Nyhedsartikel

Nye Borgerlige sagsøgt for solmærke

Et billede af Pernille Vermund på LinkedIn har udløst et sagsanlæg mod Nye Borgerlige.

På billedet holder den tidligere formand for partiet en manipuleret udgave af den ikoniske plakat med sloganet ‘Atomkraft – Nej Tak’.

Den gule baggrund og røde sol ligner originalen, men teksten ‘Nej Tak’ er skiftet til ‘Ja Tak’ – og det har udløst et sagsanlæg fra OOA-fonden, som varetager logoets ophavsrettigheder.

Du kan se billedet på LinkedIn her.

OOA-fonden mener, at Nye Borgerlige krænker ophavsrettigheden ved at skifte nej’et ud med et ja. Det siger forretningsfører i OOA-fonden, Siegfried Christiansen.

“Vi sagsøger dem, fordi vi mener, at de misbruger solmærkets brand til eget formål. Hun kan ikke tyvstjæle andres identitet for at fremme egen sag.”

Hele interview med Siegfried Christiansen kan du høre her:

OOA-fonden udspringer af 1970’ernes græsrodsbevægelse mod atomkraft og har ophavsretten til solmærket i Danmark og EU. Modsat græsrodsbevægelsens går Nye Borgerlige ind for atomkraft i Danmark.

Nye Borgerlige er repræsenteret af advokat Eva Persson. Hun peger på, at plakaten, som Pernille Vermund er fotograferet med, er af satirisk karakter og ikke brugt i erhvervsmæssig sammenhæng. Det skriver hun i en mail til Ritzau.

Desuden oplyser hun, at det er TV2, som har produceret plakaten i forbindelse med en debat forud for folketingsvaglet i efteråret. Derfor ejer Nye Borgerlige heller ikke plakaten.

Det, mener Siegfried Christiansen dog, er sagen uvedkommende.

Sagen kører ved Københavns byret i dag tirsdag.

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet