Nyhedsartikel

På trods af vokseværk i Novo – Investeringsøkonom løfter pegefingeren

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

I dag kunne den danske medicinalgigant i deres halvårsregnskab præsentere et overskud på 39 milliarder kroner. Det svarer til en vækst på 44 procent.

Dermed vokser Danmarks uomtvisteligt største virksomhed til uset størrelse. Med en markedsværdi i underkanten af 3000 milliarder kroner er Novo Nordisk nu den 19. største virksomhed i verden. Dermed overstiger værdien det danske bruttonational produkt for ét år.

Det mener investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, bør tjene som et forbillede for andre danske virksomheder.

For der er netop et behov for, at andre danske virksomheder også vokser, og det gør de ikke i samme grad som Novo Nordisk – og det kan blive et problem, mener Per Hansen.

“Vi skal være pivstolte og fantastiske glade for, at vi har en trækhest som Novo Nordisk i Danmark. Men samtidigt skal vi også huske, at støtte og hjælpe de virksomheder som ikke vækster på samme måde. Dansk økonomi skal ikke kun spille på én streng – Novo Nordisk. Vi skal spille på mange strenge.”

Du kan høre hele interviewet med Per Hansen her:

Som ventet er det midlerne Wegovy og Ozempic, som bruges mod henholdsvis vægttab og diabetes, der primært har være årsagen til den store stigning i indtjeningen hos Novo Nordisk.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet