Nyhedsartikel

Politisk ordfører efter dårlige meningsmålinger: I den ideelle verden var Ellemann naturligvis ikke syg

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Aldrig nogensinde har Venstre fået færre end 10 % af stemmerne ved et Folketingsvalg.

Men det ville de, hvis der var valg i morgen.

For ifølge en meningsmåling fra Voxmeter så får Venstre kun 8,8 % af stemmerne. I målingen er Venstre kun det femte største parti og i blå blok er både Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance større.

Men de rekorddårlige målinger er ikke noget, der holder Venstres politiske ordfører, Morten Dahlin, vågen om natten.

“Helt ærligt jeg går mere op i at lave politik end jeg går op i meningsmålinger. Man er en dårlig politiker, hvis man lader sig styre af målinger istedet for politiske resultater,” siger Morten Dahlin.

Steffen Hjaltelin er tidligere strategisk rådgiver for Venstre og han peger på fire årsager til de dårlige målinger.

“For det første gik Venstre i en bred regering, for det andet støttede man ikke en advokatvurdering alligevel, for det tredje har man sammen med regeringen afskaffet store bededag og for det fjerde er formanden på sygeorlov,” siger Steffen Hjaltelin.

Morten Dahlin anerkender at Jakob Ellemanns sygemelding har haft betydning for vælgernes tiltro til partiet.

”I den ideelle verden var Venstres formand naturligvis ikke sygemeldt, det er klart. Vi ønsker jo, at vores formand skal stå på broen,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Morten Dahlin her: 

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet