Nyhedsartikel

Øjenvidne til tivoliulykke: Jeg vidste der sad børn i den vogn

Gustav Pors Olesen

Torsdag eftermiddag mistede en 14-årig pige livet ved en ulykke i en rutsjebane i Tivoli Friheden i Aarhus. Sonja Bang-Møller var i Tivoli Friheden med sin mand, sin søn og sin søns veninde, og hun stod tæt på den rutsjebane hvor ulykken skete.

”Jeg hørte en meget høj brag. Metal som ramte noget andet metal. Jeg vendte mig om og så at den bagerste vogn havde ramt vognen foran. Da vidste jeg godt hvad der var sket. Jeg holdt børnene for øjnene så de så så lidt som muligt.”

Du kan høre hele interviewet med Sonja Bang-Møller her:

Også Martin Kvist var besøg i Tivoli Friheden torsdag eftermiddag. Han befandt sig et andet sted i parken da ulykken skete.

”Vi så at folk kom grædende fra området, og kort efter blev vi på fin vis bedt om at forlade parken af personalet. På vej ud hørte vi hvad der var sket, og jeg må indrømme, at jeg ikke er sikker på, at jeg kommer til at sidde i en rutsjebane igen.”

Du kan høre hele interviewet med Martin Kvist her:

Ifølge Kristian Nørgaard, som er sekretariatschef Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, er det fortsat for tidligt at konkludere, hvad årsagen til ulykken er.

”Der er meget skrappe procedurer for forlystelserne, men vi bliver nødt til at afvente de tekniske undersøgelser. Før de foreligger, vil vi hverken sige det ene eller det andet, i forhold til hvad der skal ske.”

Du kan høre hele interviewet med sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Kristian Nørgaard her:

Udover den 14-årige pige som mistede livet, pådrog en 13-årig dreng sig skader på hånden.

 

Tivoli Friheden oplyser på deres hjemmeside, at parken ikke åbner i dag fredag.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet