Nyhedsartikel

Ordfører fra Moderaterne vil indføre mobilforbud i folkeskolen

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Mobiltelefonerne skal gemmes væk, når folkeskolens elever har undervisning.

Det mener Moderaternes børne- og undervisningsordfører Rasmus Lund-Nielsen.

”Der er to grunde til, at det vil være en god idé. For det første vil det hjælpe på elevernes trivsel, og for det andet skal det hjælpe på indlæringen.”

Det siger han og henviser til Frankrig, som forbød mobiltelefoner i folkeskolen for fem år siden og siden har evalueret forsøget.

Forslaget om mobilfrie skoler er Rasmus Lund-Nielsens og endnu ikke Moderaternes officielle politik.

Du kan høre mere om hvorfor at Rasmus Lund-Nielsen mener, at det vil være en god idé at fjerne mobiltelefonerne fra folkeskolen her:

Der er allerede folkeskoler i Danmark som har indført et forbud mod telefonerne i skolen.

Det er blandt andet på Skægkærskolen nord for Silkeborg, som begyndte deres politik ‘hold fri fra mobil’ i 2015.

Og det har givet gode resultater, siger skoleleder Peter Mortensen.

”Vi oplevede mobiltelefonen som noget for den enkelte eller én til én kommunikation. Når den er væk, kigger folk hinanden mere i øjnene, og fællesskabet vokser.”

På Brøndby Strand Skole er modellen omvendt. Her mener skoleleder Rikke Rubek ikke, at et forbud er en måde at løse de problematikker, som mobiltelefonen kan føre med sig.

Du kan høre hele interviewet med både Peter Mortensen og Rikke Rubek her:

Heller ikke hos formanden for Danske Skoleelever, Marie Holt Hermansen, er der umiddelbar opbakning til et mobiltelefonsforbud.

”For os handler det om selvbestemmelse. Der skal ikke komme et forbud fra nationalt hold, for det vil gøre mere skade end gavn. Men hvis man tager snakken ude i den enkelte klasse, og et elevråd vil stemme for at give mobiltelefonerne en pause, så står det den enkelte skole eller klasse frit for.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

En undersøgelse fra 2019 fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) viser, at fire ud af fem danske skoler har enten en politik eller regler for brug af mobiltelefoner.

Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet