Nyhedsartikel

Politisk redaktør: Eklatant nederlag for Morten Messerschmidt

Få de seneste prognoser, kommentarer og reaktioner live på Radio4

En time efter at stemmestederne er lukket, viser en DR-prognose, at 65 procent af vælgerne har stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU’s forsvarssamarbejde. Viser det endelige resultat et lignende billede, er det et markant nederlag for Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt. Det vurderer Thomas Larsen, politisk redaktør hos Radio4.

“Ser vi på nej-siden, har han været den tydeligste politiker, så hvis tallene holder, er det et enormt nederlag,” siger han.

I en tale efter Morten Messerschmidt ankom til Christiansborg sagde han, at han er stolt over den valgkamp, som hans parti har ført og roste indsatsen fra frivillige og partifæller.

“Han har selvfølgelig travlt med at favne baglandet, men sandheden er, at han har været en enmandshær. Det har været ham, der har trukket læsset,” siger Thomas Larsen.

“Det er med til at understrege Dansk Folkepartis problemer. Tidligere var de karakteriseret ved, at de var stort og bredt hold med flere stjerner i front.”

Hør hele analysen fra Radio4’s politiske redaktør her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

 

 

 

Læs også

02.10.22

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til. Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig…

Læs mere
02.10.22

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions. Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne,…

Læs mere
01.10.22

Lukkede kraftværker bliver genåbnet for at sikre strøm og varme

Nu kommer tre kraftværker igen i spil for at sørge for, at vi de næste to vintre har energi nok. Det drejer sig om to kraftværker i Jylland, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3 og Kyndbyværkets blok 21 på Sjælland. Blokkene på Studstrupværket og Kyndbyværket blev taget ud af drift i henholdsvis i år…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet