Nyhedsartikel

Prins Christian og prinsesse Isabella har fundet nye skoler

Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Efter at kongefamilien har droppet planer om skolestart på Herlufsholm, skal prins Christian efter sommerferien begynde i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte.

Prinsesse Isabella skal begynde i 9. klasser på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

Det oplyser Kongehuset på Facebook.

Med udmeldingen kan kronprinsparret lægge krisen med Herlufsholm bag sig. Det siger Thomas Larsen, der er kongehuskommentator på Radio4:

“Nu er der sat et endegyldigt punktum for den her historie, nu hvor det står klart, hvor både prins Christian og prinsesse Isabella skal gå i skole,” siger Thomas Larsen.

Kronprinsparrets børn skulle oprindeligt være begyndt på Herlufsholm. Men før sommerferien meddelte kongehuset, at de ikke alligevel skulle gå på skolen. Det skete, efter skolen fik massiv kritik i kølvandet på en TV2-dokumentar, der beskrev problemer med mobning, overgreb og chikane.

Hør historien i Nyhederne på Radio4 her:

Ifølge Thomas Larsen er der tale om et markant skifte i skolevalget:

“Det er nogle skoler, der ligger meget tættere på den virkelighed, som de fleste børn er en del af. Prins Christian har gået en årrække på en folkeskole, inden han kom på Herlufsholm. Og nu vender han tilbage til et almindeligt gymnasium,” siger Thomas Larsen.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet