Nyhedsartikel

Politiforlig bliver Danmarksdemokraternes første mærkesag

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

De første politiske livstegn fra Danmarksdemokraterne kommer nu frem.

Ifølge partiets eneste medlem på Christiansborg, Peter Skaarup, vil Danmarksdemokraterne nemlig tilslutte sig det politiforlig, der blev vedtaget i 2020.

Det fortæller Peter Skaarup til Radio4.

“Vi tror på, at politiforliget har en utrolig stor betydning for borgerne, når det kommer til tryghed og sikkerhed i hverdagen. Politiet spiller en helt central rolle i den sammenhæng, og derfor bakker vi også op om forliget”, fortæller Peter Skaarup.

Politiforliget blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og sikrede blandt andet 450 nye betjente og 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet.

Dog var Venstre med daværende retsordfører Inger Støjberg ikke en del af forliget.

Men det sender ifølge Peter Skaarup ikke et mærkeligt signal, at Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg i spidsen nu vil tilslutte sig politiforliget.

“Inger Støjberg ønskede dengang at være med i politiforliget, men Venstre ville det anderledes. Inger var loyal over for partiet, men nu har hun mulighed for at være med i forliget, og derfor melder vi nu ud, at Danmarksdemokraterne gerne vil være med”, fortæller Peter Skaarup.

Der venter ifølge Peter Skaarup også flere konkrete politiske udmeldinger fra Danmarksdemokraterne den kommende tid, på trods af at partiet ikke vil fremlægge et partiprogram før efter det kommende folketingsvalg.

“Der vil komme flere politiske udmeldinger fra vores side snart. Men her hen over sommeren har Inger Støjberg rejse land og rige rundt for først og fremmest at finde et stærkt kandidathold, så man skal lige væbne sig lidt med tålmodighed”, siger Peter Skaarup.

I politiforliget bliver der samlet afsat cirka 650 millioner kroner i 2021 stigende til cirka en milliard kroner i 2023 ekstra til politiet og anklagemyndigheden.

Du kan høre mere om sagen i Radio4 Morgen her:

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet