Nyhedsartikel

Politiforlig bliver Danmarksdemokraternes første mærkesag

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

De første politiske livstegn fra Danmarksdemokraterne kommer nu frem.

Ifølge partiets eneste medlem på Christiansborg, Peter Skaarup, vil Danmarksdemokraterne nemlig tilslutte sig det politiforlig, der blev vedtaget i 2020.

Det fortæller Peter Skaarup til Radio4.

“Vi tror på, at politiforliget har en utrolig stor betydning for borgerne, når det kommer til tryghed og sikkerhed i hverdagen. Politiet spiller en helt central rolle i den sammenhæng, og derfor bakker vi også op om forliget”, fortæller Peter Skaarup.

Politiforliget blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og sikrede blandt andet 450 nye betjente og 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet.

Dog var Venstre med daværende retsordfører Inger Støjberg ikke en del af forliget.

Men det sender ifølge Peter Skaarup ikke et mærkeligt signal, at Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg i spidsen nu vil tilslutte sig politiforliget.

“Inger Støjberg ønskede dengang at være med i politiforliget, men Venstre ville det anderledes. Inger var loyal over for partiet, men nu har hun mulighed for at være med i forliget, og derfor melder vi nu ud, at Danmarksdemokraterne gerne vil være med”, fortæller Peter Skaarup.

Der venter ifølge Peter Skaarup også flere konkrete politiske udmeldinger fra Danmarksdemokraterne den kommende tid, på trods af at partiet ikke vil fremlægge et partiprogram før efter det kommende folketingsvalg.

“Der vil komme flere politiske udmeldinger fra vores side snart. Men her hen over sommeren har Inger Støjberg rejse land og rige rundt for først og fremmest at finde et stærkt kandidathold, så man skal lige væbne sig lidt med tålmodighed”, siger Peter Skaarup.

I politiforliget bliver der samlet afsat cirka 650 millioner kroner i 2021 stigende til cirka en milliard kroner i 2023 ekstra til politiet og anklagemyndigheden.

Du kan høre mere om sagen i Radio4 Morgen her:

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet