Nyhedsartikel

Præst vil gentænke Kristi Himmelfartsdag

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Kristi Himmelfartsdag er, for de fleste, en dag uden de helt store traditioner og ritualer.

Men det skal der laves om på, det mener Henriette Öberg, der er præst i Moltrup Kirke ved Haderslev.

“Jeg synes, der er noget vigtig forkyndelse i dagen som vi skal holde fast i og ikke bare glemme,” siger Henriette Öberg til Radio4.

Derfor markere hun dagen på helt speciel måde i Moltrup Kirke.

“Vi starter gudstjenesten ude på kirkegården og her opfordre jeg folk til at ønske Jesus en god tur mod himlen, mens de gør det står vores kirketjener oppe i kirketårnet og hiver et par sandler til himmels med en fiskestang og folk bliver simpelthen så overrasket, fordi de ikke har set fiskelinen.”

Du kan høre interviewet med præst Henriette Öberg her:

Henriette Öberg har fået blandet reaktioner. Nogen synes det er sjovt, andre synes det er plat, men på trods af de det holder hun fast i at fejre Kristi Himmelfart på en lidt skæv måde.

“Jeg synes, der skal være plads til at det kan være lidt sjovt og måske kan fordi det er sjovt få nogle tanker ind i hovedet som vi ellers ikke har,” siger Henriette Öberg.

Kristi himmelfartsdag er en kristen helligdag, der fejres til minde om Kristi Himmelfart 40 dage efter hans opstandelse påskedag. I Danmark og de fleste andre vestlige lande er den national helligdag.

Kristi himmelfartsdag er altid den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år, dog tidligst 30. april og senest 3. juni.

 

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet