Nyhedsartikel

Over 150 er blevet såret ved sammenstød på Tempelbjerget i Jerusalem

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Mindst 152 palæstinensere er blevet såret i et sammenstød med israelsk politi ved al-Aqsa-moskéen på Tempelbjerget i Jerusalem.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen Palæstinensisk Røde Halvmåne ifølge Reuters.

Tidligere i dag var der meldinger om syv sårede, men det tal er nu steget kraftigt.

Israelsk politi forklarer sammenstødet med, at palæstinensere kastede fyrværkeri og sten efter deres styrker og det nærliggende jødiske bedeområde.

Hundredvis er blevet anholdt, og politiet oplyser også, at tre betjente er blevet såret.

Det palæstinensiske udenrigsministerium siger, at det “holder Israel fuldt og direkte ansvarligt for denne forbrydelse og dens konsekvenser”.

 

 

Et sted for bøn og konflikt

Det er langtfra første gang, at Tempelbjerget danner ramme om uroligheder.

I maj sidste år kom over 300 mennesker til skade i sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensiske demonstranter uden for al-Aqsa-moskéen, der ligger på Tempelbjerget.

Moskéen er blandt de helligste steder inden for islam. Kun overgået af Mekka og Medina.

Foto: Ammar Awad/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet