Nyhedsartikel

Opsigtvækkende udmelding fra Kongehuset om Herlufsholm: “Mærkelig timing”

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Prinsesse Isabella skal efter planen begynde på kostskolen Herlufsholm til august og Prins Christian fortsætter ligeledes sin skolegang på kostskolen.

Det bekræfter Kongehuset overfor Radio4.

Bekræftelsen kommer, efter TV 2 for en måned siden sendte en dokumentar, som afslørede krænkelser og en voldelig kultur på den berømte kostskole.

Men Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder altså fast i, at der ikke er ændringer i planerne for deres to ældste børns kommende skoleår.

Og det er en opsigtsvækkende melding. Det mener politisk radaktør på Radio4 og forfatter til flere bøger om kongehuset, Thomas Larsen.

“Det er en lidt mærkelig timing, at Kronprinseparret melder ud inden de ved, hvordan de sager, der kører lige nu, ender, og uden de ved, om skolen har gjort nok for at børnene er sikre på skolen,” siger han.

Du kan høre interviewet med Thomas Larsen her:

Baggrunden for den her udmelding fra Kongehuset er interessant, efter TV2 i starten af maj sendte dokumentaren ‘Herlufsholms hemmeligheder’. Holdet bag TV 2-dokumentaren har talt med cirka 50 tidligere elever, hvoraf ‘en del’ ifølge TV 2 fortæller chokerende beretninger om voldelig og krænkende adfærd. Flere elever har

oplevet daglige tæsk og grov mobning, og enkelte elever kan også fortælle rystende detaljer om seksuelle overgreb.

Afsløringerne har fået en række konsekvenser. En uvildig advokatundersøgelse blev sat i gang, og rektor på kostskolen Mikkel Kjellberg blev fyret. Det vides fortsat ikke, hvornår den uvildige advokatundersøgelse forventes at være færdiggjort.

Tidligere har kronprinsparret meldt ud, at de holder nøje øje med situationen på skolen og de tiltag, der blev gjort for at sikre bedre forhold på skolen.

“Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige'”, lød det blandt andet fra kronprinsparret på Kongehusets sociale medier.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet