Nyhedsartikel

Nyt dinosaurkranie fundet. Kan være en helt ny art

Mikkel Juul

En gruppe forskere har formentlig fundet en helt ny dinosaurart.

”Vi har fundet et flere meter stort kranie,” fortæller Emilie Køhler, der selv har været med under udgravningerne og arbejder som projekt- og formidlingsansvarlig i Knuthenborg Safaripark.

Selvom fundet endnu ikke er endeligt bekræftet, så tyder meget på, at der kan være tale om en art, der ikke før er lavet fund af.

”Vi skal have knoglerne undersøgt, før vi definitivt kan sige, om det er en ny art,” forklarer Emilie Køhler.

Hør Emilie Køhler fortælle historien om fundet i Radio4 Morgen herunder:

Fundet er sket i det midt vestlige USA, hvor en af forskerne havde fået tilladelse til at grave efter mulige dinosaurskelletter på en række private områder.

Emilie Køhler tog afsted i håbet om at finde noget helt nyt og ukendt, som kunne indgå i Knuthenborg Safariparks egen samling. Men fundet af den mulige nye art var mere, end hun turde håbe på.

”For mig selv er det jo et helt vildt fund. Tiden må vise, hvorvidt det er et lige så stort fund for videnskaben.”

Der kan gå lang tid, før de endelige undersøgelser af fundet er færdiggjort, da det er et omfattende arbejde, der skal foretages.

Hør første del af den podcast, som følger Emilie Køhler under udgravningsrejsen herunder:

Foto: Emilie Køhler og Chris DeLorey ses ved udgravningen på prærien i Wyoming, USA.

 

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet