Nyhedsartikel

Nicolai har forskanset sig i mødelokale i Kiev: ”Så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Mindst syv personer er døde, og ni er blevet såret under russisk artilleribeskydning forskellige steder i Ukraine. Det oplyser de ukrainske myndigheder torsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er ingen meldinger om, hvorvidt de afdøde er civile eller soldater.

Ukraines udenrigsminister oplyste tidligere torsdag morgen, at en person var død under artilleribeskydning i byen Brovary nær Ukraines hovedstad, Kiev.

Radio4 Morgen har talt med Nicolai Krarup, som er én af de danskere, der lige nu befinder sig i Kiev. Og han har taget sig nogle forholdsregler. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Jeg har sat mig ind på mit kontor, fordi på mit kontor har jeg et mødelokale, hvor der ikke er nogle vinduer. Så hvis der er et eller andet, der eksploderer udenfor, så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Han hørte ikke de eksplosioner, der har været i den ukrainske hovedstad torsdag morgen. Men han har alligevel forberedt sig lidt på, hvad dagen kan bringe:

”Da jeg vågnede i morges, så tænkte jeg: Hvornår kan jeg se om bankvæsnet fungerer? Om jeg kan få nogle kontanter ud. Så det gik jeg ned og gjorde,” fortæller han og fortsætter:

”Bortset fra, at der var folk, der pakkede biler og folk der tog kufferter ned i metroen og så videre, så er der et par caféer, der er åbne. Jeg har et par folk, der er på vej ind på arbejde. Fordi de synes, de sidder bedre her og skal have styr på vores folk rundt omkring. Så indtil videre er her fattet ro.”

Foto: Mads Anneberg

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet