Nyhedsartikel

Nykredit dropper som første større bank minusrenter

Ritzau

Som den første større bank i Danmark dropper Nykredit negative indlånsrenter.

I en pressemeddelelse fredag skriver Nykredit, at banken har valgt at sætte indlånsrenten op til 0,00 procent for privatkunder.

Dermed skal man som privatkunde i Nykredit ikke længere betale for at have mere end 100.000 kroner stående i banken.

Også Arbejdernes Landsbank vælger at hæve indlånsrenten til 0,0 procent for privatkunder. Det oplyser Peter Froulund, kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank. Ifølge ham træder ændringen i kraft “snarest”.

Nykredits og Arbejdernes Landsbanks beslutning kommer, efter at først Den Europæiske Centralbank (ECB) og dernæst Nationalbanken torsdag hævede deres renter.

I Nationalbanken blev renten hævet med 0,50 procentpoint til minus 0,10 procent.

Selv om renten fortsat er negativ i Nationalbanken, bankernes bank, så har Nykredit altså valgt at gå hele vejen og bringe indlånsrenten i nul.

“Med den seneste justering fra Nationalbanken og endnu en forventet justering på vej i september har vi i Nykredit besluttet, at det nu skal være slut med negative indlånsrenter for vores privatkunder. Derfor tilbyder vi allerede per 22. juli privatkunder en indlånsrente på nul procent,” siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Det er bare et spørgsmål om tid, før alle store banker dropper negative indlånsrenter, vurderer Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker, i Radio4 Morgen.

“Alle forventer, at ECB hæver renten igen i september, og når de gør det, gør Nationalbanken det også, og når Nationalbanken gør det, så forsvinder de negative renter hos bankerne. Så de forsvinder 8. eller 9. september,” siger Mikael Mogensen til Radio4 Morgen.

Hør interview med Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker, her:

For erhvervskunder bliver indlånsrenten hævet med op til 0,50 procent, skriver Nykredit i pressemeddelelsen.

Før Nykredit har en række mindre banker sløjfet de negative indlånsrenter. Det gælder Saxo Bank, Lægernes Bank og Lunar, skriver mediet FinansWatch.

Også store banker som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank har efter torsdagens rentestigning i Nationalbanken hævet deres indlånsrenter. Men her er renterne blot hævet med 0,50 procentpoint til minus 0,20 procent.

Det betyder, at det fortsat koster at have mere end 100.000 kroner stående i en af de tre banker.

Direktøren i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt, har opfordret bankerne til at gå hele vejen og helt droppe de negative indlånsrenter.

“Vi er lige nu i en situation med stor økonomisk usikkerhed, som mange også kan mærke på deres privatøkonomi. Derfor er det besynderligt, at de forbrugere, som er snusfornuftige og gerne vil spare op, skal straffes på den måde, når vi samtidig ser, at bankerne har nogle pæne overskud og tjener gode penge på bankforretninger i øjeblikket,” siger Mads Reinholdt.

 

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet