Nyhedsartikel

SMVdanmark: Bevar store bededag og fjern 2. pinsedag

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Fælles for både store bededag og 2. pinsedag er, at de falder på samme ugedag hvert år. Store bededag om fredagen og 2. pinsedag om mandagen. Derfor giver det bedre mening at bevare en helligdag om fredagen end om mandagen.

Det siger Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark.

”Vi har rigtig mange medlemmer, som har travlt på store bededag, fordi det ligger om fredagen. Blandt andet i forbindelse med Døllefjelde-Musse Marked, konfirmationer og andre store og små festligheder. Man kan ikke bare rykke det hele til en mandag. Folk vil hellere drikke en øl om fredagen, end om mandagen hvor man skal arbejde dagen efter.”

Du kan høre mere om hvorfor, store bededag er vigtigere for SMV Danmark end 2. pinsedag her:

Det er ikke kun SMVdanmark, som har øjnene rettet mod 2. pinsedag i stedet for store bededag. Det har folketingsmedlem for Radikale Venstre Christian Friis Bach også.

På Twitter skriver han, at store bededag har folkelig forankring i modsætning til 2. pinsedag, som er en ’mærkelig helligdag’.

Med det mener han, at 2. pinsedag ikke har de samme kirkelige traditioner.

”Efter min opfattelse er der flere kirkelige handlinger forbundet med store bededag blandt andet mange konfirmationer. Derudover har den også større folkelig forankring, som jeg tror, man har undervurderet. Jeg siger ikke, at vi gør det ene eller det andet, men det er et forsøg på at gå konstruktivt ind i forhandlingerne om at fjerne en helligdag.”

Christian Friis Bach understreger, at forslaget om at fjerne 2. pinsedag er hans eget input i debatten, og ikke en del af Radikal Venstres officielle politik.

Du kan høre hele interviewet med Christian Friis Bach her:

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet