Nyhedsartikel

Politi øger nu bevogtningen ved Irans ambassade i København.

Ritzau

Politi øger nu bevogtningen ved Irans ambassade i København.

Det sker efter, at Irans ambassadør i Danmark har kritiseret det danske politi for en sen reaktion på episoden i går formiddag, hvor en 32-årig mand var trængt ind på ambassadens område. Manden var bevæbnet med en kniv.

I en udtalelse offentliggjort på det iranske udenrigsministeriums hjemmeside hedder det, at danske betjente kom frem med forsinkelse – “with much delay”.

Hertil siger politiinspektør Tommy Laursen i Københavns Politi:

– Vi var fremme hurtigst muligt.

Han vil ikke oplyse, hvor mange minutter der gik fra anmeldelsen og til, at betjente var fremme ved ambassaden på Svanemøllevej på Østerbro i København.

– Vi ønsker på grund af operationelle hensyn i forhold til vores tilgang til alarmer fra ambassader ikke at gå i detaljer, siger Tommy Laursen.

Men hændelsen i går har fået en konsekvens, oplyser han.

– Vi har øget bevogtningen og fokus ved ambassaden på grund af episoden, siger politiinspektøren.

I et retsmøde er det kommet frem, at den 32-årige mand sigtes for at have til hensigt at angribe ambassadøren med en kniv. Dette nægter han sig skyldig i.

Inde på ambassadens område begik manden hærværk mod parkerede biler, oplyser Irans udenrigsministerium, inden han blev overmandet.

 

 

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet