Nyhedsartikel

SMVdanmark: Bevar store bededag og fjern 2. pinsedag

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Fælles for både store bededag og 2. pinsedag er, at de falder på samme ugedag hvert år. Store bededag om fredagen og 2. pinsedag om mandagen. Derfor giver det bedre mening at bevare en helligdag om fredagen end om mandagen.

Det siger Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark.

”Vi har rigtig mange medlemmer, som har travlt på store bededag, fordi det ligger om fredagen. Blandt andet i forbindelse med Døllefjelde-Musse Marked, konfirmationer og andre store og små festligheder. Man kan ikke bare rykke det hele til en mandag. Folk vil hellere drikke en øl om fredagen, end om mandagen hvor man skal arbejde dagen efter.”

Du kan høre mere om hvorfor, store bededag er vigtigere for SMV Danmark end 2. pinsedag her:

Det er ikke kun SMVdanmark, som har øjnene rettet mod 2. pinsedag i stedet for store bededag. Det har folketingsmedlem for Radikale Venstre Christian Friis Bach også.

På Twitter skriver han, at store bededag har folkelig forankring i modsætning til 2. pinsedag, som er en ’mærkelig helligdag’.

Med det mener han, at 2. pinsedag ikke har de samme kirkelige traditioner.

”Efter min opfattelse er der flere kirkelige handlinger forbundet med store bededag blandt andet mange konfirmationer. Derudover har den også større folkelig forankring, som jeg tror, man har undervurderet. Jeg siger ikke, at vi gør det ene eller det andet, men det er et forsøg på at gå konstruktivt ind i forhandlingerne om at fjerne en helligdag.”

Christian Friis Bach understreger, at forslaget om at fjerne 2. pinsedag er hans eget input i debatten, og ikke en del af Radikal Venstres officielle politik.

Du kan høre hele interviewet med Christian Friis Bach her:

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet