Nyhedsartikel

Prins Christian og prinsesse Isabella har fundet nye skoler

Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Efter at kongefamilien har droppet planer om skolestart på Herlufsholm, skal prins Christian efter sommerferien begynde i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte.

Prinsesse Isabella skal begynde i 9. klasser på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

Det oplyser Kongehuset på Facebook.

Med udmeldingen kan kronprinsparret lægge krisen med Herlufsholm bag sig. Det siger Thomas Larsen, der er kongehuskommentator på Radio4:

“Nu er der sat et endegyldigt punktum for den her historie, nu hvor det står klart, hvor både prins Christian og prinsesse Isabella skal gå i skole,” siger Thomas Larsen.

Kronprinsparrets børn skulle oprindeligt være begyndt på Herlufsholm. Men før sommerferien meddelte kongehuset, at de ikke alligevel skulle gå på skolen. Det skete, efter skolen fik massiv kritik i kølvandet på en TV2-dokumentar, der beskrev problemer med mobning, overgreb og chikane.

Hør historien i Nyhederne på Radio4 her:

Ifølge Thomas Larsen er der tale om et markant skifte i skolevalget:

“Det er nogle skoler, der ligger meget tættere på den virkelighed, som de fleste børn er en del af. Prins Christian har gået en årrække på en folkeskole, inden han kom på Herlufsholm. Og nu vender han tilbage til et almindeligt gymnasium,” siger Thomas Larsen.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet