Nyhedsartikel

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions.

Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Partierne har besluttet sig for at gå videre med en række forslag, som en ekspertgruppe af aktører inden for fodbold har anbefalet. Det skal blandt andet være nemmere at identificere og bortvise folk fra stadion og området omkring stadion.

Det glæder direktør Claus Thomsen i Divisionsforeningen sig til. Han siger til Radio4:

– De uacceptable episoder, der har været, dem får vi nu nogle værktøjer til at gøre noget ved. Jeg tror især, at vi nu sætter en arbejdsgruppe i gang omkring et operativt samarbejde mellem klubber og politi. Det er meget vigtigt for, at vi kan få gjort noget ved de her få personer, og så er det især vigtigt, at vi kan få udvekslet oplysninger fra politiet til os om personer, som skal have karantæne.

Hør hele interviewet med ham her:

Divisionsforeningen har været med i ekspertgruppen, der er kommet med forslag til politikerne, der vil have undersøgt om det er muligt at skærpe straffen for overtrædelser, der bliver begået i en zone omkring kampe, der er klassificeret som højrisikokampe.

Justitsminister Mattias Tesfaye takker ekspertgruppen for dens anbefalinger, som Folketinget nu vil gøre til virkelighed.

– Det er tiltag, der skal være med til at sætte en stopper for den ene procent fodboldbøller, så fodboldfesten forbliver en fest for de 99 procent, siger han i pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet