Nyhedsartikel

Øjenvidne til tivoliulykke: Jeg vidste der sad børn i den vogn

Gustav Pors Olesen

Torsdag eftermiddag mistede en 14-årig pige livet ved en ulykke i en rutsjebane i Tivoli Friheden i Aarhus. Sonja Bang-Møller var i Tivoli Friheden med sin mand, sin søn og sin søns veninde, og hun stod tæt på den rutsjebane hvor ulykken skete.

”Jeg hørte en meget høj brag. Metal som ramte noget andet metal. Jeg vendte mig om og så at den bagerste vogn havde ramt vognen foran. Da vidste jeg godt hvad der var sket. Jeg holdt børnene for øjnene så de så så lidt som muligt.”

Du kan høre hele interviewet med Sonja Bang-Møller her:

Også Martin Kvist var besøg i Tivoli Friheden torsdag eftermiddag. Han befandt sig et andet sted i parken da ulykken skete.

”Vi så at folk kom grædende fra området, og kort efter blev vi på fin vis bedt om at forlade parken af personalet. På vej ud hørte vi hvad der var sket, og jeg må indrømme, at jeg ikke er sikker på, at jeg kommer til at sidde i en rutsjebane igen.”

Du kan høre hele interviewet med Martin Kvist her:

Ifølge Kristian Nørgaard, som er sekretariatschef Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, er det fortsat for tidligt at konkludere, hvad årsagen til ulykken er.

”Der er meget skrappe procedurer for forlystelserne, men vi bliver nødt til at afvente de tekniske undersøgelser. Før de foreligger, vil vi hverken sige det ene eller det andet, i forhold til hvad der skal ske.”

Du kan høre hele interviewet med sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Kristian Nørgaard her:

Udover den 14-årige pige som mistede livet, pådrog en 13-årig dreng sig skader på hånden.

 

Tivoli Friheden oplyser på deres hjemmeside, at parken ikke åbner i dag fredag.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet