Nyhedsartikel

Over 150 er blevet såret ved sammenstød på Tempelbjerget i Jerusalem

Anne Sofie Feld
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

Mindst 152 palæstinensere er blevet såret i et sammenstød med israelsk politi ved al-Aqsa-moskéen på Tempelbjerget i Jerusalem.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen Palæstinensisk Røde Halvmåne ifølge Reuters.

Tidligere i dag var der meldinger om syv sårede, men det tal er nu steget kraftigt.

Israelsk politi forklarer sammenstødet med, at palæstinensere kastede fyrværkeri og sten efter deres styrker og det nærliggende jødiske bedeområde.

Hundredvis er blevet anholdt, og politiet oplyser også, at tre betjente er blevet såret.

Det palæstinensiske udenrigsministerium siger, at det “holder Israel fuldt og direkte ansvarligt for denne forbrydelse og dens konsekvenser”.

 

 

Et sted for bøn og konflikt

Det er langtfra første gang, at Tempelbjerget danner ramme om uroligheder.

I maj sidste år kom over 300 mennesker til skade i sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensiske demonstranter uden for al-Aqsa-moskéen, der ligger på Tempelbjerget.

Moskéen er blandt de helligste steder inden for islam. Kun overgået af Mekka og Medina.

Foto: Ammar Awad/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet