Nyhedsartikel

Politisk redaktør: V og K kan ikke komme uden om Støjberg

Berlingske/hmm

Hvis Inger Støjberg vil i regering, bliver hun svær at sige nej til, siger Thomas Larsen.

Inger Støjbergs melding om, at hun går efter at bringe sit parti, Danmarksdemokraterne, i regering efter valget, bliver positivt modtaget af landets største, blå partier.

Det skriver Berlingske.

De to gamle borgerlige partier har ikke andre muligheder end at omfavne Inger Støjberg, vurderer Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsen.

Det kan man høre i interviewet herunder:

Venstres politisk ordfører Sophie Løhde kalder det »helt naturligt, at en række af Folketingets partier har ambitioner om at komme i regering«:

“Og jeg forstår godt, at det er Ingers ambition på vegne af Danmarksdemokraterne,” siger hun til avisen.

Venstre har ikke meldt ud, præcis hvilken regeringskonstellation det går efter, men partiet har – som De Konservative – sagt, at Støjbergs rigsretsdom ikke står i vejen.

Løhde siger da også, at Venstre »sagtens« kan se Inger Støjberg være minister i en blå regering.

Den politiske ordfører er også »rigtig glad for«, at Støjberg siger, at hun har lagt sine tidligere stridigheder med Jakob Ellemann-Jensen bag sig.

Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard skriver i en sms til Berlingske, at »vi er rigtig glade for samarbejdet med Inger«.

“Jeg er sikker på, at vi kan finde kompromiser med Danmarksdemokraterne og alle de andre borgerlige partier. For vi hører, at alle partier har den fælles forståelse, at ingen får alt sin politik gennemført,” skriver hun.

Hvis Støjberg lykkes med at komme i regering, vil hun blive minister ikke længe efter, at hun blev dømt ved Rigsretten.

I december 2021 fik hun en dom på 60 dages fængsel, der kom efter sagen om en ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet