Nyhedsartikel

Nykredit dropper som første større bank minusrenter

Ritzau

Som den første større bank i Danmark dropper Nykredit negative indlånsrenter.

I en pressemeddelelse fredag skriver Nykredit, at banken har valgt at sætte indlånsrenten op til 0,00 procent for privatkunder.

Dermed skal man som privatkunde i Nykredit ikke længere betale for at have mere end 100.000 kroner stående i banken.

Også Arbejdernes Landsbank vælger at hæve indlånsrenten til 0,0 procent for privatkunder. Det oplyser Peter Froulund, kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank. Ifølge ham træder ændringen i kraft “snarest”.

Nykredits og Arbejdernes Landsbanks beslutning kommer, efter at først Den Europæiske Centralbank (ECB) og dernæst Nationalbanken torsdag hævede deres renter.

I Nationalbanken blev renten hævet med 0,50 procentpoint til minus 0,10 procent.

Selv om renten fortsat er negativ i Nationalbanken, bankernes bank, så har Nykredit altså valgt at gå hele vejen og bringe indlånsrenten i nul.

“Med den seneste justering fra Nationalbanken og endnu en forventet justering på vej i september har vi i Nykredit besluttet, at det nu skal være slut med negative indlånsrenter for vores privatkunder. Derfor tilbyder vi allerede per 22. juli privatkunder en indlånsrente på nul procent,” siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Det er bare et spørgsmål om tid, før alle store banker dropper negative indlånsrenter, vurderer Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker, i Radio4 Morgen.

“Alle forventer, at ECB hæver renten igen i september, og når de gør det, gør Nationalbanken det også, og når Nationalbanken gør det, så forsvinder de negative renter hos bankerne. Så de forsvinder 8. eller 9. september,” siger Mikael Mogensen til Radio4 Morgen.

Hør interview med Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker, her:

For erhvervskunder bliver indlånsrenten hævet med op til 0,50 procent, skriver Nykredit i pressemeddelelsen.

Før Nykredit har en række mindre banker sløjfet de negative indlånsrenter. Det gælder Saxo Bank, Lægernes Bank og Lunar, skriver mediet FinansWatch.

Også store banker som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank har efter torsdagens rentestigning i Nationalbanken hævet deres indlånsrenter. Men her er renterne blot hævet med 0,50 procentpoint til minus 0,20 procent.

Det betyder, at det fortsat koster at have mere end 100.000 kroner stående i en af de tre banker.

Direktøren i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt, har opfordret bankerne til at gå hele vejen og helt droppe de negative indlånsrenter.

“Vi er lige nu i en situation med stor økonomisk usikkerhed, som mange også kan mærke på deres privatøkonomi. Derfor er det besynderligt, at de forbrugere, som er snusfornuftige og gerne vil spare op, skal straffes på den måde, når vi samtidig ser, at bankerne har nogle pæne overskud og tjener gode penge på bankforretninger i øjeblikket,” siger Mads Reinholdt.

 

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet