Nyhedsartikel

Naturbrande fører til evakuering af 2500 personer på øen Korfu

Ritzau

Flammer og naturbrande har ramt endnu en græsk ferieø – nemlig Korfu – efter at naturbrande i weekenden førte til evakueringer på Rhodos.

På Korfu er det områderne Peritheia, Santa, Megkoula, Porta, Palia Peritheia og Sinies på øens nordlige del, som er påvirket. Her er folk blevet bedt om at lade sig evakuere til byen Kassiopi.

Det skriver det britiske medie The Independent mandag.

Udenrigsministeriets Borgerservice beder folk i områderne være opmærksomme og følge de lokale myndigheders anvisninger.

Rejseselskabet Tui har 11 danskere på øen Korfu, og “ingen er lige nu berørt af brandene”, oplyser Tui. Spies har seks gæster på Korfu, og ingen er i nærheden af brandene, oplyser selskabet.

I alt er næsten 2500 personer blevet evakueret på Korfu, melder en talsperson for brandvæsnet til nyhedsbureauet AFP.

Det er blandt andet sket på stranden Nissaki på nordvestkysten, hvor både fra kystvagten har bragt folk i sikkerhed. Sky News melder med henvisning til den græske kystvagt, at det drejer sig om 59 personer på Nissaki, men nyhedsbureauet dpa melder om et højere tal.

På øen Kos, hvor Tui har 111 gæster, er der ifølge rejseselskabet også naturbrande.

Men det er i “Amaniou-området, som ligger langt væk fra hotelområdet, hvor Tui’s gæster befinder sig”, melder selskabet.

Meldingen kommer, efter at flammer og naturbrande søndag fik flere rejseselskaber til at aflyse afgange til Rhodos.

Knap 20.000 er på Rhodos blevet bragt i sikkerhed i det, der ifølge dpa var en af de største evakueringsoperationer i Grækenland nogensinde.

Én af de danskere som flygtede fra branden på Rhodos er danske Maiken Offersen som var på ferie med sin kæreste og deres fem måneder gamle baby.

Du kan høre hendes oplevelse af situationen i interviewet her:

 

Fra rejseselskabet Tui lød det søndag, at alle planlagte flyafgange til og med tirsdag var aflyst på grund af naturbrande på Rhodos.

Også rejseselskabet Sunweb har aflyst deres afgange til Rhodos mandag, det oplyser de til Radio4.

/ritzau/

Foto: Giota lotsari/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet