Politisk redaktør: Eklatant nederlag for Morten Messerschmidt

Chairman of the Danish People's Party Morten Messerschmidt speaks to members of his party in the parliament Wednesday June 1, 2022. Voters in Denmark has decided yes to abandon their country's 30-year-old opt-out from the EU blocs common defense policy or not. . (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

1. juni 2022

Få de seneste prognoser, kommentarer og reaktioner live på Radio4

En time efter at stemmestederne er lukket, viser en DR-prognose, at 65 procent af vælgerne har stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU’s forsvarssamarbejde. Viser det endelige resultat et lignende billede, er det et markant nederlag for Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt. Det vurderer Thomas Larsen, politisk redaktør hos Radio4.

“Ser vi på nej-siden, har han været den tydeligste politiker, så hvis tallene holder, er det et enormt nederlag,” siger han.

I en tale efter Morten Messerschmidt ankom til Christiansborg sagde han, at han er stolt over den valgkamp, som hans parti har ført og roste indsatsen fra frivillige og partifæller.

“Han har selvfølgelig travlt med at favne baglandet, men sandheden er, at han har været en enmandshær. Det har været ham, der har trukket læsset,” siger Thomas Larsen.

“Det er med til at understrege Dansk Folkepartis problemer. Tidligere var de karakteriseret ved, at de var stort og bredt hold med flere stjerner i front.”

Hør hele analysen fra Radio4’s politiske redaktør her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

 

 

 

Afspiller nu

GENAU

13:05
14:00