Nyhedsartikel

Pape eller Ellemann? Støjberg drikker allerede cola med den ene af de to

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inden længe skal det afgøres, hvem der stiller op som statsministerkandidat mod Mette Frederiksen. Men bliver det Søren Pape fra Konservative eller Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre? I dag løftede Inger Støjberg sløret en smule for, hvem hun allerede mødes med.

I dagens udgave af Det blå hjørne fortalte Inger Støjberg, at hun allerede har haft møder med Søren Pape Poulsen (C), mens hun endnu ikke har mødt Jakob Ellemann-Jensen (V).

Da værten Casper Dall spurgte ind til, hvem Danmarksdemokraterne vil pege på som statsministerkandidat, var Støjberg mådeholden med udmeldingerne. Men det stod dog klart, at hun allerede ved partiets dannelse havde opfordret både Ellemann og Pape til at lægge Cola Zero på køl, så de kunne “have nogle gode snakke.”

Men indtil videre er det kun Søren Pape, der har budt Støjberg inden for til iskold cola.

“Jeg har haft nogle gode snakke med Søren Pape,” fortalte hun i Det blå hjørne. Dertil spurgte værten Casper Dall, om det samme var tilfældet med Jakob Ellemann-Jensen.

“Han har endnu ikke fundet anledning til at møde mig. Men det kommer, ved jeg,” lød det fra formanden for Danmarksdemokraterne.

Efter udsendelsen

Inger Støjberg bekræftede efter programmet overfor Radio4, at hun siden sin tilbagevenden havde haft flere fornuftige samtaler med Det Konservative Folkepartis formand.

”Jeg har haft flere gode samtaler med Søren Pape over sommeren, der er en rigtig fin kemi mellem os som partiledere,” siger hun til Radio4.

Hvorfor tror du, at Ellemann har tøvet med at invitere dig indtil nu?

“Det ved jeg ikke, men vi har da langt om længe nu fået en aftale i kalenderen.”

Officielt er det endnu kun Ellemann-Jensen, der har meldt sig som statsministerkandidat i blå blok.

Men Søren Pape har mere end antydet, at han også kunne finde på at melde sig som kandidat og dermed udfordre både Ellemann(V) og nuværende statsminister Mette Frederiksen (S).

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet