Nyhedsartikel

Præst vil gentænke Kristi Himmelfartsdag

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Kristi Himmelfartsdag er, for de fleste, en dag uden de helt store traditioner og ritualer.

Men det skal der laves om på, det mener Henriette Öberg, der er præst i Moltrup Kirke ved Haderslev.

“Jeg synes, der er noget vigtig forkyndelse i dagen som vi skal holde fast i og ikke bare glemme,” siger Henriette Öberg til Radio4.

Derfor markere hun dagen på helt speciel måde i Moltrup Kirke.

“Vi starter gudstjenesten ude på kirkegården og her opfordre jeg folk til at ønske Jesus en god tur mod himlen, mens de gør det står vores kirketjener oppe i kirketårnet og hiver et par sandler til himmels med en fiskestang og folk bliver simpelthen så overrasket, fordi de ikke har set fiskelinen.”

Du kan høre interviewet med præst Henriette Öberg her:

Henriette Öberg har fået blandet reaktioner. Nogen synes det er sjovt, andre synes det er plat, men på trods af de det holder hun fast i at fejre Kristi Himmelfart på en lidt skæv måde.

“Jeg synes, der skal være plads til at det kan være lidt sjovt og måske kan fordi det er sjovt få nogle tanker ind i hovedet som vi ellers ikke har,” siger Henriette Öberg.

Kristi himmelfartsdag er en kristen helligdag, der fejres til minde om Kristi Himmelfart 40 dage efter hans opstandelse påskedag. I Danmark og de fleste andre vestlige lande er den national helligdag.

Kristi himmelfartsdag er altid den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år, dog tidligst 30. april og senest 3. juni.

 

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet