Nyhedsartikel

Psykiatriforening skyder regeringens akuttelefon ned

RITZAU

Regeringen vil som en del af sit finanslovsudspil åbne en ny telefonlinje, som skal fungere som en psykiatrisk akuttelefon. Telefonlinjen skal være åben døgnet rundt hver dag.

Her skal man kunne ringe ind og blive rådgivet i en akut krise og visiteret videre til akut psykiatrisk hjælp på tværs af hele landet.

Det siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til Politiken.

Men fra generalsekretær i Bedre Psykiatri, Jane Alrø Sørensen, lyder det modsat, at regeringen bør trække forslaget tilbage.

“Man bør styrke 112 i stedet for at etablere et helt nyt system. Det vil både være dyrere og skabe forvirring om, hvilket nummer man skal ringe til,” siger hun til Radio4.

Du kan høre hele interviewet med Jane Alrø Sørensen her:

I forbindelse med forslaget henviser Sundhedsminister Sophie Løhde til, at der er flere eksempler på mennesker, der har ringet forgæves til psykiatritelefoner.

Under en retssag mod en 23-årig mand, der 3. juli sidste år skød, dræbte og sårede flere personer i storcenteret Field’s i København, kom det frem, at han havde forsøgt at komme igennem til Psykiatrifondens ferielukkede krisetelefon.

Modsat mener Jane Alrø Sørensen, at løsningen ikke ligger i at opbygge en parallelstruktur, men i stedet at styrke 112, så mennesker med psykisk sygdom får bedre hjælp, når de kontakter 112.

Ifølge Politiken lægger regeringen op til år efter år at løfte bevillingen til psykiatrien, så den i 2030 er 3,2 milliarder kroner højere end i dag.

De første fem år med cirka en halv milliard om året. De sidste to år med henholdsvis 400 og 300 millioner, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet til avisen.

Regeringen vil nu tale med regionerne om, hvordan en akut psykiatrisk telefonlinje kan etableres.

/ritzau/

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet