Nyhedsartikel

Nyt dinosaurkranie fundet. Kan være en helt ny art

Mikkel Juul

En gruppe forskere har formentlig fundet en helt ny dinosaurart.

”Vi har fundet et flere meter stort kranie,” fortæller Emilie Køhler, der selv har været med under udgravningerne og arbejder som projekt- og formidlingsansvarlig i Knuthenborg Safaripark.

Selvom fundet endnu ikke er endeligt bekræftet, så tyder meget på, at der kan være tale om en art, der ikke før er lavet fund af.

”Vi skal have knoglerne undersøgt, før vi definitivt kan sige, om det er en ny art,” forklarer Emilie Køhler.

Hør Emilie Køhler fortælle historien om fundet i Radio4 Morgen herunder:

Fundet er sket i det midt vestlige USA, hvor en af forskerne havde fået tilladelse til at grave efter mulige dinosaurskelletter på en række private områder.

Emilie Køhler tog afsted i håbet om at finde noget helt nyt og ukendt, som kunne indgå i Knuthenborg Safariparks egen samling. Men fundet af den mulige nye art var mere, end hun turde håbe på.

”For mig selv er det jo et helt vildt fund. Tiden må vise, hvorvidt det er et lige så stort fund for videnskaben.”

Der kan gå lang tid, før de endelige undersøgelser af fundet er færdiggjort, da det er et omfattende arbejde, der skal foretages.

Hør første del af den podcast, som følger Emilie Køhler under udgravningsrejsen herunder:

Foto: Emilie Køhler og Chris DeLorey ses ved udgravningen på prærien i Wyoming, USA.

 

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet