Nyhedsartikel

Politisk redaktør: Eklatant nederlag for Morten Messerschmidt

Få de seneste prognoser, kommentarer og reaktioner live på Radio4

En time efter at stemmestederne er lukket, viser en DR-prognose, at 65 procent af vælgerne har stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU’s forsvarssamarbejde. Viser det endelige resultat et lignende billede, er det et markant nederlag for Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt. Det vurderer Thomas Larsen, politisk redaktør hos Radio4.

“Ser vi på nej-siden, har han været den tydeligste politiker, så hvis tallene holder, er det et enormt nederlag,” siger han.

I en tale efter Morten Messerschmidt ankom til Christiansborg sagde han, at han er stolt over den valgkamp, som hans parti har ført og roste indsatsen fra frivillige og partifæller.

“Han har selvfølgelig travlt med at favne baglandet, men sandheden er, at han har været en enmandshær. Det har været ham, der har trukket læsset,” siger Thomas Larsen.

“Det er med til at understrege Dansk Folkepartis problemer. Tidligere var de karakteriseret ved, at de var stort og bredt hold med flere stjerner i front.”

Hør hele analysen fra Radio4’s politiske redaktør her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

 

 

 

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet