Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

SE RITZAU Politiet mødes med Brøndby efter ballade Onsdagens ballade på Brøndby Stadion går ud over det sædvanlige mener politiinspektør og indkalder til møde Pokalfodbold Brøndby - FC København. Ballade blandt Brøndby tilhængere efter pokalkampen onsdag den 28. november på brøndby Stadion. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Skrevet af

2. oktober 2022

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions.

Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Partierne har besluttet sig for at gå videre med en række forslag, som en ekspertgruppe af aktører inden for fodbold har anbefalet. Det skal blandt andet være nemmere at identificere og bortvise folk fra stadion og området omkring stadion.

Det glæder direktør Claus Thomsen i Divisionsforeningen sig til. Han siger til Radio4:

– De uacceptable episoder, der har været, dem får vi nu nogle værktøjer til at gøre noget ved. Jeg tror især, at vi nu sætter en arbejdsgruppe i gang omkring et operativt samarbejde mellem klubber og politi. Det er meget vigtigt for, at vi kan få gjort noget ved de her få personer, og så er det især vigtigt, at vi kan få udvekslet oplysninger fra politiet til os om personer, som skal have karantæne.

Hør hele interviewet med ham her:

Divisionsforeningen har været med i ekspertgruppen, der er kommet med forslag til politikerne, der vil have undersøgt om det er muligt at skærpe straffen for overtrædelser, der bliver begået i en zone omkring kampe, der er klassificeret som højrisikokampe.

Justitsminister Mattias Tesfaye takker ekspertgruppen for dens anbefalinger, som Folketinget nu vil gøre til virkelighed.

– Det er tiltag, der skal være med til at sætte en stopper for den ene procent fodboldbøller, så fodboldfesten forbliver en fest for de 99 procent, siger han i pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00