Nyhedsartikel

Nicolai har forskanset sig i mødelokale i Kiev: ”Så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Mindst syv personer er døde, og ni er blevet såret under russisk artilleribeskydning forskellige steder i Ukraine. Det oplyser de ukrainske myndigheder torsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er ingen meldinger om, hvorvidt de afdøde er civile eller soldater.

Ukraines udenrigsminister oplyste tidligere torsdag morgen, at en person var død under artilleribeskydning i byen Brovary nær Ukraines hovedstad, Kiev.

Radio4 Morgen har talt med Nicolai Krarup, som er én af de danskere, der lige nu befinder sig i Kiev. Og han har taget sig nogle forholdsregler. Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Jeg har sat mig ind på mit kontor, fordi på mit kontor har jeg et mødelokale, hvor der ikke er nogle vinduer. Så hvis der er et eller andet, der eksploderer udenfor, så skulle jeg ikke få glassplinter i hovedet.”

Han hørte ikke de eksplosioner, der har været i den ukrainske hovedstad torsdag morgen. Men han har alligevel forberedt sig lidt på, hvad dagen kan bringe:

”Da jeg vågnede i morges, så tænkte jeg: Hvornår kan jeg se om bankvæsnet fungerer? Om jeg kan få nogle kontanter ud. Så det gik jeg ned og gjorde,” fortæller han og fortsætter:

”Bortset fra, at der var folk, der pakkede biler og folk der tog kufferter ned i metroen og så videre, så er der et par caféer, der er åbne. Jeg har et par folk, der er på vej ind på arbejde. Fordi de synes, de sidder bedre her og skal have styr på vores folk rundt omkring. Så indtil videre er her fattet ro.”

Foto: Mads Anneberg

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet