Nyhedsartikel

Politisk kommentator: Enhedslistens SF-flirt er dømt til at mislykkes

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

I et forsøg på at gøre sig interessant overfor vælgerne peger Enhedslisten på SF’s Pia Olsen Dyhr som statsminister i et interview i Jyllands-Posten.

Men det projekt har ingen gang på jord og er et forsøg fra Enhedslistens side på at søge en eller anden form for indflydelse.

Sådan siger politisk kommentator og tidligere kommunikationschef for Konservative, Benny Damsgaard.

”De er ved at bygge en ny rød blok til venstre for Socialdemokratiet. De skal gøre et eller andet for at gøre sig interessante, for de er ved at indse, at de er på vej ind i en tid uden nævneværdig indflydelse.”

Du kan høre hele analysen fra Benny Damsgaard her:

SF’s Pia Olsen Dyhr er ikke vendt tilbage på Radio4’s henvendelse. Heller ikke gruppeformand Karina Lorentzen Dehnhardt vil stille op til et interview.

Hun oplyser til gengæld i en sms, at SF fortsat støtter Mette Frederiksen som statsminister samtidigt med, at hun deler Enhedslisten ønske om et stærkt samarbejde mellem SF og Enhedslisten.

Det mener Benny Damsgaard, at SF gør klogt i.

Til gengæld vil Enhedslisten gerne uddybe hvorfor, at de mener, at Pia Olsen Dyhr skal være rød bloks statsminister.

Gruppeformand Peder Hvelplund mener nemlig ikke, at det nødvendigvis er vigtigt, at det er Pia Olsen Dyhr. Det er mere et udtryk for, at det ikke skal være Mette Frederiksen, som skal stå som formand for den røde blok.

”Vi vil ikke insistere på, hvem det skal være. For os er det bare vigtigt, at der findes en stærk rød-grøn alliance til venstre for Socialdemokratiet. Den alliance skal vi bygge nu og gøre så stor som muligt frem mod det næste valg.”

Du kan høre hele interviewet med Enhedslisten Peder Hvelplund her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet