Nyhedsartikel

Natklubber og diskoteker lukker: “Det er så fucking nederen, seriøst”

Katrine Volsing

I dag lukker natklubber og diskoteker, mens alle indendørs og udendørs serveringssteder skal lukke senest ved midnat. Samtidig bliver det forbudt at købe alkohol i butikker fra midnat til klokken 5. Med andre ord lukker nattelivet indtil d. 6. januar 2022.

Natten til i dag var derfor sidste chance for at feste hele natten. Og ved natklubben Arch i indre København var der triste miner over, at det i går var sidste aften, man kunne gå på club i år:

“Det er fucking nederen, det er så fucking nederen, seriøst. Altså det kan jeg bare slet ikke overskue – igen bare at gå hjemme”, siger Louise Poulsen, som glædede sig til i det mindste at have en sidste god nat i byen:

“Vi skal drikke os stive, hygge os, tage til efterfest, komme sent hjem i morgen tidlig”, siger hun.

På Barkowski tæt på søerne i København var der forståelse blandt gæsterne for beslutningen om at lukke nattelivet, selvom det også ærgrer dem:

“Det er, som det er. Det er irriterende, men vi må leve med det. Hvis man skulle kigge på det første sted, der skulle lukkes ned, så er det klart nattelivet. Altså jeg er helt enig i dispositionen” siger Christoffer Larsen, der var en af barens mange gæster i går aftes.

Clara Juul, en anden gæst på Barkowski, stemmer i:

“Jeg har faktisk ikke rigtig været i byen efter den åbnede sidst, så jeg havde virkelig planlagt, at december skulle være tiden, hvor jeg skulle gøre det igen. Men det skal jeg så åbenbart ikke, og det synes jeg er øv. Men sådan er det, vi er nødt til at passe på hinanden, så jeg forstår det da hundrede procent”, siger hun.

Bartenderen på stedet, Nicklas Asmussen, kan godt mærke at der er ekstra gang i den på den sidste aften før det er slut med at gå i byen hele natten for en tid:

“Stemingen er god. Man kan godt mærke, at folk de kommer, fordi der lige har været pressemøde og sådan”, siger han.

Men selvom, der var mange mennesker på Barkowski i går, så sørgede de selvfølgelig, som vanligt, for at passe godt på gæsterne:

“Vi har en mand stående i døren og tjekke coronapas på alle der kommer ind, og det er jo sådan set det bedste, vi kan gøre”, siger Nicklas Asmussen, bartender på Barkowski.

“Smitterisikoen var ligeså stor i går og i sidste uge, så vi bliver nødt til at holde tingene åbne, indtil regeringen siger, at vi ikke kan gøre videre”, siger han.

Hør reportagen, hvor reporter Lisa Linding, tager ud i nattelivet inden det lukker ned for i år:

 

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet