Nyhedsartikel

Nye Borgelige-byrådsmedlem: Jeg er i chok, men der er altid to sider af en sag

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Opdateret klokken 15.25 med link til Det Blå Hjørne og kommentarer fra Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen stopper efter en måned som formand i Nye Borgerlige og ekskluderes fra partiet.

Det oplyser Jesper Hammer fra partiets hovedbestyrelse i en mail til partiets medlemmer. En mail, som Radio4 er i besiddelse af.

Lars Boje Mathiesen ekskluderes både fra folketingsgruppen og partiet.

“Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne”, skriver Jesper Hammer i mailen.

Den nyhed chokere Karina Kirk, der er byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Skanderborg Kommune, og folketingskandidat i Østjyllands Storkreds – samme kreds som Lars Boje Mathiesen, hvor hun endte med anden flest stemmer i Østjylland.

“Jeg er i chok, man har simpelthen fjernet motoren fra en bil. Lige nu ved jeg ikke, hvordan det her skal køre videre,” siger Karina Kirk.

Hør interviewet med Karina Kirk her: 

En enig hovedbestyrelse beskylder Lars Boje Mathiesen for at stille “abnorme” pengekrav. Lars Boje Mathiesen kalder partiet “desperate”.

“Det er bare så beskidt, tingene er i politik. Det har jeg meget lidt respekt for. De ved ligeså godt som jeg, hvad uenigheden handlede om”. “Og det, som de forsøger at hænge mig ud på, er direkte pinligt og usandt og viser blot, hvor desperate de er for, at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden”, skriver han på Facebook.

Karina Kirk mener, også at det vigtigt at huske at der altid findes to sider af en sag.

“Jeg har læst hovedbestyrelsens mail, hvor der står nogle ting, som ikke sætter Lars Boje i særlig godt lys, men jeg forbeholder mig retten til at høre begge sider af sagen før jeg dømmer nogen,” siger Kristian Krik.

Karina Kirk kender Lars Boje Mathiesen og giver ikke meget for, at nogen kalder ham grådig.

“Jeg ved, hvor hårdt han arbejder og hvor meget han har kørt frem og tilbage mellem København og Aarhus og jeg synes på ingen måde han er grådig. Jeg synes, det er fantastisk at have en formand, der vægter familielivet så højt, ” siger Karina Kirk.

Lars Boje Mathiesen medvirkede i Det Blå Hjørne på Radio4. Hør programmet her:

 

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet