Nyhedsartikel

Politi og DMI advarer mod voldsomt vejr og vindstød af orkanstyrke

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Vinden er så kraftig, at der er målt vindstød af orkan-styrke ved Blåvand på Vestkysten, skriver DMI på Twitter. Der er målt vindstød lige under 33 meter i sekundet, som er lige over grænsen for orkan. Flere broer er allerede lukket for lette køretøjer, og DSB har aflyst togafgange på grund af voldsom blæst. Den kollektive trafik ventes at blive påvirket resten af dagen.

Vandstanden kan også stige. DMI skriver, at den kraftige vind presser vand fra Nordsøen ind mod Vestkysten. Det kan betyde, at vandstanden stiger op mod 2,9 meter over normal vandstand ved Vadehavet og op mod 2,2 meter over normal vandstand ved den centrale Vestkyst.

Det voldsomme vejr får nu flere politikredse til at advare borgere, der bevæger sig udendørs, blandt andet Østjyllands Politi, der på Twitter skriver:

– ADVARSEL om voldsomt vejr. Vi får i øjeblikket mange meldinger om væltede stilladser og træer, samt tagsten som blæser ned pga. vejret. Vær forsigtig, når du bevæger dig ud, lyder det.

Også Midt- og Vestjyllands Politi skriver på Twitter, at borgere skal passe på og sørge for, at trampoliner og andre løse genstande er “forsvarligt sikret”. Fyns Politi gør især opmærksom på træer og trailere og beder borgere være forsigtige, hvis de er ude at gå eller køre. Flere væltede træer og trailere på hele øen med tilhørende broer, skriver politiet.

Vi følger vejr-situationen tæt i nyhederne:

 

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet