Nyhedsartikel

Politisk kommentator: Enhedslistens SF-flirt er dømt til at mislykkes

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

I et forsøg på at gøre sig interessant overfor vælgerne peger Enhedslisten på SF’s Pia Olsen Dyhr som statsminister i et interview i Jyllands-Posten.

Men det projekt har ingen gang på jord og er et forsøg fra Enhedslistens side på at søge en eller anden form for indflydelse.

Sådan siger politisk kommentator og tidligere kommunikationschef for Konservative, Benny Damsgaard.

”De er ved at bygge en ny rød blok til venstre for Socialdemokratiet. De skal gøre et eller andet for at gøre sig interessante, for de er ved at indse, at de er på vej ind i en tid uden nævneværdig indflydelse.”

Du kan høre hele analysen fra Benny Damsgaard her:

SF’s Pia Olsen Dyhr er ikke vendt tilbage på Radio4’s henvendelse. Heller ikke gruppeformand Karina Lorentzen Dehnhardt vil stille op til et interview.

Hun oplyser til gengæld i en sms, at SF fortsat støtter Mette Frederiksen som statsminister samtidigt med, at hun deler Enhedslisten ønske om et stærkt samarbejde mellem SF og Enhedslisten.

Det mener Benny Damsgaard, at SF gør klogt i.

Til gengæld vil Enhedslisten gerne uddybe hvorfor, at de mener, at Pia Olsen Dyhr skal være rød bloks statsminister.

Gruppeformand Peder Hvelplund mener nemlig ikke, at det nødvendigvis er vigtigt, at det er Pia Olsen Dyhr. Det er mere et udtryk for, at det ikke skal være Mette Frederiksen, som skal stå som formand for den røde blok.

”Vi vil ikke insistere på, hvem det skal være. For os er det bare vigtigt, at der findes en stærk rød-grøn alliance til venstre for Socialdemokratiet. Den alliance skal vi bygge nu og gøre så stor som muligt frem mod det næste valg.”

Du kan høre hele interviewet med Enhedslisten Peder Hvelplund her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet