Nyhedsartikel

Politisk redaktør på Radio4: “Flere tungere kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti er formentlig på vej”

Katrine Volsing

Det er ikke kun Morten Messerschmidt, der går efter formandsposten i Dansk Folkeparti om en måned. Flere tungere kandidater er formentlig på vej, fordi der er personer i partiet, der føler sig utrygge over Morten Messerschmidts stil. Det siger Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4.

“Der er en del i Dansk Folkeparti, der er blevet utrygge over hans stil, og som også er bekymrede over, hvad de her retssager kan betyde for ham, og derfor hører jeg også på de helt indre linjer i Dansk Folkeparti lige nu, at der formentlig vil komme flere kandidater og måske også nogle tungere kandidater og nogle kompromiskandidater på banen, hvis Inger Støjberg ikke stiller op, så på den måde ser det ud som om, at formandsræset kun lige begyndt”, siger han.

Hvis det ender med, at Inger Støjberg beslutter, at hun vil fortsætte i politik og at hun vil fortsætte i Dansk Folkeparti, på trods af at hun i går blev kendt uværdig til Folketinget, så står hun godt.

“Hvis det sker, så vil hun feje al modstand af bordet. Det er vurderingen internt i Dansk Folkeparti, men det kræver så også, at hun vil gå den vej”, siger Thomas Larsen.

Men indtil da er Morten Messerschmidt stadig den mest oplagte kandidat til formandsposten:

“Her og nu der vil jeg sige, at det er Morten Messerschmidt, der er favoritten til at tage over efter Kristian Thulesen Dahl”, siger Thomas Larsen.

I august blev Messerschmidt af byretten kendt skyldig i dokumentfalsk og i at have svindlet med EU-midler for knap 100.000 kroner. Han blev idømt seks måneders betinget fængsel – men dommen blev anket til landsretten. Kort efter dommen kom det dog frem, at dommeren i sagen efter domsafsigelsen havde liket et opslag på Facebook, der kan tolkes som værende kritisk over for Morten Messerschmidt.

Derfor kræver Morten Messerschmidt nu, at sagen skal gå om ved byretten. Og hvis det sker, vil det stille ham stærkere. Det vurderer politisk redaktør på Radio4 Thomas Larsen:

“Så vil han på den korte bane stå langt langt stærkere, for så har han fået ret i at der var en dommer med politisk slagside, der dømte ham i første omgang. Og det vil han selvfølgelig kunne bruge til at sige, at han er blevet dybt uretfærdigt behandlet, at dommerne ikke har været uvildige og upartiske sådan som en dommer skal være. Det vil også betyde på den korte bane, at han så vil stå markant stærkere ift. den formandspost i Dansk Folkeparti som han rækker ud efter”, siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, politisk redaktør på Radio4, her:

 

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet