Nyhedsartikel

Natteravnene i Aalborg holder ekstra øje i weekenden

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Når Aalborgs natteliv i aften bliver indtaget af festglade unge mennesker, vil der igen være Natteravne tilstede i bybilledet til at skabe tryghed. De vil især have fokus på, at de unge mennesker ikke går hjem alene.

Den øgede opmærksomhed kommer efter, at politiet har fundet ligrester i Dronninglund Storskov af, hvad der formodes at være den savnede 22-årige Mia Skadhauge Stevn, som i sidste weekend forsvandt efter en bytur i Aalborg.

“Vi kommer til at tale med en masse bekymrede unge, og det vi går i dialog med dem om er at passe på sig selv og ikke gå hjem alene, men de vil selvfølgelig være ret påvirkede af det her med Mia og Oliver” siger Marianne Holmsgaard, der er formand for Natteravnene i Aalborg til ‘Radio4 Morgen’.

Hør interviewet med Marianne Holmsgaard, der er formand for Natteravnene i Aalborg her:

Oliver er en 21-årige mand som også forsvandt i sidste weekend i forbindelse med en bytur i Aalborg. Nordjyllands Politi betragter ham som omkommet, da videoovervågning ifølge politiet viser, at den 21-årige faldt i Limfjorden i Aalborg.

Begge episoder understreger for Marianne Holmsgaard, at Natteravnenes arbejde er vigtigt.

“Det bekræfter mig i, at det vi gør som natteravne er det rigtige. Vi hjælper alle unge; dem som måske er blevet lidt for fulde, er kommet til skade eller er kede af det, men vi har altid ekstra opmærksomhed på de unge mænd og kvinder, der færdes alene og så har vi altid opmærksomhed på havnefronten, fordi der desværre hvert år er nogen der falder i vandet”, siger hun.

Ingen bør gå alene hjem

Hun lægger vægt på, at hverken kvinder eller mænd bør gå alene hjem:

“Vi synes ikke, det er trygt for nogen, uanset om man er mænd eller kvinde at gå hjem alene. Man kan komme til skade, mange har jo måske drukket lidt for meget. Man kan falde i vandet, man kan falde i søvn og fryse ihjel, og så kan man desværre også blive udsat for en forbrydelse. Vi tager fat i alle de unge vi møder, der går alene,” siger hun.

Selvom byen vil live op i aften, tror Marianne Holmsgaard, er der vil være færre end normalt:

“Jeg tænker, at der kommer til at være lidt færre unge end der ellers ville være, fordi man er forskrækket over det, der er sket. De unge, der er, vil måske passe lidt ekstra godt på hinanden og have brug for at tale om de her ting. Og så håber jeg også, at der ikke er unge, der vil gå alene hjem”, siger hun og understreger, at det er trygt at gå i byen i Aalborg:

“Jeg tænker, at vi har et trygt festmiljø i Aalborg. Det er et relativt afgrænset område, der er masser af politi både i uniform og civil, der er dørmænd og andre, der passer på de unge, men de skal bare ikke gå alene hjem”, siger hun.

22-årige Mia Skadhauge Stevn forlod Jomfru Ane Gade natten til søndag. Herefter gik hun til Vesterbro, hvor hun satte sig ind i en bil – og herefter har ingen set hende. Onsdag blev to 36-årige mænd anholdt i sagen, men ved grundlovsforhøret i går blev den ene af de to mænd løsladt, mens den anden blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Politiet efterlyser nu personer, der har været omkring Sulsted Kirkevej i tidsrummet 06.30 til 07.30 søndag morgen. Her er der fundet spor af Mia Skadhauge Stevn. Og de vil også gerne høre fra folk, som har været i Dronninglund Storskov natten mellem mandag og tirsdag.

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet