Nyhedsartikel

Næstformand i DF om Thulesen Dahl: Det er rart at få en afklaring

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Til næste folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti. Det fortæller han til Radio4 på årets Folkemøde.

René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, synes det er rart, at der nu er kommet en afklaring om Kristian Thulesen Dahl´s fremtid i partiet.

“På et eller andet tidspunkt skulle der træffes et valg og det er jo ingen hemmelig, at vi har været udfordret i forhold til det samarbejde, der har været i partiet”, siger René Christensen.

Hør interviewet med René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, her:

René Christensen ser frem til at der nu kan komme mere ro i partiet.

“Når Kristian siger, at han ikke genopstiller, så betyder det at Kristian kan komme videre, men det gør også at partiet kan komme videre for det har fyldt alt for meget på det sidste,” siger han.

Overfor Radio4 siger Kristian Thulesen Dahl dog, at han ikke agter at forlade partiet inden næste folketingsvalg:

“Man skal forstå, at der er mange, jeg holder af, og som jeg har arbejdet sammen med i mange år. At melde sig ud er ikke bare noget, man lige gør. Jeg har været lang tid i politik, og der er også ting, jeg gerne vil lave færdigt i mit politiske arbejde.”

I dag er Kristian Thulesen Dahl forsvarsordfører i Dansk Folkeparti og den post mener René Christiansen godt han kan forsætte i.

“Kristian kan bestemt udfylde sit ordførerskab for han er ikke uenig i den politiske linje,” siger han.

Adspurgt om Kristian Thulesen Dahl kan få andre vigtige ordførerskaber i sin sidste tid i Dansk Folkeparti svarer René Christiansen:

“Nej, det er jo ligesom at være på en arbejdsplads, hvor man har sagt op. Det er jo ikke der man bliver forfremmet, der passer man bare sine ting til den dag man stopper.”

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet