Nyhedsartikel

Øjenvidne til tivoliulykke: Jeg vidste der sad børn i den vogn

Gustav Pors Olesen

Torsdag eftermiddag mistede en 14-årig pige livet ved en ulykke i en rutsjebane i Tivoli Friheden i Aarhus. Sonja Bang-Møller var i Tivoli Friheden med sin mand, sin søn og sin søns veninde, og hun stod tæt på den rutsjebane hvor ulykken skete.

”Jeg hørte en meget høj brag. Metal som ramte noget andet metal. Jeg vendte mig om og så at den bagerste vogn havde ramt vognen foran. Da vidste jeg godt hvad der var sket. Jeg holdt børnene for øjnene så de så så lidt som muligt.”

Du kan høre hele interviewet med Sonja Bang-Møller her:

Også Martin Kvist var besøg i Tivoli Friheden torsdag eftermiddag. Han befandt sig et andet sted i parken da ulykken skete.

”Vi så at folk kom grædende fra området, og kort efter blev vi på fin vis bedt om at forlade parken af personalet. På vej ud hørte vi hvad der var sket, og jeg må indrømme, at jeg ikke er sikker på, at jeg kommer til at sidde i en rutsjebane igen.”

Du kan høre hele interviewet med Martin Kvist her:

Ifølge Kristian Nørgaard, som er sekretariatschef Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, er det fortsat for tidligt at konkludere, hvad årsagen til ulykken er.

”Der er meget skrappe procedurer for forlystelserne, men vi bliver nødt til at afvente de tekniske undersøgelser. Før de foreligger, vil vi hverken sige det ene eller det andet, i forhold til hvad der skal ske.”

Du kan høre hele interviewet med sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Kristian Nørgaard her:

Udover den 14-årige pige som mistede livet, pådrog en 13-årig dreng sig skader på hånden.

 

Tivoli Friheden oplyser på deres hjemmeside, at parken ikke åbner i dag fredag.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet