Nyhedsartikel

Ordfører fra Moderaterne vil indføre mobilforbud i folkeskolen

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Mobiltelefonerne skal gemmes væk, når folkeskolens elever har undervisning.

Det mener Moderaternes børne- og undervisningsordfører Rasmus Lund-Nielsen.

”Der er to grunde til, at det vil være en god idé. For det første vil det hjælpe på elevernes trivsel, og for det andet skal det hjælpe på indlæringen.”

Det siger han og henviser til Frankrig, som forbød mobiltelefoner i folkeskolen for fem år siden og siden har evalueret forsøget.

Forslaget om mobilfrie skoler er Rasmus Lund-Nielsens og endnu ikke Moderaternes officielle politik.

Du kan høre mere om hvorfor at Rasmus Lund-Nielsen mener, at det vil være en god idé at fjerne mobiltelefonerne fra folkeskolen her:

Der er allerede folkeskoler i Danmark som har indført et forbud mod telefonerne i skolen.

Det er blandt andet på Skægkærskolen nord for Silkeborg, som begyndte deres politik ‘hold fri fra mobil’ i 2015.

Og det har givet gode resultater, siger skoleleder Peter Mortensen.

”Vi oplevede mobiltelefonen som noget for den enkelte eller én til én kommunikation. Når den er væk, kigger folk hinanden mere i øjnene, og fællesskabet vokser.”

På Brøndby Strand Skole er modellen omvendt. Her mener skoleleder Rikke Rubek ikke, at et forbud er en måde at løse de problematikker, som mobiltelefonen kan føre med sig.

Du kan høre hele interviewet med både Peter Mortensen og Rikke Rubek her:

Heller ikke hos formanden for Danske Skoleelever, Marie Holt Hermansen, er der umiddelbar opbakning til et mobiltelefonsforbud.

”For os handler det om selvbestemmelse. Der skal ikke komme et forbud fra nationalt hold, for det vil gøre mere skade end gavn. Men hvis man tager snakken ude i den enkelte klasse, og et elevråd vil stemme for at give mobiltelefonerne en pause, så står det den enkelte skole eller klasse frit for.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

En undersøgelse fra 2019 fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) viser, at fire ud af fem danske skoler har enten en politik eller regler for brug af mobiltelefoner.

Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet