Nyhedsartikel

Politisk redaktør på Radio4: “Flere tungere kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti er formentlig på vej”

Katrine Volsing

Det er ikke kun Morten Messerschmidt, der går efter formandsposten i Dansk Folkeparti om en måned. Flere tungere kandidater er formentlig på vej, fordi der er personer i partiet, der føler sig utrygge over Morten Messerschmidts stil. Det siger Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4.

“Der er en del i Dansk Folkeparti, der er blevet utrygge over hans stil, og som også er bekymrede over, hvad de her retssager kan betyde for ham, og derfor hører jeg også på de helt indre linjer i Dansk Folkeparti lige nu, at der formentlig vil komme flere kandidater og måske også nogle tungere kandidater og nogle kompromiskandidater på banen, hvis Inger Støjberg ikke stiller op, så på den måde ser det ud som om, at formandsræset kun lige begyndt”, siger han.

Hvis det ender med, at Inger Støjberg beslutter, at hun vil fortsætte i politik og at hun vil fortsætte i Dansk Folkeparti, på trods af at hun i går blev kendt uværdig til Folketinget, så står hun godt.

“Hvis det sker, så vil hun feje al modstand af bordet. Det er vurderingen internt i Dansk Folkeparti, men det kræver så også, at hun vil gå den vej”, siger Thomas Larsen.

Men indtil da er Morten Messerschmidt stadig den mest oplagte kandidat til formandsposten:

“Her og nu der vil jeg sige, at det er Morten Messerschmidt, der er favoritten til at tage over efter Kristian Thulesen Dahl”, siger Thomas Larsen.

I august blev Messerschmidt af byretten kendt skyldig i dokumentfalsk og i at have svindlet med EU-midler for knap 100.000 kroner. Han blev idømt seks måneders betinget fængsel – men dommen blev anket til landsretten. Kort efter dommen kom det dog frem, at dommeren i sagen efter domsafsigelsen havde liket et opslag på Facebook, der kan tolkes som værende kritisk over for Morten Messerschmidt.

Derfor kræver Morten Messerschmidt nu, at sagen skal gå om ved byretten. Og hvis det sker, vil det stille ham stærkere. Det vurderer politisk redaktør på Radio4 Thomas Larsen:

“Så vil han på den korte bane stå langt langt stærkere, for så har han fået ret i at der var en dommer med politisk slagside, der dømte ham i første omgang. Og det vil han selvfølgelig kunne bruge til at sige, at han er blevet dybt uretfærdigt behandlet, at dommerne ikke har været uvildige og upartiske sådan som en dommer skal være. Det vil også betyde på den korte bane, at han så vil stå markant stærkere ift. den formandspost i Dansk Folkeparti som han rækker ud efter”, siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, politisk redaktør på Radio4, her:

 

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet