Nyhedsartikel

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions.

Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Partierne har besluttet sig for at gå videre med en række forslag, som en ekspertgruppe af aktører inden for fodbold har anbefalet. Det skal blandt andet være nemmere at identificere og bortvise folk fra stadion og området omkring stadion.

Det glæder direktør Claus Thomsen i Divisionsforeningen sig til. Han siger til Radio4:

– De uacceptable episoder, der har været, dem får vi nu nogle værktøjer til at gøre noget ved. Jeg tror især, at vi nu sætter en arbejdsgruppe i gang omkring et operativt samarbejde mellem klubber og politi. Det er meget vigtigt for, at vi kan få gjort noget ved de her få personer, og så er det især vigtigt, at vi kan få udvekslet oplysninger fra politiet til os om personer, som skal have karantæne.

Hør hele interviewet med ham her:

Divisionsforeningen har været med i ekspertgruppen, der er kommet med forslag til politikerne, der vil have undersøgt om det er muligt at skærpe straffen for overtrædelser, der bliver begået i en zone omkring kampe, der er klassificeret som højrisikokampe.

Justitsminister Mattias Tesfaye takker ekspertgruppen for dens anbefalinger, som Folketinget nu vil gøre til virkelighed.

– Det er tiltag, der skal være med til at sætte en stopper for den ene procent fodboldbøller, så fodboldfesten forbliver en fest for de 99 procent, siger han i pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet