Nyhedsartikel

Natklubber og diskoteker lukker: “Det er så fucking nederen, seriøst”

Katrine Volsing

I dag lukker natklubber og diskoteker, mens alle indendørs og udendørs serveringssteder skal lukke senest ved midnat. Samtidig bliver det forbudt at købe alkohol i butikker fra midnat til klokken 5. Med andre ord lukker nattelivet indtil d. 6. januar 2022.

Natten til i dag var derfor sidste chance for at feste hele natten. Og ved natklubben Arch i indre København var der triste miner over, at det i går var sidste aften, man kunne gå på club i år:

“Det er fucking nederen, det er så fucking nederen, seriøst. Altså det kan jeg bare slet ikke overskue – igen bare at gå hjemme”, siger Louise Poulsen, som glædede sig til i det mindste at have en sidste god nat i byen:

“Vi skal drikke os stive, hygge os, tage til efterfest, komme sent hjem i morgen tidlig”, siger hun.

På Barkowski tæt på søerne i København var der forståelse blandt gæsterne for beslutningen om at lukke nattelivet, selvom det også ærgrer dem:

“Det er, som det er. Det er irriterende, men vi må leve med det. Hvis man skulle kigge på det første sted, der skulle lukkes ned, så er det klart nattelivet. Altså jeg er helt enig i dispositionen” siger Christoffer Larsen, der var en af barens mange gæster i går aftes.

Clara Juul, en anden gæst på Barkowski, stemmer i:

“Jeg har faktisk ikke rigtig været i byen efter den åbnede sidst, så jeg havde virkelig planlagt, at december skulle være tiden, hvor jeg skulle gøre det igen. Men det skal jeg så åbenbart ikke, og det synes jeg er øv. Men sådan er det, vi er nødt til at passe på hinanden, så jeg forstår det da hundrede procent”, siger hun.

Bartenderen på stedet, Nicklas Asmussen, kan godt mærke at der er ekstra gang i den på den sidste aften før det er slut med at gå i byen hele natten for en tid:

“Stemingen er god. Man kan godt mærke, at folk de kommer, fordi der lige har været pressemøde og sådan”, siger han.

Men selvom, der var mange mennesker på Barkowski i går, så sørgede de selvfølgelig, som vanligt, for at passe godt på gæsterne:

“Vi har en mand stående i døren og tjekke coronapas på alle der kommer ind, og det er jo sådan set det bedste, vi kan gøre”, siger Nicklas Asmussen, bartender på Barkowski.

“Smitterisikoen var ligeså stor i går og i sidste uge, så vi bliver nødt til at holde tingene åbne, indtil regeringen siger, at vi ikke kan gøre videre”, siger han.

Hør reportagen, hvor reporter Lisa Linding, tager ud i nattelivet inden det lukker ned for i år:

 

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet