Nyhedsartikel

Opsigtvækkende udmelding fra Kongehuset om Herlufsholm: “Mærkelig timing”

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Prinsesse Isabella skal efter planen begynde på kostskolen Herlufsholm til august og Prins Christian fortsætter ligeledes sin skolegang på kostskolen.

Det bekræfter Kongehuset overfor Radio4.

Bekræftelsen kommer, efter TV 2 for en måned siden sendte en dokumentar, som afslørede krænkelser og en voldelig kultur på den berømte kostskole.

Men Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder altså fast i, at der ikke er ændringer i planerne for deres to ældste børns kommende skoleår.

Og det er en opsigtsvækkende melding. Det mener politisk radaktør på Radio4 og forfatter til flere bøger om kongehuset, Thomas Larsen.

“Det er en lidt mærkelig timing, at Kronprinseparret melder ud inden de ved, hvordan de sager, der kører lige nu, ender, og uden de ved, om skolen har gjort nok for at børnene er sikre på skolen,” siger han.

Du kan høre interviewet med Thomas Larsen her:

Baggrunden for den her udmelding fra Kongehuset er interessant, efter TV2 i starten af maj sendte dokumentaren ‘Herlufsholms hemmeligheder’. Holdet bag TV 2-dokumentaren har talt med cirka 50 tidligere elever, hvoraf ‘en del’ ifølge TV 2 fortæller chokerende beretninger om voldelig og krænkende adfærd. Flere elever har

oplevet daglige tæsk og grov mobning, og enkelte elever kan også fortælle rystende detaljer om seksuelle overgreb.

Afsløringerne har fået en række konsekvenser. En uvildig advokatundersøgelse blev sat i gang, og rektor på kostskolen Mikkel Kjellberg blev fyret. Det vides fortsat ikke, hvornår den uvildige advokatundersøgelse forventes at være færdiggjort.

Tidligere har kronprinsparret meldt ud, at de holder nøje øje med situationen på skolen og de tiltag, der blev gjort for at sikre bedre forhold på skolen.

“Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige'”, lød det blandt andet fra kronprinsparret på Kongehusets sociale medier.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet