Nyhedsartikel

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions.

Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Partierne har besluttet sig for at gå videre med en række forslag, som en ekspertgruppe af aktører inden for fodbold har anbefalet. Det skal blandt andet være nemmere at identificere og bortvise folk fra stadion og området omkring stadion.

Det glæder direktør Claus Thomsen i Divisionsforeningen sig til. Han siger til Radio4:

– De uacceptable episoder, der har været, dem får vi nu nogle værktøjer til at gøre noget ved. Jeg tror især, at vi nu sætter en arbejdsgruppe i gang omkring et operativt samarbejde mellem klubber og politi. Det er meget vigtigt for, at vi kan få gjort noget ved de her få personer, og så er det især vigtigt, at vi kan få udvekslet oplysninger fra politiet til os om personer, som skal have karantæne.

Hør hele interviewet med ham her:

Divisionsforeningen har været med i ekspertgruppen, der er kommet med forslag til politikerne, der vil have undersøgt om det er muligt at skærpe straffen for overtrædelser, der bliver begået i en zone omkring kampe, der er klassificeret som højrisikokampe.

Justitsminister Mattias Tesfaye takker ekspertgruppen for dens anbefalinger, som Folketinget nu vil gøre til virkelighed.

– Det er tiltag, der skal være med til at sætte en stopper for den ene procent fodboldbøller, så fodboldfesten forbliver en fest for de 99 procent, siger han i pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet