Nyhedsartikel

Politisk redaktør: V og K kan ikke komme uden om Støjberg

Berlingske/hmm

Hvis Inger Støjberg vil i regering, bliver hun svær at sige nej til, siger Thomas Larsen.

Inger Støjbergs melding om, at hun går efter at bringe sit parti, Danmarksdemokraterne, i regering efter valget, bliver positivt modtaget af landets største, blå partier.

Det skriver Berlingske.

De to gamle borgerlige partier har ikke andre muligheder end at omfavne Inger Støjberg, vurderer Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsen.

Det kan man høre i interviewet herunder:

Venstres politisk ordfører Sophie Løhde kalder det »helt naturligt, at en række af Folketingets partier har ambitioner om at komme i regering«:

“Og jeg forstår godt, at det er Ingers ambition på vegne af Danmarksdemokraterne,” siger hun til avisen.

Venstre har ikke meldt ud, præcis hvilken regeringskonstellation det går efter, men partiet har – som De Konservative – sagt, at Støjbergs rigsretsdom ikke står i vejen.

Løhde siger da også, at Venstre »sagtens« kan se Inger Støjberg være minister i en blå regering.

Den politiske ordfører er også »rigtig glad for«, at Støjberg siger, at hun har lagt sine tidligere stridigheder med Jakob Ellemann-Jensen bag sig.

Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard skriver i en sms til Berlingske, at »vi er rigtig glade for samarbejdet med Inger«.

“Jeg er sikker på, at vi kan finde kompromiser med Danmarksdemokraterne og alle de andre borgerlige partier. For vi hører, at alle partier har den fælles forståelse, at ingen får alt sin politik gennemført,” skriver hun.

Hvis Støjberg lykkes med at komme i regering, vil hun blive minister ikke længe efter, at hun blev dømt ved Rigsretten.

I december 2021 fik hun en dom på 60 dages fængsel, der kom efter sagen om en ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet