Nyhedsartikel

Pape eller Ellemann? Støjberg drikker allerede cola med den ene af de to

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inden længe skal det afgøres, hvem der stiller op som statsministerkandidat mod Mette Frederiksen. Men bliver det Søren Pape fra Konservative eller Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre? I dag løftede Inger Støjberg sløret en smule for, hvem hun allerede mødes med.

I dagens udgave af Det blå hjørne fortalte Inger Støjberg, at hun allerede har haft møder med Søren Pape Poulsen (C), mens hun endnu ikke har mødt Jakob Ellemann-Jensen (V).

Da værten Casper Dall spurgte ind til, hvem Danmarksdemokraterne vil pege på som statsministerkandidat, var Støjberg mådeholden med udmeldingerne. Men det stod dog klart, at hun allerede ved partiets dannelse havde opfordret både Ellemann og Pape til at lægge Cola Zero på køl, så de kunne “have nogle gode snakke.”

Men indtil videre er det kun Søren Pape, der har budt Støjberg inden for til iskold cola.

“Jeg har haft nogle gode snakke med Søren Pape,” fortalte hun i Det blå hjørne. Dertil spurgte værten Casper Dall, om det samme var tilfældet med Jakob Ellemann-Jensen.

“Han har endnu ikke fundet anledning til at møde mig. Men det kommer, ved jeg,” lød det fra formanden for Danmarksdemokraterne.

Efter udsendelsen

Inger Støjberg bekræftede efter programmet overfor Radio4, at hun siden sin tilbagevenden havde haft flere fornuftige samtaler med Det Konservative Folkepartis formand.

”Jeg har haft flere gode samtaler med Søren Pape over sommeren, der er en rigtig fin kemi mellem os som partiledere,” siger hun til Radio4.

Hvorfor tror du, at Ellemann har tøvet med at invitere dig indtil nu?

“Det ved jeg ikke, men vi har da langt om længe nu fået en aftale i kalenderen.”

Officielt er det endnu kun Ellemann-Jensen, der har meldt sig som statsministerkandidat i blå blok.

Men Søren Pape har mere end antydet, at han også kunne finde på at melde sig som kandidat og dermed udfordre både Ellemann(V) og nuværende statsminister Mette Frederiksen (S).

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet