Nyhedsartikel

Nye Borgerlige leder igen efter en ny næstformand

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Nye Borgerlige skal have ny næstformand. Henriette Ergemann nåede at have titlen som partiets næstformand i tretten dage, før hun forlod posten.

Men det bliver ikke Rune Bønnelykke, bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges Hovedbestyrelse og byrådsmedlem i Vejle Kommune, som overtager.

“Jeg kan ikke se mig selv som kandidat til den post. Jeg har haft chancen og stillet op. Og jeg tænker, at det var det,” siger han til Radio4. Rune Bønnelykke stillede ellers selv op, da Henriette Ergemann løb med posten.

Faktisk har han ikke nogen kommentarer til næstformandens afgang overhovedet.

“Det har jeg ingen kommentarer til. Det må Henriette selv kommentere på,” siger han.

“Jeg har ikke nogen indflydelse på, hvorfor hun er trådt tilbage, så det, synes jeg, skal stå for hende selv.”

Hør interviewet med Rune Bønnelykke, bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges Hovedbestyrelse og byrådsmedlem i Vejle Kommune, her:

I januar fortalte Pernille Vermund, at hun trak sig som formand. Efterfølgende trak også Peter Seier Christensen sig. Efterfølgende forlod flere profiler partiet. Og nu er Nye Borgerlige uden næstformand igen.

I et opslag på Facebook skriver Henriette Ergemann, at hendes tidligere udtalelser skader partiet, og at hun derfor ser det som det bedste for partiet, at hun forlader det. Henriette Ergemann har blandt andet på Facebook kaldt den tidligere minister Karen Hækkerup “sindssyge kælling,” og hun har også skrevet, at Karen Hækkerup “skal i fængsel for mord på uskyldige børn.”

Men hvor det efterlader partiet, det vil Rune Bønnelykke heller ikke kommentere på.

“Umiddelbart er det ikke noget, jeg vil udtale mig om, fordi det er jo en organisatorisk opgave, der er i det her. Men umiddelbart er det ikke noget problem, at det ser sådan her ud. Men det er ikke noget, jeg kan udtale mig om,” siger han.

Ifølge Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4, fremstår der i Nye Borgerlige et billede af en total rodebutik.

“Lars Boje sidder som partiets nye formand, men hele balladen om næstformanden har totalt overskygget, at han er kommet til. Og det hele har handlet om krisehåndtering. Det har handlet om uro, krise og internt fnidder, og det er dårligt for et parti og især for et parti, der meget gerne skal bevæge sig væk fra det temmeligt skuffende niveau, det ligger i meningsmålingerne i dag. Den seneste Voxmeter, der kom i går, placerer Nye Borgerlige på 3,1 procent, og det er ikke meget,” siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4, her:

Thomas Larsen forstår godt, hvorfor Rune Bønnelykke ikke rigtigt vil sige noget som helst.

“Dem, der er tilbage i Nye Borgerlige, og som drømmer om et comeback, de har ikke nogen interesse i at tale konflikten yderligere op. De har kun én stor interesse, og det er, at roen sænker sig, så de kan komme til at fokusere på deres politik. Så derfor tror jeg, de fleste håber, at man meget hurtigt kan vende ryggen til det her ekstremt uheldige og skadelige forløb og komme videre.”

Nye Borgerlige vil fortsætte uden næstformand, indtil der kan vælges en ny ved årsmødet i oktober.

Henriette Ergemann, partiets tidligere næstformand, er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet