Nyhedsartikel

Nyt dinosaurkranie fundet. Kan være en helt ny art

Mikkel Juul

En gruppe forskere har formentlig fundet en helt ny dinosaurart.

”Vi har fundet et flere meter stort kranie,” fortæller Emilie Køhler, der selv har været med under udgravningerne og arbejder som projekt- og formidlingsansvarlig i Knuthenborg Safaripark.

Selvom fundet endnu ikke er endeligt bekræftet, så tyder meget på, at der kan være tale om en art, der ikke før er lavet fund af.

”Vi skal have knoglerne undersøgt, før vi definitivt kan sige, om det er en ny art,” forklarer Emilie Køhler.

Hør Emilie Køhler fortælle historien om fundet i Radio4 Morgen herunder:

Fundet er sket i det midt vestlige USA, hvor en af forskerne havde fået tilladelse til at grave efter mulige dinosaurskelletter på en række private områder.

Emilie Køhler tog afsted i håbet om at finde noget helt nyt og ukendt, som kunne indgå i Knuthenborg Safariparks egen samling. Men fundet af den mulige nye art var mere, end hun turde håbe på.

”For mig selv er det jo et helt vildt fund. Tiden må vise, hvorvidt det er et lige så stort fund for videnskaben.”

Der kan gå lang tid, før de endelige undersøgelser af fundet er færdiggjort, da det er et omfattende arbejde, der skal foretages.

Hør første del af den podcast, som følger Emilie Køhler under udgravningsrejsen herunder:

Foto: Emilie Køhler og Chris DeLorey ses ved udgravningen på prærien i Wyoming, USA.

 

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet