Nyhedsartikel

Opstillingsberettiget: Støjberg har rundet 20.000 bekræftede vælgererklæringer

Ritzau

På blot otte dage har Danmarksdemokraterne indsamlet nok erklæringer til at blive klar til folketingsvalget.

Tidligere folketingsmedlem Inger Støjberg har på rekordfart indsamlet nok vælgererklæringer til at blive opstillet til Folketinget.

Dermed mangler der blot nogle formaliteter, før Danmarksdemokraterne står på stemmesedlen ved valget, som skal finde sted inden for et år.

Finder valget sted til efteråret, kan hun nå at være tilbage, under et år efter at hun blev smidt ud af Folketinget efter dommen på 60 dages fængsel af Rigsretten.

Dagen efter Inger Støjberg præsenterede sit nye parti i sidste uge, var hun gæst i Det blå hjørne her på kanalen. Du finder udsendelsen her.

Alt tyder på, at Støjberg ender med at slå alle rekorder for indsamling af vælgererklæringer hidtil. Herunder kan du se, hvor hurtig indsamlingen er sket for andre partier:

 • Moderaterne, med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen, anmeldte sig 2. marts 2022 med 25.968 vælgererklæringer. Partiet blev godkendt af Valgnævnet 15. juni 2021.
  • Det er knap ni måneder. Reelt blev der dog blot brugt et par måneder på at indsamle flere erklæringer end nødvendigt.
 • Frie Grønne anmeldte sig 25. oktober 2021 med 20.246 vælgererklæringer. Partiet blev godkendt af Valgnævnet 8. juni 2020.
  • Det er 16,5 måneder.
 • Kristendemokraterne anmeldte sig 6. august 2020 med 20.481 vælgererklæringer. Partiet blev godkendt af Valgnævnet 23. september 2019.
  • Det er 10,5 måneder.
 • Veganerpartiet anmeldte sig 6. august 2020 med 20.203 vælgererklæringer. Partiet blev godkendt af Valgnævnet 23. oktober 2018.
  • Det er 21,5 måneder.
 • Klaus Riskær Pedersen indgav partianmeldelse 18. februar 2019 med 20.296 vælgererklæringer. Partiet blev godkendt af Valgnævnet 23. oktober 2018.
  • Det er 4 måneder.
 • Stram Kurs anmeldte sig 27. april 2019 med 21.612 vælgererklæringer. Partiet blev godkendt af Valgnævnet 19. september 2017.
  • Det er 19 måneder.

Foruden Danmarksdemokraterne er det kun Frie Grønne og Moderaterne, der har indsamlet vælgererklæringer i den nye vælgererklæringsportal.

Kilder: Indenrigsministeriet, Ritzau.

/ritzau/

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet