Nyhedsartikel

Over 150 er blevet såret ved sammenstød på Tempelbjerget i Jerusalem

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Mindst 152 palæstinensere er blevet såret i et sammenstød med israelsk politi ved al-Aqsa-moskéen på Tempelbjerget i Jerusalem.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen Palæstinensisk Røde Halvmåne ifølge Reuters.

Tidligere i dag var der meldinger om syv sårede, men det tal er nu steget kraftigt.

Israelsk politi forklarer sammenstødet med, at palæstinensere kastede fyrværkeri og sten efter deres styrker og det nærliggende jødiske bedeområde.

Hundredvis er blevet anholdt, og politiet oplyser også, at tre betjente er blevet såret.

Det palæstinensiske udenrigsministerium siger, at det “holder Israel fuldt og direkte ansvarligt for denne forbrydelse og dens konsekvenser”.

 

 

Et sted for bøn og konflikt

Det er langtfra første gang, at Tempelbjerget danner ramme om uroligheder.

I maj sidste år kom over 300 mennesker til skade i sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensiske demonstranter uden for al-Aqsa-moskéen, der ligger på Tempelbjerget.

Moskéen er blandt de helligste steder inden for islam. Kun overgået af Mekka og Medina.

Foto: Ammar Awad/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet