Nyhedsartikel

Øjenvidne til tivoliulykke: Jeg vidste der sad børn i den vogn

Gustav Pors Olesen

Torsdag eftermiddag mistede en 14-årig pige livet ved en ulykke i en rutsjebane i Tivoli Friheden i Aarhus. Sonja Bang-Møller var i Tivoli Friheden med sin mand, sin søn og sin søns veninde, og hun stod tæt på den rutsjebane hvor ulykken skete.

”Jeg hørte en meget høj brag. Metal som ramte noget andet metal. Jeg vendte mig om og så at den bagerste vogn havde ramt vognen foran. Da vidste jeg godt hvad der var sket. Jeg holdt børnene for øjnene så de så så lidt som muligt.”

Du kan høre hele interviewet med Sonja Bang-Møller her:

Også Martin Kvist var besøg i Tivoli Friheden torsdag eftermiddag. Han befandt sig et andet sted i parken da ulykken skete.

”Vi så at folk kom grædende fra området, og kort efter blev vi på fin vis bedt om at forlade parken af personalet. På vej ud hørte vi hvad der var sket, og jeg må indrømme, at jeg ikke er sikker på, at jeg kommer til at sidde i en rutsjebane igen.”

Du kan høre hele interviewet med Martin Kvist her:

Ifølge Kristian Nørgaard, som er sekretariatschef Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, er det fortsat for tidligt at konkludere, hvad årsagen til ulykken er.

”Der er meget skrappe procedurer for forlystelserne, men vi bliver nødt til at afvente de tekniske undersøgelser. Før de foreligger, vil vi hverken sige det ene eller det andet, i forhold til hvad der skal ske.”

Du kan høre hele interviewet med sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Kristian Nørgaard her:

Udover den 14-årige pige som mistede livet, pådrog en 13-årig dreng sig skader på hånden.

 

Tivoli Friheden oplyser på deres hjemmeside, at parken ikke åbner i dag fredag.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet