Nyhedsartikel

Politisk redaktør på Radio4: “Flere tungere kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti er formentlig på vej”

Katrine Volsing

Det er ikke kun Morten Messerschmidt, der går efter formandsposten i Dansk Folkeparti om en måned. Flere tungere kandidater er formentlig på vej, fordi der er personer i partiet, der føler sig utrygge over Morten Messerschmidts stil. Det siger Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4.

“Der er en del i Dansk Folkeparti, der er blevet utrygge over hans stil, og som også er bekymrede over, hvad de her retssager kan betyde for ham, og derfor hører jeg også på de helt indre linjer i Dansk Folkeparti lige nu, at der formentlig vil komme flere kandidater og måske også nogle tungere kandidater og nogle kompromiskandidater på banen, hvis Inger Støjberg ikke stiller op, så på den måde ser det ud som om, at formandsræset kun lige begyndt”, siger han.

Hvis det ender med, at Inger Støjberg beslutter, at hun vil fortsætte i politik og at hun vil fortsætte i Dansk Folkeparti, på trods af at hun i går blev kendt uværdig til Folketinget, så står hun godt.

“Hvis det sker, så vil hun feje al modstand af bordet. Det er vurderingen internt i Dansk Folkeparti, men det kræver så også, at hun vil gå den vej”, siger Thomas Larsen.

Men indtil da er Morten Messerschmidt stadig den mest oplagte kandidat til formandsposten:

“Her og nu der vil jeg sige, at det er Morten Messerschmidt, der er favoritten til at tage over efter Kristian Thulesen Dahl”, siger Thomas Larsen.

I august blev Messerschmidt af byretten kendt skyldig i dokumentfalsk og i at have svindlet med EU-midler for knap 100.000 kroner. Han blev idømt seks måneders betinget fængsel – men dommen blev anket til landsretten. Kort efter dommen kom det dog frem, at dommeren i sagen efter domsafsigelsen havde liket et opslag på Facebook, der kan tolkes som værende kritisk over for Morten Messerschmidt.

Derfor kræver Morten Messerschmidt nu, at sagen skal gå om ved byretten. Og hvis det sker, vil det stille ham stærkere. Det vurderer politisk redaktør på Radio4 Thomas Larsen:

“Så vil han på den korte bane stå langt langt stærkere, for så har han fået ret i at der var en dommer med politisk slagside, der dømte ham i første omgang. Og det vil han selvfølgelig kunne bruge til at sige, at han er blevet dybt uretfærdigt behandlet, at dommerne ikke har været uvildige og upartiske sådan som en dommer skal være. Det vil også betyde på den korte bane, at han så vil stå markant stærkere ift. den formandspost i Dansk Folkeparti som han rækker ud efter”, siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, politisk redaktør på Radio4, her:

 

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet