Nyhedsartikel

Pape eller Ellemann? Støjberg drikker allerede cola med den ene af de to

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inden længe skal det afgøres, hvem der stiller op som statsministerkandidat mod Mette Frederiksen. Men bliver det Søren Pape fra Konservative eller Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre? I dag løftede Inger Støjberg sløret en smule for, hvem hun allerede mødes med.

I dagens udgave af Det blå hjørne fortalte Inger Støjberg, at hun allerede har haft møder med Søren Pape Poulsen (C), mens hun endnu ikke har mødt Jakob Ellemann-Jensen (V).

Da værten Casper Dall spurgte ind til, hvem Danmarksdemokraterne vil pege på som statsministerkandidat, var Støjberg mådeholden med udmeldingerne. Men det stod dog klart, at hun allerede ved partiets dannelse havde opfordret både Ellemann og Pape til at lægge Cola Zero på køl, så de kunne “have nogle gode snakke.”

Men indtil videre er det kun Søren Pape, der har budt Støjberg inden for til iskold cola.

“Jeg har haft nogle gode snakke med Søren Pape,” fortalte hun i Det blå hjørne. Dertil spurgte værten Casper Dall, om det samme var tilfældet med Jakob Ellemann-Jensen.

“Han har endnu ikke fundet anledning til at møde mig. Men det kommer, ved jeg,” lød det fra formanden for Danmarksdemokraterne.

Efter udsendelsen

Inger Støjberg bekræftede efter programmet overfor Radio4, at hun siden sin tilbagevenden havde haft flere fornuftige samtaler med Det Konservative Folkepartis formand.

”Jeg har haft flere gode samtaler med Søren Pape over sommeren, der er en rigtig fin kemi mellem os som partiledere,” siger hun til Radio4.

Hvorfor tror du, at Ellemann har tøvet med at invitere dig indtil nu?

“Det ved jeg ikke, men vi har da langt om længe nu fået en aftale i kalenderen.”

Officielt er det endnu kun Ellemann-Jensen, der har meldt sig som statsministerkandidat i blå blok.

Men Søren Pape har mere end antydet, at han også kunne finde på at melde sig som kandidat og dermed udfordre både Ellemann(V) og nuværende statsminister Mette Frederiksen (S).

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet