Nyhedsartikel

Politisk redaktør: Eklatant nederlag for Morten Messerschmidt

Få de seneste prognoser, kommentarer og reaktioner live på Radio4

En time efter at stemmestederne er lukket, viser en DR-prognose, at 65 procent af vælgerne har stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU’s forsvarssamarbejde. Viser det endelige resultat et lignende billede, er det et markant nederlag for Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt. Det vurderer Thomas Larsen, politisk redaktør hos Radio4.

“Ser vi på nej-siden, har han været den tydeligste politiker, så hvis tallene holder, er det et enormt nederlag,” siger han.

I en tale efter Morten Messerschmidt ankom til Christiansborg sagde han, at han er stolt over den valgkamp, som hans parti har ført og roste indsatsen fra frivillige og partifæller.

“Han har selvfølgelig travlt med at favne baglandet, men sandheden er, at han har været en enmandshær. Det har været ham, der har trukket læsset,” siger Thomas Larsen.

“Det er med til at understrege Dansk Folkepartis problemer. Tidligere var de karakteriseret ved, at de var stort og bredt hold med flere stjerner i front.”

Hør hele analysen fra Radio4’s politiske redaktør her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

 

 

 

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet