Nyhedsartikel

Nicolai har forskanset sig i mødelokale i Kiev: ”Så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Mindst syv personer er døde, og ni er blevet såret under russisk artilleribeskydning forskellige steder i Ukraine. Det oplyser de ukrainske myndigheder torsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er ingen meldinger om, hvorvidt de afdøde er civile eller soldater.

Ukraines udenrigsminister oplyste tidligere torsdag morgen, at en person var død under artilleribeskydning i byen Brovary nær Ukraines hovedstad, Kiev.

Radio4 Morgen har talt med Nicolai Krarup, som er én af de danskere, der lige nu befinder sig i Kiev. Og han har taget sig nogle forholdsregler. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Jeg har sat mig ind på mit kontor, fordi på mit kontor har jeg et mødelokale, hvor der ikke er nogle vinduer. Så hvis der er et eller andet, der eksploderer udenfor, så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Han hørte ikke de eksplosioner, der har været i den ukrainske hovedstad torsdag morgen. Men han har alligevel forberedt sig lidt på, hvad dagen kan bringe:

”Da jeg vågnede i morges, så tænkte jeg: Hvornår kan jeg se om bankvæsnet fungerer? Om jeg kan få nogle kontanter ud. Så det gik jeg ned og gjorde,” fortæller han og fortsætter:

”Bortset fra, at der var folk, der pakkede biler og folk der tog kufferter ned i metroen og så videre, så er der et par caféer, der er åbne. Jeg har et par folk, der er på vej ind på arbejde. Fordi de synes, de sidder bedre her og skal have styr på vores folk rundt omkring. Så indtil videre er her fattet ro.”

Foto: Mads Anneberg

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet