Nyhedsartikel

Prins Christian og prinsesse Isabella har fundet nye skoler

Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Efter at kongefamilien har droppet planer om skolestart på Herlufsholm, skal prins Christian efter sommerferien begynde i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte.

Prinsesse Isabella skal begynde i 9. klasser på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

Det oplyser Kongehuset på Facebook.

Med udmeldingen kan kronprinsparret lægge krisen med Herlufsholm bag sig. Det siger Thomas Larsen, der er kongehuskommentator på Radio4:

“Nu er der sat et endegyldigt punktum for den her historie, nu hvor det står klart, hvor både prins Christian og prinsesse Isabella skal gå i skole,” siger Thomas Larsen.

Kronprinsparrets børn skulle oprindeligt være begyndt på Herlufsholm. Men før sommerferien meddelte kongehuset, at de ikke alligevel skulle gå på skolen. Det skete, efter skolen fik massiv kritik i kølvandet på en TV2-dokumentar, der beskrev problemer med mobning, overgreb og chikane.

Hør historien i Nyhederne på Radio4 her:

Ifølge Thomas Larsen er der tale om et markant skifte i skolevalget:

“Det er nogle skoler, der ligger meget tættere på den virkelighed, som de fleste børn er en del af. Prins Christian har gået en årrække på en folkeskole, inden han kom på Herlufsholm. Og nu vender han tilbage til et almindeligt gymnasium,” siger Thomas Larsen.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet