Nyhedsartikel

Næstformand vil være formand i FH: Ikke alt har været lige kønt

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Den nuværende næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Morten Skov Christiansen, rækker nu efter formandsposten.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Formandsposten er blevet ledig efter Lizette Risgaards afgang fra FH i april som følge af anklager om upassende adfærd fra unge i og omkring fagbevægelsen.

Det er derfor både den konkrete sag og selve emnet som helhed, der står øverst på Morten Skov Christiansens liste, såfremt han bliver valgt.

“Vi skulle lige finde vores ben at stå på i den sag. Det har ikke været kønt alt sammen, af det der er sket i fagbevægelsen. Vi har brug for at tale ud om det her, og snakke om hvordan vi kan håndtere sådanne sager bedre i fremtiden. Jeg er optaget af, at vi får skabt tillid og troværdighed til fagbevægelsen omkring uønsket seksuel adfærd, sexchikane og mobning helt generelt. Det skal vi forebygge for vores medlemmer – derfor skal vi have en troværdighed om det og stå på de rigtige værdier.”

Du kan høre hele interviewet med Morten Skov Christiansen her:

FH er hovedorganisation for 1,3 millioner lønmodtagere, og det er formandsposten for FH, at 41-årige Morten Skov Christiansen gerne vil have.

Der er valg 7. september på en ekstraordinær kongres.

Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet