Nyhedsartikel

Politiforlig bliver Danmarksdemokraternes første mærkesag

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

De første politiske livstegn fra Danmarksdemokraterne kommer nu frem.

Ifølge partiets eneste medlem på Christiansborg, Peter Skaarup, vil Danmarksdemokraterne nemlig tilslutte sig det politiforlig, der blev vedtaget i 2020.

Det fortæller Peter Skaarup til Radio4.

“Vi tror på, at politiforliget har en utrolig stor betydning for borgerne, når det kommer til tryghed og sikkerhed i hverdagen. Politiet spiller en helt central rolle i den sammenhæng, og derfor bakker vi også op om forliget”, fortæller Peter Skaarup.

Politiforliget blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og sikrede blandt andet 450 nye betjente og 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet.

Dog var Venstre med daværende retsordfører Inger Støjberg ikke en del af forliget.

Men det sender ifølge Peter Skaarup ikke et mærkeligt signal, at Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg i spidsen nu vil tilslutte sig politiforliget.

“Inger Støjberg ønskede dengang at være med i politiforliget, men Venstre ville det anderledes. Inger var loyal over for partiet, men nu har hun mulighed for at være med i forliget, og derfor melder vi nu ud, at Danmarksdemokraterne gerne vil være med”, fortæller Peter Skaarup.

Der venter ifølge Peter Skaarup også flere konkrete politiske udmeldinger fra Danmarksdemokraterne den kommende tid, på trods af at partiet ikke vil fremlægge et partiprogram før efter det kommende folketingsvalg.

“Der vil komme flere politiske udmeldinger fra vores side snart. Men her hen over sommeren har Inger Støjberg rejse land og rige rundt for først og fremmest at finde et stærkt kandidathold, så man skal lige væbne sig lidt med tålmodighed”, siger Peter Skaarup.

I politiforliget bliver der samlet afsat cirka 650 millioner kroner i 2021 stigende til cirka en milliard kroner i 2023 ekstra til politiet og anklagemyndigheden.

Du kan høre mere om sagen i Radio4 Morgen her:

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet