Nyhedsartikel

Politisk redaktør: Eklatant nederlag for Morten Messerschmidt

Få de seneste prognoser, kommentarer og reaktioner live på Radio4

En time efter at stemmestederne er lukket, viser en DR-prognose, at 65 procent af vælgerne har stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU’s forsvarssamarbejde. Viser det endelige resultat et lignende billede, er det et markant nederlag for Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt. Det vurderer Thomas Larsen, politisk redaktør hos Radio4.

“Ser vi på nej-siden, har han været den tydeligste politiker, så hvis tallene holder, er det et enormt nederlag,” siger han.

I en tale efter Morten Messerschmidt ankom til Christiansborg sagde han, at han er stolt over den valgkamp, som hans parti har ført og roste indsatsen fra frivillige og partifæller.

“Han har selvfølgelig travlt med at favne baglandet, men sandheden er, at han har været en enmandshær. Det har været ham, der har trukket læsset,” siger Thomas Larsen.

“Det er med til at understrege Dansk Folkepartis problemer. Tidligere var de karakteriseret ved, at de var stort og bredt hold med flere stjerner i front.”

Hør hele analysen fra Radio4’s politiske redaktør her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

 

 

 

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet