Nyhedsartikel

Næstformand i DF om Thulesen Dahl: Det er rart at få en afklaring

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Til næste folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti. Det fortæller han til Radio4 på årets Folkemøde.

René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, synes det er rart, at der nu er kommet en afklaring om Kristian Thulesen Dahl´s fremtid i partiet.

“På et eller andet tidspunkt skulle der træffes et valg og det er jo ingen hemmelig, at vi har været udfordret i forhold til det samarbejde, der har været i partiet”, siger René Christensen.

Hør interviewet med René Christensen, politisk næstformand for Dansk Folkeparti, her:

René Christensen ser frem til at der nu kan komme mere ro i partiet.

“Når Kristian siger, at han ikke genopstiller, så betyder det at Kristian kan komme videre, men det gør også at partiet kan komme videre for det har fyldt alt for meget på det sidste,” siger han.

Overfor Radio4 siger Kristian Thulesen Dahl dog, at han ikke agter at forlade partiet inden næste folketingsvalg:

“Man skal forstå, at der er mange, jeg holder af, og som jeg har arbejdet sammen med i mange år. At melde sig ud er ikke bare noget, man lige gør. Jeg har været lang tid i politik, og der er også ting, jeg gerne vil lave færdigt i mit politiske arbejde.”

I dag er Kristian Thulesen Dahl forsvarsordfører i Dansk Folkeparti og den post mener René Christiansen godt han kan forsætte i.

“Kristian kan bestemt udfylde sit ordførerskab for han er ikke uenig i den politiske linje,” siger han.

Adspurgt om Kristian Thulesen Dahl kan få andre vigtige ordførerskaber i sin sidste tid i Dansk Folkeparti svarer René Christiansen:

“Nej, det er jo ligesom at være på en arbejdsplads, hvor man har sagt op. Det er jo ikke der man bliver forfremmet, der passer man bare sine ting til den dag man stopper.”

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet