Nyhedsartikel

Over 150 er blevet såret ved sammenstød på Tempelbjerget i Jerusalem

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Mindst 152 palæstinensere er blevet såret i et sammenstød med israelsk politi ved al-Aqsa-moskéen på Tempelbjerget i Jerusalem.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen Palæstinensisk Røde Halvmåne ifølge Reuters.

Tidligere i dag var der meldinger om syv sårede, men det tal er nu steget kraftigt.

Israelsk politi forklarer sammenstødet med, at palæstinensere kastede fyrværkeri og sten efter deres styrker og det nærliggende jødiske bedeområde.

Hundredvis er blevet anholdt, og politiet oplyser også, at tre betjente er blevet såret.

Det palæstinensiske udenrigsministerium siger, at det “holder Israel fuldt og direkte ansvarligt for denne forbrydelse og dens konsekvenser”.

 

 

Et sted for bøn og konflikt

Det er langtfra første gang, at Tempelbjerget danner ramme om uroligheder.

I maj sidste år kom over 300 mennesker til skade i sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensiske demonstranter uden for al-Aqsa-moskéen, der ligger på Tempelbjerget.

Moskéen er blandt de helligste steder inden for islam. Kun overgået af Mekka og Medina.

Foto: Ammar Awad/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet