Nyhedsartikel

Præst vil gentænke Kristi Himmelfartsdag

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Kristi Himmelfartsdag er, for de fleste, en dag uden de helt store traditioner og ritualer.

Men det skal der laves om på, det mener Henriette Öberg, der er præst i Moltrup Kirke ved Haderslev.

“Jeg synes, der er noget vigtig forkyndelse i dagen som vi skal holde fast i og ikke bare glemme,” siger Henriette Öberg til Radio4.

Derfor markere hun dagen på helt speciel måde i Moltrup Kirke.

“Vi starter gudstjenesten ude på kirkegården og her opfordre jeg folk til at ønske Jesus en god tur mod himlen, mens de gør det står vores kirketjener oppe i kirketårnet og hiver et par sandler til himmels med en fiskestang og folk bliver simpelthen så overrasket, fordi de ikke har set fiskelinen.”

Du kan høre interviewet med præst Henriette Öberg her:

Henriette Öberg har fået blandet reaktioner. Nogen synes det er sjovt, andre synes det er plat, men på trods af de det holder hun fast i at fejre Kristi Himmelfart på en lidt skæv måde.

“Jeg synes, der skal være plads til at det kan være lidt sjovt og måske kan fordi det er sjovt få nogle tanker ind i hovedet som vi ellers ikke har,” siger Henriette Öberg.

Kristi himmelfartsdag er en kristen helligdag, der fejres til minde om Kristi Himmelfart 40 dage efter hans opstandelse påskedag. I Danmark og de fleste andre vestlige lande er den national helligdag.

Kristi himmelfartsdag er altid den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år, dog tidligst 30. april og senest 3. juni.

 

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet