Organisation efterlyser mere handicapvenlig natur

Wheelchair in tall grass. Keywords: absence, chair, color image, day, grass, Halsingland, handicap, meadow, medical care, nature, no people, outdoors, plants, rural scene, Scandinavia, summer, Sweden, tradition, vertical, wheelchair, wildflowers Modelreleased: NO Johner Images RF_048, 0414

Skrevet af

30. juli 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Der er brug for at gøre naturen mere handicapvenlig. Det mener Danske Handicaporganisationer.

I en ny rapport fra organisationen svarer hver femte person med handicap, der er med i undersøgelsen, at det er de fysiske rammer, der afholder dem fra at benytte naturen.

Ifølge Sif Holst, der er næstformand i Danske Handicaporganisationer, er der flere ting, der kan være en forhindring for handicappede i naturen:

“Det kan være fysiske barrierer. Det kan være, der er nogle niveauspring som trin eller trapper meget stejlt inde på en sti. Det kan også være bomme, der spærrer, så man ikke kan komme igennem,” siger Sif Holst til Radio4 Morgen.

Sif Holst mener ikke, at alle stier kan blive tilgængelige for eksempelvis gangbesværede. Men Danske Handicaporganisationer efterlyser, at der bliver flere muligheder for at bruge naturen for handicappede:

“Noget af det, vi gerne vil arbejde med, er, om der kan være for eksempel mindst én sti, der er godt tilgængelig for handicappede i hver kommune. Så man altid er sikker på, at der er noget i nærheden af en selv, man kan komme ud til,” siger Sif Holst.

Hør interviewet med næstformand i Danske Handicaporganisationer, Sif Holst, i Radio4 Morgen her:

Birgit Jonassen er dårligt gående og har gigt, fibromyalgi og er fire gange blevet opereret i ryggen. Hun oplevede forhindringer, da hun skulle på tur på en handicapvenlig sti ved naturområdet Knudmosen i Herning:

“Vi var derude med kørestol. Men for det første var det svært at komme ind, fordi der var bomme sat op. Og på stien er underlaget grus og sten, så en manuel kørestol sidder fast,” fortæller Birgit Jonassen til Radio4 Morgen.

Hun efterlyser, at der bliver taget bedre hensyn til eksempelvis gangbesværede og kørestolsbrugere:

“Der skal så lidt til, hvis bare man tænker over, at det skal være tilgængeligt for alle.”

Her kan du høre interviewet med Birgit Jonassen i Radio4 Morgen:

Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

09:05
11:00