Nyhedsartikel

Nye Borgerlige leder igen efter en ny næstformand

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Nye Borgerlige skal have ny næstformand. Henriette Ergemann nåede at have titlen som partiets næstformand i tretten dage, før hun forlod posten.

Men det bliver ikke Rune Bønnelykke, bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges Hovedbestyrelse og byrådsmedlem i Vejle Kommune, som overtager.

“Jeg kan ikke se mig selv som kandidat til den post. Jeg har haft chancen og stillet op. Og jeg tænker, at det var det,” siger han til Radio4. Rune Bønnelykke stillede ellers selv op, da Henriette Ergemann løb med posten.

Faktisk har han ikke nogen kommentarer til næstformandens afgang overhovedet.

“Det har jeg ingen kommentarer til. Det må Henriette selv kommentere på,” siger han.

“Jeg har ikke nogen indflydelse på, hvorfor hun er trådt tilbage, så det, synes jeg, skal stå for hende selv.”

Hør interviewet med Rune Bønnelykke, bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges Hovedbestyrelse og byrådsmedlem i Vejle Kommune, her:

I januar fortalte Pernille Vermund, at hun trak sig som formand. Efterfølgende trak også Peter Seier Christensen sig. Efterfølgende forlod flere profiler partiet. Og nu er Nye Borgerlige uden næstformand igen.

I et opslag på Facebook skriver Henriette Ergemann, at hendes tidligere udtalelser skader partiet, og at hun derfor ser det som det bedste for partiet, at hun forlader det. Henriette Ergemann har blandt andet på Facebook kaldt den tidligere minister Karen Hækkerup “sindssyge kælling,” og hun har også skrevet, at Karen Hækkerup “skal i fængsel for mord på uskyldige børn.”

Men hvor det efterlader partiet, det vil Rune Bønnelykke heller ikke kommentere på.

“Umiddelbart er det ikke noget, jeg vil udtale mig om, fordi det er jo en organisatorisk opgave, der er i det her. Men umiddelbart er det ikke noget problem, at det ser sådan her ud. Men det er ikke noget, jeg kan udtale mig om,” siger han.

Ifølge Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4, fremstår der i Nye Borgerlige et billede af en total rodebutik.

“Lars Boje sidder som partiets nye formand, men hele balladen om næstformanden har totalt overskygget, at han er kommet til. Og det hele har handlet om krisehåndtering. Det har handlet om uro, krise og internt fnidder, og det er dårligt for et parti og især for et parti, der meget gerne skal bevæge sig væk fra det temmeligt skuffende niveau, det ligger i meningsmålingerne i dag. Den seneste Voxmeter, der kom i går, placerer Nye Borgerlige på 3,1 procent, og det er ikke meget,” siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4, her:

Thomas Larsen forstår godt, hvorfor Rune Bønnelykke ikke rigtigt vil sige noget som helst.

“Dem, der er tilbage i Nye Borgerlige, og som drømmer om et comeback, de har ikke nogen interesse i at tale konflikten yderligere op. De har kun én stor interesse, og det er, at roen sænker sig, så de kan komme til at fokusere på deres politik. Så derfor tror jeg, de fleste håber, at man meget hurtigt kan vende ryggen til det her ekstremt uheldige og skadelige forløb og komme videre.”

Nye Borgerlige vil fortsætte uden næstformand, indtil der kan vælges en ny ved årsmødet i oktober.

Henriette Ergemann, partiets tidligere næstformand, er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet