Nyhedsartikel

Natteravnene i Aalborg holder ekstra øje i weekenden

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Når Aalborgs natteliv i aften bliver indtaget af festglade unge mennesker, vil der igen være Natteravne tilstede i bybilledet til at skabe tryghed. De vil især have fokus på, at de unge mennesker ikke går hjem alene.

Den øgede opmærksomhed kommer efter, at politiet har fundet ligrester i Dronninglund Storskov af, hvad der formodes at være den savnede 22-årige Mia Skadhauge Stevn, som i sidste weekend forsvandt efter en bytur i Aalborg.

“Vi kommer til at tale med en masse bekymrede unge, og det vi går i dialog med dem om er at passe på sig selv og ikke gå hjem alene, men de vil selvfølgelig være ret påvirkede af det her med Mia og Oliver” siger Marianne Holmsgaard, der er formand for Natteravnene i Aalborg til ‘Radio4 Morgen’.

Hør interviewet med Marianne Holmsgaard, der er formand for Natteravnene i Aalborg her:

Oliver er en 21-årige mand som også forsvandt i sidste weekend i forbindelse med en bytur i Aalborg. Nordjyllands Politi betragter ham som omkommet, da videoovervågning ifølge politiet viser, at den 21-årige faldt i Limfjorden i Aalborg.

Begge episoder understreger for Marianne Holmsgaard, at Natteravnenes arbejde er vigtigt.

“Det bekræfter mig i, at det vi gør som natteravne er det rigtige. Vi hjælper alle unge; dem som måske er blevet lidt for fulde, er kommet til skade eller er kede af det, men vi har altid ekstra opmærksomhed på de unge mænd og kvinder, der færdes alene og så har vi altid opmærksomhed på havnefronten, fordi der desværre hvert år er nogen der falder i vandet”, siger hun.

Ingen bør gå alene hjem

Hun lægger vægt på, at hverken kvinder eller mænd bør gå alene hjem:

“Vi synes ikke, det er trygt for nogen, uanset om man er mænd eller kvinde at gå hjem alene. Man kan komme til skade, mange har jo måske drukket lidt for meget. Man kan falde i vandet, man kan falde i søvn og fryse ihjel, og så kan man desværre også blive udsat for en forbrydelse. Vi tager fat i alle de unge vi møder, der går alene,” siger hun.

Selvom byen vil live op i aften, tror Marianne Holmsgaard, er der vil være færre end normalt:

“Jeg tænker, at der kommer til at være lidt færre unge end der ellers ville være, fordi man er forskrækket over det, der er sket. De unge, der er, vil måske passe lidt ekstra godt på hinanden og have brug for at tale om de her ting. Og så håber jeg også, at der ikke er unge, der vil gå alene hjem”, siger hun og understreger, at det er trygt at gå i byen i Aalborg:

“Jeg tænker, at vi har et trygt festmiljø i Aalborg. Det er et relativt afgrænset område, der er masser af politi både i uniform og civil, der er dørmænd og andre, der passer på de unge, men de skal bare ikke gå alene hjem”, siger hun.

22-årige Mia Skadhauge Stevn forlod Jomfru Ane Gade natten til søndag. Herefter gik hun til Vesterbro, hvor hun satte sig ind i en bil – og herefter har ingen set hende. Onsdag blev to 36-årige mænd anholdt i sagen, men ved grundlovsforhøret i går blev den ene af de to mænd løsladt, mens den anden blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Politiet efterlyser nu personer, der har været omkring Sulsted Kirkevej i tidsrummet 06.30 til 07.30 søndag morgen. Her er der fundet spor af Mia Skadhauge Stevn. Og de vil også gerne høre fra folk, som har været i Dronninglund Storskov natten mellem mandag og tirsdag.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet