Nyhedsartikel

Politi og DMI advarer mod voldsomt vejr og vindstød af orkanstyrke

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Vinden er så kraftig, at der er målt vindstød af orkan-styrke ved Blåvand på Vestkysten, skriver DMI på Twitter. Der er målt vindstød lige under 33 meter i sekundet, som er lige over grænsen for orkan. Flere broer er allerede lukket for lette køretøjer, og DSB har aflyst togafgange på grund af voldsom blæst. Den kollektive trafik ventes at blive påvirket resten af dagen.

Vandstanden kan også stige. DMI skriver, at den kraftige vind presser vand fra Nordsøen ind mod Vestkysten. Det kan betyde, at vandstanden stiger op mod 2,9 meter over normal vandstand ved Vadehavet og op mod 2,2 meter over normal vandstand ved den centrale Vestkyst.

Det voldsomme vejr får nu flere politikredse til at advare borgere, der bevæger sig udendørs, blandt andet Østjyllands Politi, der på Twitter skriver:

– ADVARSEL om voldsomt vejr. Vi får i øjeblikket mange meldinger om væltede stilladser og træer, samt tagsten som blæser ned pga. vejret. Vær forsigtig, når du bevæger dig ud, lyder det.

Også Midt- og Vestjyllands Politi skriver på Twitter, at borgere skal passe på og sørge for, at trampoliner og andre løse genstande er “forsvarligt sikret”. Fyns Politi gør især opmærksom på træer og trailere og beder borgere være forsigtige, hvis de er ude at gå eller køre. Flere væltede træer og trailere på hele øen med tilhørende broer, skriver politiet.

Vi følger vejr-situationen tæt i nyhederne:

 

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet