Nyhedsartikel

Nye Borgelige-byrådsmedlem: Jeg er i chok, men der er altid to sider af en sag

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Opdateret klokken 15.25 med link til Det Blå Hjørne og kommentarer fra Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen stopper efter en måned som formand i Nye Borgerlige og ekskluderes fra partiet.

Det oplyser Jesper Hammer fra partiets hovedbestyrelse i en mail til partiets medlemmer. En mail, som Radio4 er i besiddelse af.

Lars Boje Mathiesen ekskluderes både fra folketingsgruppen og partiet.

“Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne”, skriver Jesper Hammer i mailen.

Den nyhed chokere Karina Kirk, der er byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Skanderborg Kommune, og folketingskandidat i Østjyllands Storkreds – samme kreds som Lars Boje Mathiesen, hvor hun endte med anden flest stemmer i Østjylland.

“Jeg er i chok, man har simpelthen fjernet motoren fra en bil. Lige nu ved jeg ikke, hvordan det her skal køre videre,” siger Karina Kirk.

Hør interviewet med Karina Kirk her: 

En enig hovedbestyrelse beskylder Lars Boje Mathiesen for at stille “abnorme” pengekrav. Lars Boje Mathiesen kalder partiet “desperate”.

“Det er bare så beskidt, tingene er i politik. Det har jeg meget lidt respekt for. De ved ligeså godt som jeg, hvad uenigheden handlede om”. “Og det, som de forsøger at hænge mig ud på, er direkte pinligt og usandt og viser blot, hvor desperate de er for, at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden”, skriver han på Facebook.

Karina Kirk mener, også at det vigtigt at huske at der altid findes to sider af en sag.

“Jeg har læst hovedbestyrelsens mail, hvor der står nogle ting, som ikke sætter Lars Boje i særlig godt lys, men jeg forbeholder mig retten til at høre begge sider af sagen før jeg dømmer nogen,” siger Kristian Krik.

Karina Kirk kender Lars Boje Mathiesen og giver ikke meget for, at nogen kalder ham grådig.

“Jeg ved, hvor hårdt han arbejder og hvor meget han har kørt frem og tilbage mellem København og Aarhus og jeg synes på ingen måde han er grådig. Jeg synes, det er fantastisk at have en formand, der vægter familielivet så højt, ” siger Karina Kirk.

Lars Boje Mathiesen medvirkede i Det Blå Hjørne på Radio4. Hør programmet her:

 

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet