Nyhedsartikel

Nye Borgerlige sagsøgt for solmærke

Et billede af Pernille Vermund på LinkedIn har udløst et sagsanlæg mod Nye Borgerlige.

På billedet holder den tidligere formand for partiet en manipuleret udgave af den ikoniske plakat med sloganet ‘Atomkraft – Nej Tak’.

Den gule baggrund og røde sol ligner originalen, men teksten ‘Nej Tak’ er skiftet til ‘Ja Tak’ – og det har udløst et sagsanlæg fra OOA-fonden, som varetager logoets ophavsrettigheder.

Du kan se billedet på LinkedIn her.

OOA-fonden mener, at Nye Borgerlige krænker ophavsrettigheden ved at skifte nej’et ud med et ja. Det siger forretningsfører i OOA-fonden, Siegfried Christiansen.

“Vi sagsøger dem, fordi vi mener, at de misbruger solmærkets brand til eget formål. Hun kan ikke tyvstjæle andres identitet for at fremme egen sag.”

Hele interview med Siegfried Christiansen kan du høre her:

OOA-fonden udspringer af 1970’ernes græsrodsbevægelse mod atomkraft og har ophavsretten til solmærket i Danmark og EU. Modsat græsrodsbevægelsens går Nye Borgerlige ind for atomkraft i Danmark.

Nye Borgerlige er repræsenteret af advokat Eva Persson. Hun peger på, at plakaten, som Pernille Vermund er fotograferet med, er af satirisk karakter og ikke brugt i erhvervsmæssig sammenhæng. Det skriver hun i en mail til Ritzau.

Desuden oplyser hun, at det er TV2, som har produceret plakaten i forbindelse med en debat forud for folketingsvaglet i efteråret. Derfor ejer Nye Borgerlige heller ikke plakaten.

Det, mener Siegfried Christiansen dog, er sagen uvedkommende.

Sagen kører ved Københavns byret i dag tirsdag.

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet