Nyhedsartikel

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige.

Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.

“Det er træls. Jeg havde gerne været det foruden. Vi kan se på de tal, der er lige nu, at de vælgere vi har og de, som er interesserede i vores politik, de sidder og tvivler. Og det, synes jeg, er en forbandet træls situation,” siger han til Radio4 Morgen.

“Mange er irriterede over den situation, vi står i, hvor det kommer til at handle om enkeltpersoner i stedet for helheden.”

Svend Pedersen har blandt andet skrevet til SF’s formand Pia Olsen Dyhr på de sociale medier »Vil du da ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling!« og kaldt Statsministeren “en fullblown psykopat”.

Men det er ikke op til Karsten Byrgesen at forholde sig til de enkelte udtalelser, siger han.

“Det er ikke op til mig, hvad Pedersen skriver på de sociale medier. Det er en sag som hovedbestyrelsen tager sig af og tager med ham. Men generelt er vi et parti, som er kendt for, at vi siger, det vi mener, og vi går ud og gør, det vi siger. Og der er mange måder at gøre det på. Det er ikke min stil at bruge de ord. Jeg synes, at jeg klarer mig fint ved at være meget klar i mine udtalelser uden at skulle gøre den slags. For der er ikke nogen, der er interesserede i at høre på det,” siger han.

Hør interviewet med Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige, her:

I slutningen af april 2022 delte Svend Pedersen eksempelvis en artikel på Facebook om, at statsministeren befandt sig i Kiev og skrev:

‘Hvor er de russiske tropper, når man skal bruge dem?’

Og det er ikke en udtalelse, Karsten Byrgesen selv ville gøre brug af.

“Det er en udtalelse, som han skal have lov til at vende overfor sin hovedbestyrelse, og så må de drøfte den der. Men jeg mener, at den slags udtaleler – uanset hvem det kommer fra – er langt over, hvad jeg forventer, at nogen politiker går ud med. Det er langt uden for skiven, så enkelt kan jeg sige det,” siger han til Radio4 Morgen.

Han mener, at man skal være varsom med sarkasme og ironi i politik.

“Der er noget, man skal passe på med at gøre i politik, og det er at være ironisk eller sarkastisk eller komme til at sige noget, man ikke mener. Der er meget man kan tillade sig i et politisk og satirisk show, hvor det er standupkomikere der siger og gør ting. Men politik bliver meget hurtigt firkantet. Det her er så langt væk fra den måde jeg fører politik på, og den måde jeg udtaler mig på, så det er ikke den vej jeg ville gå. Jeg tror, det er med til at splitte mere end at samle,” siger han.

Ifølge Radio4’s oplysninger er der møde i Nye Borgerliges hovedbestyrelse på lørdag, og her skal Svend Pedersens position i partiet diskuteres.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet