Nyhedsartikel

Politisk redaktør: V og K kan ikke komme uden om Støjberg

Berlingske/hmm

Hvis Inger Støjberg vil i regering, bliver hun svær at sige nej til, siger Thomas Larsen.

Inger Støjbergs melding om, at hun går efter at bringe sit parti, Danmarksdemokraterne, i regering efter valget, bliver positivt modtaget af landets største, blå partier.

Det skriver Berlingske.

De to gamle borgerlige partier har ikke andre muligheder end at omfavne Inger Støjberg, vurderer Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsen.

Det kan man høre i interviewet herunder:

Venstres politisk ordfører Sophie Løhde kalder det »helt naturligt, at en række af Folketingets partier har ambitioner om at komme i regering«:

“Og jeg forstår godt, at det er Ingers ambition på vegne af Danmarksdemokraterne,” siger hun til avisen.

Venstre har ikke meldt ud, præcis hvilken regeringskonstellation det går efter, men partiet har – som De Konservative – sagt, at Støjbergs rigsretsdom ikke står i vejen.

Løhde siger da også, at Venstre »sagtens« kan se Inger Støjberg være minister i en blå regering.

Den politiske ordfører er også »rigtig glad for«, at Støjberg siger, at hun har lagt sine tidligere stridigheder med Jakob Ellemann-Jensen bag sig.

Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard skriver i en sms til Berlingske, at »vi er rigtig glade for samarbejdet med Inger«.

“Jeg er sikker på, at vi kan finde kompromiser med Danmarksdemokraterne og alle de andre borgerlige partier. For vi hører, at alle partier har den fælles forståelse, at ingen får alt sin politik gennemført,” skriver hun.

Hvis Støjberg lykkes med at komme i regering, vil hun blive minister ikke længe efter, at hun blev dømt ved Rigsretten.

I december 2021 fik hun en dom på 60 dages fængsel, der kom efter sagen om en ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet