Nicolai har forskanset sig i mødelokale i Kiev: ”Så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Skrevet af

24. februar 2022

Mindst syv personer er døde, og ni er blevet såret under russisk artilleribeskydning forskellige steder i Ukraine. Det oplyser de ukrainske myndigheder torsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er ingen meldinger om, hvorvidt de afdøde er civile eller soldater.

Ukraines udenrigsminister oplyste tidligere torsdag morgen, at en person var død under artilleribeskydning i byen Brovary nær Ukraines hovedstad, Kiev.

Radio4 Morgen har talt med Nicolai Krarup, som er én af de danskere, der lige nu befinder sig i Kiev. Og han har taget sig nogle forholdsregler. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Jeg har sat mig ind på mit kontor, fordi på mit kontor har jeg et mødelokale, hvor der ikke er nogle vinduer. Så hvis der er et eller andet, der eksploderer udenfor, så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Han hørte ikke de eksplosioner, der har været i den ukrainske hovedstad torsdag morgen. Men han har alligevel forberedt sig lidt på, hvad dagen kan bringe:

”Da jeg vågnede i morges, så tænkte jeg: Hvornår kan jeg se om bankvæsnet fungerer? Om jeg kan få nogle kontanter ud. Så det gik jeg ned og gjorde,” fortæller han og fortsætter:

”Bortset fra, at der var folk, der pakkede biler og folk der tog kufferter ned i metroen og så videre, så er der et par caféer, der er åbne. Jeg har et par folk, der er på vej ind på arbejde. Fordi de synes, de sidder bedre her og skal have styr på vores folk rundt omkring. Så indtil videre er her fattet ro.”

Foto: Mads Anneberg

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

06:05
08:00