mange, jeg holder af, og som jeg har arbejdet sammen med i mange år. At melde sig ud er ikke bare noget, man lige gør. Jeg har været lang tid i politik, og der er også ting, jeg gerne vil lave færdigt i mit politiske arbejde.”

I dag er Kristian Thulesen Dahl forsvarsordfører i Dansk Folkeparti og den post mener René Christiansen godt han kan forsætte i.

“Kristian kan bestemt udfylde sit ordførerskab for han er ikke uenig i den politiske linje,” siger han.

Adspurgt om Kristian Thulesen Dahl kan få andre vigtige ordførerskaber i sin sidste tid i Dansk Folkeparti svarer René Christiansen:

“Nej, det er jo ligesom at være på en arbejdsplads, hvor man har sagt op. Det er jo ikke der man bliver forfremmet, der passer man bare sine ting til den dag man stopper.”

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet