Nyhedsartikel

Politi øger nu bevogtningen ved Irans ambassade i København.

Ritzau

Politi øger nu bevogtningen ved Irans ambassade i København.

Det sker efter, at Irans ambassadør i Danmark har kritiseret det danske politi for en sen reaktion på episoden i går formiddag, hvor en 32-årig mand var trængt ind på ambassadens område. Manden var bevæbnet med en kniv.

I en udtalelse offentliggjort på det iranske udenrigsministeriums hjemmeside hedder det, at danske betjente kom frem med forsinkelse – “with much delay”.

Hertil siger politiinspektør Tommy Laursen i Københavns Politi:

– Vi var fremme hurtigst muligt.

Han vil ikke oplyse, hvor mange minutter der gik fra anmeldelsen og til, at betjente var fremme ved ambassaden på Svanemøllevej på Østerbro i København.

– Vi ønsker på grund af operationelle hensyn i forhold til vores tilgang til alarmer fra ambassader ikke at gå i detaljer, siger Tommy Laursen.

Men hændelsen i går har fået en konsekvens, oplyser han.

– Vi har øget bevogtningen og fokus ved ambassaden på grund af episoden, siger politiinspektøren.

I et retsmøde er det kommet frem, at den 32-årige mand sigtes for at have til hensigt at angribe ambassadøren med en kniv. Dette nægter han sig skyldig i.

Inde på ambassadens område begik manden hærværk mod parkerede biler, oplyser Irans udenrigsministerium, inden han blev overmandet.

 

 

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet