Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Spidskandidat Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige fotograferet i forbindelse med at Nye Borgerlige holder valgaften i T. Hansen Loungen på Monjasa Park i Fredericia i Fredericia Kommune tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark.. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

24. marts 2023

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige.

Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.

“Det er træls. Jeg havde gerne været det foruden. Vi kan se på de tal, der er lige nu, at de vælgere vi har og de, som er interesserede i vores politik, de sidder og tvivler. Og det, synes jeg, er en forbandet træls situation,” siger han til Radio4 Morgen.

“Mange er irriterede over den situation, vi står i, hvor det kommer til at handle om enkeltpersoner i stedet for helheden.”

Svend Pedersen har blandt andet skrevet til SF’s formand Pia Olsen Dyhr på de sociale medier »Vil du da ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling!« og kaldt Statsministeren “en fullblown psykopat”.

Men det er ikke op til Karsten Byrgesen at forholde sig til de enkelte udtalelser, siger han.

“Det er ikke op til mig, hvad Pedersen skriver på de sociale medier. Det er en sag som hovedbestyrelsen tager sig af og tager med ham. Men generelt er vi et parti, som er kendt for, at vi siger, det vi mener, og vi går ud og gør, det vi siger. Og der er mange måder at gøre det på. Det er ikke min stil at bruge de ord. Jeg synes, at jeg klarer mig fint ved at være meget klar i mine udtalelser uden at skulle gøre den slags. For der er ikke nogen, der er interesserede i at høre på det,” siger han.

Hør interviewet med Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige, her:

I slutningen af april 2022 delte Svend Pedersen eksempelvis en artikel på Facebook om, at statsministeren befandt sig i Kiev og skrev:

‘Hvor er de russiske tropper, når man skal bruge dem?’

Og det er ikke en udtalelse, Karsten Byrgesen selv ville gøre brug af.

“Det er en udtalelse, som han skal have lov til at vende overfor sin hovedbestyrelse, og så må de drøfte den der. Men jeg mener, at den slags udtaleler – uanset hvem det kommer fra – er langt over, hvad jeg forventer, at nogen politiker går ud med. Det er langt uden for skiven, så enkelt kan jeg sige det,” siger han til Radio4 Morgen.

Han mener, at man skal være varsom med sarkasme og ironi i politik.

“Der er noget, man skal passe på med at gøre i politik, og det er at være ironisk eller sarkastisk eller komme til at sige noget, man ikke mener. Der er meget man kan tillade sig i et politisk og satirisk show, hvor det er standupkomikere der siger og gør ting. Men politik bliver meget hurtigt firkantet. Det her er så langt væk fra den måde jeg fører politik på, og den måde jeg udtaler mig på, så det er ikke den vej jeg ville gå. Jeg tror, det er med til at splitte mere end at samle,” siger han.

Ifølge Radio4’s oplysninger er der møde i Nye Borgerliges hovedbestyrelse på lørdag, og her skal Svend Pedersens position i partiet diskuteres.

Afspiller nu

DET BLÅ HJØRNE

14:05
15:00