Nyhedsartikel

Opsigtvækkende udmelding fra Kongehuset om Herlufsholm: “Mærkelig timing”

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Prinsesse Isabella skal efter planen begynde på kostskolen Herlufsholm til august og Prins Christian fortsætter ligeledes sin skolegang på kostskolen.

Det bekræfter Kongehuset overfor Radio4.

Bekræftelsen kommer, efter TV 2 for en måned siden sendte en dokumentar, som afslørede krænkelser og en voldelig kultur på den berømte kostskole.

Men Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder altså fast i, at der ikke er ændringer i planerne for deres to ældste børns kommende skoleår.

Og det er en opsigtsvækkende melding. Det mener politisk radaktør på Radio4 og forfatter til flere bøger om kongehuset, Thomas Larsen.

“Det er en lidt mærkelig timing, at Kronprinseparret melder ud inden de ved, hvordan de sager, der kører lige nu, ender, og uden de ved, om skolen har gjort nok for at børnene er sikre på skolen,” siger han.

Du kan høre interviewet med Thomas Larsen her:

Baggrunden for den her udmelding fra Kongehuset er interessant, efter TV2 i starten af maj sendte dokumentaren ‘Herlufsholms hemmeligheder’. Holdet bag TV 2-dokumentaren har talt med cirka 50 tidligere elever, hvoraf ‘en del’ ifølge TV 2 fortæller chokerende beretninger om voldelig og krænkende adfærd. Flere elever har

oplevet daglige tæsk og grov mobning, og enkelte elever kan også fortælle rystende detaljer om seksuelle overgreb.

Afsløringerne har fået en række konsekvenser. En uvildig advokatundersøgelse blev sat i gang, og rektor på kostskolen Mikkel Kjellberg blev fyret. Det vides fortsat ikke, hvornår den uvildige advokatundersøgelse forventes at være færdiggjort.

Tidligere har kronprinsparret meldt ud, at de holder nøje øje med situationen på skolen og de tiltag, der blev gjort for at sikre bedre forhold på skolen.

“Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige'”, lød det blandt andet fra kronprinsparret på Kongehusets sociale medier.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet