Nyhedsartikel

Præst vil gentænke Kristi Himmelfartsdag

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Kristi Himmelfartsdag er, for de fleste, en dag uden de helt store traditioner og ritualer.

Men det skal der laves om på, det mener Henriette Öberg, der er præst i Moltrup Kirke ved Haderslev.

“Jeg synes, der er noget vigtig forkyndelse i dagen som vi skal holde fast i og ikke bare glemme,” siger Henriette Öberg til Radio4.

Derfor markere hun dagen på helt speciel måde i Moltrup Kirke.

“Vi starter gudstjenesten ude på kirkegården og her opfordre jeg folk til at ønske Jesus en god tur mod himlen, mens de gør det står vores kirketjener oppe i kirketårnet og hiver et par sandler til himmels med en fiskestang og folk bliver simpelthen så overrasket, fordi de ikke har set fiskelinen.”

Du kan høre interviewet med præst Henriette Öberg her:

Henriette Öberg har fået blandet reaktioner. Nogen synes det er sjovt, andre synes det er plat, men på trods af de det holder hun fast i at fejre Kristi Himmelfart på en lidt skæv måde.

“Jeg synes, der skal være plads til at det kan være lidt sjovt og måske kan fordi det er sjovt få nogle tanker ind i hovedet som vi ellers ikke har,” siger Henriette Öberg.

Kristi himmelfartsdag er en kristen helligdag, der fejres til minde om Kristi Himmelfart 40 dage efter hans opstandelse påskedag. I Danmark og de fleste andre vestlige lande er den national helligdag.

Kristi himmelfartsdag er altid den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år, dog tidligst 30. april og senest 3. juni.

 

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet