Nyhedsartikel

Nicolai har forskanset sig i mødelokale i Kiev: ”Så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Mindst syv personer er døde, og ni er blevet såret under russisk artilleribeskydning forskellige steder i Ukraine. Det oplyser de ukrainske myndigheder torsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er ingen meldinger om, hvorvidt de afdøde er civile eller soldater.

Ukraines udenrigsminister oplyste tidligere torsdag morgen, at en person var død under artilleribeskydning i byen Brovary nær Ukraines hovedstad, Kiev.

Radio4 Morgen har talt med Nicolai Krarup, som er én af de danskere, der lige nu befinder sig i Kiev. Og han har taget sig nogle forholdsregler. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Jeg har sat mig ind på mit kontor, fordi på mit kontor har jeg et mødelokale, hvor der ikke er nogle vinduer. Så hvis der er et eller andet, der eksploderer udenfor, så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Han hørte ikke de eksplosioner, der har været i den ukrainske hovedstad torsdag morgen. Men han har alligevel forberedt sig lidt på, hvad dagen kan bringe:

”Da jeg vågnede i morges, så tænkte jeg: Hvornår kan jeg se om bankvæsnet fungerer? Om jeg kan få nogle kontanter ud. Så det gik jeg ned og gjorde,” fortæller han og fortsætter:

”Bortset fra, at der var folk, der pakkede biler og folk der tog kufferter ned i metroen og så videre, så er der et par caféer, der er åbne. Jeg har et par folk, der er på vej ind på arbejde. Fordi de synes, de sidder bedre her og skal have styr på vores folk rundt omkring. Så indtil videre er her fattet ro.”

Foto: Mads Anneberg

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet